На куплунга под резервоара имам само маса.Свалихме резервоара за залепване и сега при поставянето не работи помпата.Моля ако някой има схема да пише.С поздрав Борислав
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Захранване на бензиновата помпа на BMW R1100GS
Свий
X
-
От: Захранване на бензиновата помпа на BMW R1100GS
Не е маса. Просто в електромотора на помпата има намотка от меден проводник със сравнително голямо сечение и има минимално съпротивление, което мултицета за 5 лв. не хваща. Пробвай да я захраниш директно.Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info
-
На куплунга който е към рамката има 4 проводника -дебел кафяв- директна маса , а другите 3 ? Помпата винаги ли е захранена,през реле ли е или директно на предпазите или се управлява.Като вдигне 3 атм. спира ли . кой я спира или намаля оборотите?След час ще вкарам снимки.Борето Предпазителя за помпата е здрав
Коментар
-
Сигурен ли си, че нещо по захранването на помпата се е прецакало, а не е свършила самата помпа? Ако се е прецакала помпата може да се ползва помпа на Бош от Фолксваген, която е три пъти по-евтина от тази на БМВ.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Преди свалянето за залепване на резервоара като дадеш контакт се чуваше 2-3 сек. как работи помпата след което тя спира.Сега изобщо не тръгва-и аз меря какво има на куплунга- само маса.Свободните кабели-отгоре бял и жълт, по долу и по дебел-зелен който предполагам е за помпата но няма 12в.И кво праим-питаме.Борето
Коментар
-
Така е. Когато дадеш контакт трябва да се чува ясно за кратко как работи помпата. За съжаление със съвет по тоците не мога да помогна. От тоци почти нищо не разбирам.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Ако може да се замени с такава от VW, значи няма никаква интрига в захранването. Като дойдат 12 волта - работи както си знае (регулацията на налягането е другаде), като ги няма - не работи. При такава схема помпата се захранва през реленце от акумулатора, а това пък реленце компютърът има грижа да го включи при включен контакт и да го изключи, ако двигателят 1-2 секунди не се върти.
Допълнителните два по-тънки проводника не би трябвало да имат отношение към помпенето на бензина. При леките коли на това място обикновено са свързани датчиците за нивото в резервоара и за резервата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]609030[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнениеКолеги аз благодаря за отзивите.Аз също стигнах до тук.Но на pin2 (green/white) няма 15в.(+12в.)-----откъде ли идват?Борето . Айде че зетя ме изяде!!!!!!!
Коментар
-
Макар и със закъснение затварям темата.Проблемите !!!! Първо масата от куплунга не се подава на помпата а само на нивомера.Масата за помпата се подава с отделен кабел на плочата където е закрепена помпата. Второ помпата не е изгоряла а блокирала механично-според мен пробвана е без гориво.Решихме втория проблем с помпа от Форд Ескорт 1.6 i Сменихме уплътнението под плочата с помпата и нивомера- "О" пръстен ф 110х5 . На помпата приспособихме цедка на входа на помпата-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! В къщи вече настана спокойствие.Разходи - 1.20лв за О пръстена . Помпата - подарък. BMW - то си е класика. С поздрав Борето
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар