Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поправяне на протекло маслено уплътнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поправяне на протекло маслено уплътнение

Наскоро ми протече малко едното уплътнение на кормилните демпфери или както се наричат телескопичните тръби управляващи предното колело("коловете"- така съм виждал да ги наричат някои, ама не ми звучи технически). Трябва да си призная,че малко ми бяга техническата терминология по моторите.
    /мотора е BMW F650GS 2006/
    Та на въпроса... освен инструкциите как да си ги сменя , намерих и ето това нещо на линка http://sealmate.net/
    После попрочетох малко форуми и се заех. Изрязах си такъв инструмент от гладка пластмасова бутилка, стараейки се да докарам същата форма като това дето американците го продават за $5. После следвах инструкциите от клипчето. Резултата е, че теча спря.

Сега въпросите:
    1. Накой друг пробвал ли е този метод на лечение и какви са резултатите?
    2. След колко време се очаква да протече отново?

Поздрави
    Георги
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

От: Поправяне на протекло маслено уплътнение

Случва се да попадне нещо твърдо и да се заклещи в семеринга. И фотографска лента става и плака от рентген също. Сложи неопренови или силиконови протектори.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

За поява на теч има няколко прични - повреден семеринг, надрана (наранена) работна повърхност на кола, твърдо тяло попаднало м/у работната повърхност (ръб) на семеринга и кола, или комбинация от тези причини (примерно наранена работна повърхност на кола, която е довела до прокъсване на семеринга и т.н). По начина описан в първи пост, евентуално може да се реши проблема ако се касае за попаданало боклуче, прах и т.н, но за мен не е решение, семеринга не е толкова скъп за да се прибягва до такива съмнителни "ремонти", а и не е ясно колко масло вече е изтекло от повредената страна. С две думи при теч, най добре е да се смени семеринга и прахоуловителя в комплект, естествено ако работната повърхност на кола е зрдава. Освн това на определен пробег, е хубаво да се сменят и водещите втулки. Всякакъв друг подход би могъл да донесе повече неприятности и/или по-скъп ремонт.
      Последно редактирано от Don Vito; 11-04-12, 14:56.
      Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
      Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

Благодаря за съветите. Както изглеждат нещата, тези семеринги ще трябва да си ги сменям сам. BMW севриза реже глави с цените, а градския монтьор е зает с поръчки за два месеца напред. Аз пък нямам тук достатъчно инструменти, нито гараж, ама ще измисля все нещо.
        За сега минах към 200 км след гореописаната процедура - не се забелязват течове. Видимата част от повърхността на вътрешната тръба не изглежда да е наранена, доколкото можах да видя. За сега гледам клипчета в Youtube и чета указанията във форума на the Chain Gang (faq.f650.com). В кратката процедура на Cnain Gang не пише да се източва маслото. Чудя се дали са го пропуснали или наистина няма нужда. Не мисля, че е изтекло значимо количесво масло. Аз го забелязах скоро, след като се беше появило омазняването и не съм го карал с течащ семеринг. Та за сега се подготвям теоретично и приемам всякакви съвети.

Коментар

Общо взето,нее нищо сложно подходящ шестограм и набор от ключове.Сваляй коловете,не ти трябва гараж ,само нещо да подпреш мотора,може и някой пън..За маслото ни намери мануал и виж колко милилитра се наливат,но най-добре е да видиш и разстоянието колко го дават,става по-точно.Огледай си пак коловете,много често се члучва да има цънки по сания кол,предизвикани от камъчета или най вече,от набитите насекоми по коловете който малко хора си играят да чистят и мият и с времето корозират и нараняват ствола на кола.Действай смело,ако са ти добри симерините и не са напукани,свали ватрешната прижина ,развий я и отрежи едно парченце ,после пак я завий (по този начин я правиш по къса и съответно по-натегната) в повече от случайте се оправя и кара доста.Ако ли не взимаш нови с прахообирателите не са скъпи предполагам 20-на паунда са в Англия.Поздрави и да ъпдейтваш темата,успех

Коментар

За сега монтирах неопренови протектори.
            Доста мръсотия събират , но се залепят с "велкро" и могат лесно да се свалят и да се перат.

Коментар

ако след почистването теча е спрял ,не се занимавай повече Така или иначе все някога ще трябва да сервизираш предницата - тогава подмени всичко...
              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
              0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X