Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор на Хонда Африка RD04

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор на Хонда Африка RD04

Здравейте колеги, при мен мотосезона започна още на 1ви март , но със скутерите.
    Африката чак вчера я приведох в задоволително техническо състояние (нови пиньони, нова верига, нови накладки) и се почна мъките с паленето.
    Понеже ме мързеше да я бутам дирекно подадох ток от колата (дано от тук не съм скапал нещо!) и веднага запали (преди да запаля като замерих батерията , мултиметъра показа 2.5 волта ).
    Първо грухтеше малко (работеше неравномерно) но после се изчисти и започна да си мърка моята хубавица.
    Качих се аз с ясната идея поне 1-2 часа да не слизам да вдигна акумУатора ... и още след първия завой започна да прекъсва и след 20 метра изгасна.
    Бутнах ... запали ... пак 100м и изгасва.
    На празен ход мултиметъра показва 3.80волта ... като почна да давам газ пада до 3.70волта.

Къде да търся ключа от палатката ?

Незнам акумуатора на колко години е ... така купих мотора...

пс: Миналата година след зимата пак нямаше ток в него ... но с бутане запали ... и после с каране се зареди , така , че не съм имал проблеми.
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Акумуатор на Хонда Африка RD04

Изхвърли акумулатора, за да не изхвърлиш и нещо друго
    Купи си китайски, че и скъпите изкарват горе-долу толкова

Коментар

Сега видях цените в Louis ... чак ме хвана яд , че съм бутал по баира днес нагоре докато се докопам до нас!
      Утре съм с нов! (Дано да е от него, стискайте палци, че не ми се занимава с токове които НЕ разбирам!)

Тъп въпрос ... колко свещи има Африката , да ги купя и тях ... поне да знам , че и те са сменени

Коментар

4бр.

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
          4бр.
          Само ,че за двете ти трябва оригинален ключ,иначе не можеш да ги смениш

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
            Само ,че за двете ти трябва оригинален ключ,иначе не можеш да ги смениш
            Има такава работа, най-зачукана е предната свещ на първия цилиндър, откъм фаровете.
            Като сменях моите май махнах левия радиатор, за да имам по-добър достъп. Това за RD07, ама и за RD04 надали е по-различно.
            Сигурно може и да се побългари нещо, но трябва да се огледа и да се мисли за ключ.

Купи си иридиеви свещи, малко по-скъпи са, но са по-добри от обикновените.
            Кодът им е NG​K DPR​8EIX-​9
            Part Number: 2202
            В Ибей е пълно с тях.
            Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

От: Акумулатор на Хонда Африка RD04

Благодаря за отговорите. Свещите ще ги поръчам от ebay , иначе проблема се оказа наистина батерията.
              Снощи сложих новия акумулатор и проблема вече го нямаше ....

Коментар

Предната свещ а първи цилиндър се сменя САМО, ако се свали левия радиатор.
                Аз си купих дълга "чашка" от магазина и .... след около половин час на шмиргела ... вече влизаше на всякъде по свещите.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Re: Акумулатор на Хонда Африка RD04

За да избегнеш неприятна и пушеща изненада (като мен), те съветвам да разкараш куплунга на реле-регулатора. Намира се под задната дясна кора. Или сложи някакъв по-сериозен или просто запой изводите и ги изолирай.
                  Колкото до свещите - наистина смяната на най-предната свещ граничи със садо-мазо. Аз преправих една вложка за гедоре 18мм и се бърка някак, но след като махнеш единя радиатор.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Който радиатор всъщност не се маха толкова трудно :-)
                    Т.Е не се маха, а само се развиват закрепващите го болтове и се извива настрани.

Е, не е достъпна като свеща на CZ-то, ама и няма нужда да я сваляш всеки 500 км., като на него.
                    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Още не съм стигнал за съжаление до свещите ... дори ме мързи да си сменя охлльова да ми тръгне километража отново. Карам си по GPS
                      Утре ако остане време ще скоча до Louis да си купя бензинов, въздушен и маслен филтър .... че минаха 5-6 000км от последната смяна ... пък и да се готвя за лятното пътуване (до къде още не се знае!).
                      Днес се повозих малко .... до Kapfenberg (150km от Виена по магистралата) и обратно през планинския път .... да пробвам как е с новите пиньони.
                      На 5000rpm съм на 110-115км/ч ... което си е задоволителна скорост.
                      Вибрациите значително са намалели ... но все пак си се усещат, тия дни ще свалям и предната гума да видя дали не трябва да се балансира.
                      Преди време бях пускал тема за лагера в тройника .... май е заминал , някой знае ли как се сменя ?

Коментар

Той мързела не морял, само мъчел. А предната гума няма смисъл от баланс, вибрациите са от друго място, НЕ са от гумата..Търси друг проблем.
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Завърти предната гума на ръка и гледай дали не е крива. Не е толкова трудно. От лош баланс или от липсата на такъв не може да вибрира чак толкова, по-скоро гумата е крива. Може и джантата.
                          Лагера се сменя лесно. Сваляш коловете, вадиш тройниците, набиваш новите черупки и после по обратния ред. В мануала е описано доста подробно.
                          Yamaha XT​M600E '98
                          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Вибрациите идват при 5000+ оборота на 5та (преди да сменя веригата пак си беше така) т.е. не е от скоростта на движение. Започвам да се замислям за тампони на двигателя Утре ще проверя гумата как е ... нали имам централна стойка вече ... но за нея ще има допълнителна тема

Коментар

Двигателя няма тампони Като цяло африката си е вибратор (е не като някои едноцилиндрови, но не работи гладко като редови). Хората ти казаха да си сложиш по-малък заден зъбен венец. С него вибрациите почти изчезват при високи скорости. Аз съм с 42 зъба и със 120-130 мотора спи на пътя, ама рядко карам така, че почва да гори около 6.
                              Yamaha XT​M600E '98
                              Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X