Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден амортисьор - РЕМОНТ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Заден амортисьор - РЕМОНТ

    Здравейте всички.
    Скоро видях, че амортисьора е омаслен. Отначало беше по-добре, но сега явно, вече е изхвърлил всичкото масло и звука при преминаване през неравности и дупки е доста неприятен, а пък и возията. Въпросният мотор е Yamaha XTZ 660 91' година. Та искам да кажете, възможно ли е поправянето на амортисьора в домашни условия, изискват ли се специални инструменти и прочие. Четох една тема в която е обяснено подробно и разбрах горе-долу как стават нещата. Бих искал да кажете откъде мога да купя семеринга, който ще ми е нужен и дали маслото, което е за предницата става за тези амортисьори или се налага закупуването на специално. И още нещо - не ми стана ясно само на края след като се напълни амортисьора с масло и се сглоби, напомпването с азот. Ако не се лъжа така пишеше в темата, която четох. Че след напълване с масло и сглобяване се напомпва с азот. И също така има ли нещо по специално при моя мотор, защото казанчето не е на самия шок, а с маркуч отделно от него стои. Ще съм благодарен на всякаква информация относно темата.
    Поздрави...
    Последно редактирано от nickbochev; 01-06-14, 13:10. Причина: семеринг (м.р.)

  • #2
    От: Заден амортисьор - РЕМОНТ

    Пиша, дотолкова, доколкото ми стигат познанията. Семеринг може да си купиш от всеки магазин за хидравлични компоненти, ако си късметлия размерите на семеринга да са стандартни. За целта трябва да ги знаеш. Ако не успееш да ги намериш в документацията, внимавай с разглобяването за да може все още да е в състояние, позволяващо измерването.
    Маслото е стандартно, както и в предницата. Възможно е необходимият вискозитет да е различен.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

    Коментар


    • #3
      От: Заден амортисьор - РЕМОНТ

      Само със семеринг няма да стане , трябва си ремонтен комплект. Между предница и амортисьор има една много голяма разлика , затова в домашни условия няма да стане както трябва , трябва си техника. Кажи от къде си , за да те насочим към правилният човек.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

      Коментар


      • #4
        От: Заден амортисьор - РЕМОНТ

        От Дупница съм. И да, аз също търсех да го дам да го направят. Но все още тук в околността не знам къде. И благодаря за отговора, ще съм благодарен и ако ме насочите към правилния човек/сервиз.

        Коментар


        • #5
          От: Заден амортисьор - РЕМОНТ

          Прегледай тази тема , ще ти е от полза ако решиш да го ремонтираш сам. Ако искаш да стане както трябва , потърси колегата suhoi27.

          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=110360
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X