Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW r850r- цвят на колектори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BMW r850r- цвят на колектори

Привет колеги, пуснах подобна тема и в bikerz.bg, http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=21&t=51224&start=40 ,но явно никой не знае нищо по въпроса за керамично покритие на колектори. След последното каране от около 400 км. единия хедърс (десния) доста посиня а другия си е ОК. Зачетох се по чуждите форуми и там се изрази мнение че за БМВ това било нормално, и че не означава директно бедна/богата смес. Тротъл бодитата са синхронизирани, обороти -чудесни, работа на мотора- много добра. Постигнах разход 4,4/100 смесен разход и даже не повярвах но и все пак скоростта не надвишаваше 110-20. Та като ги погледнах след карането колекторите се зачудих защо единия е син а другия не и за вариант за някакво покритие, защото така не ми изглежда добре. Мислих за хромиране, но не държи на висока температура (пак ще посинее), и тогава открих ето това http://www.jet-hot.com/coatings/jet-hot-extreme-1300/ да но в БГ не намирам подобна услуга. В advrider.com попаднах на тема за възстановяването на колекторите на един 1200GS, и изглежда доста добре след нанасяне на керамично покритие.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3030015-L.jpg
Прегледи:1
Размер:141.9 КБ
ID:6026797

От: BMW r850r- цвят на колектори

Ето друг вариант със същия ефект и цена от ~10euro и 3-4 часа търкане.
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...01#post2219101

след ~2000km си стоят все още добре

Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Сините кривки на БМВ са си почти запазена марка. Няма нищо необичайно. Не знаех, че "не стои добре"
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Здравейте колеги. Благодаря за отговорите Ви. По скоро притеснението ми беше за разликата в цвета че единия е син а другия не е и дали проблема не е от смесите. А откъде мога да се сдобия с такава паста колега "gulemetov" ?

Коментар

Неръждавейката и хромираните тръби посиянват. При първите не е проблем, при вторите изгаря хромираното покритие и ръждясва. Затова и на чопърите слагат капаци на тръбите.
          Измери температурата на двете тръби, близо до изхода и ще си отговориш на въпроса. Би трябвало да посиняват еднакво.

Коментар

Благодаря за съвета, нямам с какво да измеря температурата. Сега се сещам, че след зимното обслужване (смяна на горивен филтър, ремък и т.н) бях свалил резервоара и после след събиране и запалване мотора работеше нестабилно- оказа се заклещило се жило на ограничителя точно на десния дросел- при монтажа явно съм го поиздърпал и беше "запецнал". Тогава ми направи впечатление, че ауспуха загря прекомерно-даже тръбата беше позачервена. Предполагам тогава се е понапекла повечко и си е променила цвета. Сега си работи перфектно след като Сево направи синхронизацията. Ще почистя основно тръбите и няма да им се вглеждам толкова. Явно хрома и лъскавинките на чопърите си ме блазнят - Признавам си без бой

Коментар

Първоначално публикуван от astrolet Преглед на мнение
              ... А откъде мога да се сдобия с такава паста колега "gulemetov" ?
              Ето тук
              http://www.novisell.nl/star-clean-st...ts-p-1306.html
              но доставката до България е солена. Има 5% отстъпка ако ги :Like:-неш на facebook и безплатна доставка над 50евро. Така, че търси хора за групова поръчка.
              1бр -е 4.95евро

Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Благодаря, ще се огледам за нещо подобно на нашия пазар и с повечко търкане ще ги направим колекторите като на чопърче
                Благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X