Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни амортисьори Yamaha XJR 1200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задни амортисьори Yamaha XJR 1200

Здравейте колеги. Задните ми амортисьори на XJRa са изпуснали и в завои люлее много гадно. Вече им изтече маслото нацяло. Та въпросът ми е, могат ли да се ремонтират - да им се смени маслото и семерингите и да се затворят. До колкото чух имало фирми, които се занимават с такива неща. Иначе нови от Ибея са си доста цифра... Някой ремонтирал ли е такива чудесии или да е носил някъде да му правят?
    Последно редактирано от damon; 01-02-14, 00:02.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

От: Задни амортисьори.

Това ако го напишеш в ендураджийския форум ,веднага ще ти кажат да си ги направиш сам, а аз правих миналата година в Севлиево-100лв. за единственият ми централен!?Добре ,нали!

Коментар

Преди няколко месеца случайно на Узана се заприказвах с един човек който кара КТМ,оказа се че е главен конструктор или нещо такова на една фирма в Казанлък,занимаваща се с хидравлика.Та,точно този човек ми каза че се занимава с ремонт на амортисьори,ако искаш мога да мина да го потърся във тази фирма,мисля че знам къде се намира.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ами виж си в менюала, може и да пише.
        Пусни някоя снимка на амортисьора, да гадаем дали е разглобяем.

Коментар

Прочети тази http://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=9&t=25976&start=40 тема от един друг форум. Гледам, че си от Стара Загора, а Старвос - Мотомагна е в Пловдив, т.е. не ти е много далече и може да ти е полезен.

Коментар

Здравейте .
            Проблема ти се отстранява по следния начин : 18лв маслото , 12 лв семерингата и вече майстора си определя труда , до колкото знам в Севлиево взимаха 100/150лв общо с частите , има и други варианти и излизат по-евтино , но пиши на лично.
            Поздрави.

Коментар

Олинсите на XJR-a при всички положения се сервизират дори и обикновения модел като твоя. Въпросът е да се направят кадърно, което в България не се наемам да потвърдя. От опита, който имам с Олинс - според мен няма такива хора, но може и да греша - може и вече да има. Аз вероятно също ще го разглобя и направя, но не се знае до колко ще го стане качествено. Не се доверявай на хора, които ще ти кажат - "няма никакъв проблем, ще го оправим".

Аз имах проблеми с единия си амортисьор веднага след като купих мотора - течеше и беше отварян два пъти от уж майстори. Изпратих ги в Гърция и се оказа, че и двата са с криви стержени. Хората казаха, че могат да ги затворят, но пак ще изпусне. Поръчах стержени от Англия (понеже там където ми ги правеха работеха с Hyperpro) и вече доста километри нямам проблеми, даже се чудих тая година пак да ги пратя за ревизия.

Работата е там, че тия амортисьори с азота са доста специфични и си трябва опит с конкретния модел. Говорил съм със сертифициран майстор на Олинс в Румъния (покрай едни автомобилни такива), та той разправяше, че е проста работа, но трябва да знаеш какво правиш - има много наглед дребни неща, които са с огромно значение. Дори само пълненето на азотната бутилка... Не че няма да намериш хора, които ще ги отворят и ще кажат, че са ги направили, но точно това е проблема. Аз моите бих ги дал единствено в места, които знам, че работят с Олинс (да не говорим, че са с пълната регулировка - компресия, рибаунд, натягане на пружината и са още по-скъпи от стандартните), а най-близко знам за такива места в Гърция. Разбира се по Европа е пълно с такива сервизи.

Иначе ей такива трябва да са неговите, със сигурност сервизируеми:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ammortizzatore-mono-ohlins-xjr-1200-199598-yamaha.jpg
Прегледи:1
Размер:24.0 КБ
ID:5559186

За XJR1200 има още няколко модела олинс - такива с рибаунд и компресия настройки, както и един с хидравлично натягане на пружината:

Име:ammortizzatore-mono-ohlins-xjr-1200-199598-yamaha.jpg
Размер:21.9 КБ
ID:5559187
              Последно редактирано от damon; 01-02-14, 00:04.
              LZ2NKM

Коментар

От: Задни амортисьори Yamaha XJR 1200

Благодаря ви за отговорите. Моите са с черни пружини като първите, които си показал. Единствената разлика е, че на тези бутилки, не пише Олинс, а Ямаха мотор къмпани нещоси. Иначе са същите. Точно това ме притеснява, дали ще ги направят като хората. Другия вариант е нови от Ибея.

Име:IVO_2346.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5559192Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IVO_2350.jpg
Размер:48.4 КБ
ID:5559193Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IVO_2347.jpg
Размер:86.2 КБ
ID:5559194Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IVO_2348.jpg
Размер:104.3 КБ
ID:5559195

Ето и снимки на моите.
                Последно редактирано от ivodianov1992; 01-02-14, 09:08.
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Те пак са Олинс, просто за някакво време тогава Ямаха е притежавала част от Олинс и е брандирала амортисьорите с Yamaha. Разбира се че се правят и ако нямат някакви механични проблеми, ще станат като нови. Просто не всеки може да ги направи...
                  LZ2NKM

Коментар

Колегата suhoi27 ще ти ги сервизира както трябва.

Коментар

Владо от Суходол. Има си машина, с която може да обезвъздуши ама.
                      Ника му Suhoi (май имаше и някакви цифри отзад). Той е гуруто на окачването при крос и хард ендуро .

edit: с колегата Т-мас сме писали едновременно.
                      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Здравейте, можете ли да ми дадете телефон за връзка, защото гледам, че не е влизал почти година във форума.
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X