Миналата седмица паднах с мотора. Докато лежеше си работеше, изключих го и го вдигнах, но после отказа да запали. След подрусването на пътната помощ и ремаркето, и зареждането на акумулатора, си запали без проблем. Обясниха ми, че имало някаква защита на бензиновата помпа (т.нар. "шоков датчик"), който е залепнал и е изключил подкачването на бензина. Някой да има представа следващия път как да избегна пътната помощ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шоков датчик R1200GSA
Свий
X
-
От: Шоков датчик R1200GSA
Според схемата:
Нямаш такава щуротия!
Баф ... мааму ... счупих харда от ровене, докато я намеря. Знаех, че някъде я имам, ама .....
Единственото дето се сещам е:
Контролера на помпата да се е ...
Другото е по налягане на маслото, ... доколкото помня гаси мотора, ако нЕма налягане.Прикачени файловеКольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
-
От: Шоков датчик R1200GSA
Пламене, мисля ,че нямаш никакъв шоков датчик,но има някаква вградена защита. СЛучи ми се в Рила ,след едно полягане .Бях останал без дъх и докато мотора си лежеше си починах .След ,като го изправих -отказа да запали.Седнах и започнах да подреждам мисли ,след 10 мин. мъдрене -опитах и мотора си запали.
Така ,че следващия път запали цигара ,две и тогава викай неволятаПредполагам ,че мери маслото...
PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Трябва да има, но не е шоков а гледа кога си изпуснал мотора и след малко гаси двигателя за да не стане беля. Всички инжекциони трябва да го имат този датчик. Казва се rollover/tilt/tip sensor или нещо подобно. Важно е да знаеш къде се намира за да можеш да го раздрусаш ако запецне нещо. Може да пробваш да разклатиш мотора в право състояние или да го нариташ че да откачи. Обикновено с изключване на контакта и отново включване трябва да се оправи.Последно редактирано от sabin; 14-07-12, 11:24.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар