Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НА КАКВИ ОБОРОТИ Е НАЙ ДОБРЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НА КАКВИ ОБОРОТИ Е НАЙ ДОБРЕ!!!

Здравейте ! Пускам тази тема,да споделим на какви обороти е най правилно да се кара продължително време?И на какви обороти е най добре да се сменят скоростите?Вярно е,че всяка машина е различна но горе долу! Диапазона на оборотите е голям та винаги съм се чудил кое е правилното така,че да не товари двигателя и да е икономично!Например параметрите на моя мотор са обороти; 1400rpm-7500rpm ,като при 5000rpm въртящия момент е най голям 60Nm.Какво ще ме посъветвате?
    Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

От: НА КАКВИ ОБОРОТИ Е НАЙ ДОБРЕ!!!

Аз лично когато карам по-динамично гледам да карам на тези обороти при които въртящият момент е максимален или почти максимален. Не знам дали е правилно или не, но така като подам газ имам на разположение въртящият момент и така мотора не се "чуди" да ускори ли или не, а просто ускорява. А когато карам с цел икномия карам на най-ниските обороти при които мотора работи нормално без да тресе като му подам газ, но при това положение когато искам да ускоря по-бързо обикновенно се налага да свалям предавка-две надолу (зависи от ситуацията).

П.С.
    Нарочно не пиша обороти защото всеки модел е различен и според мен е безсмислено да се дават оборотите.
    Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
    Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X