Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълнене на патрончета с въздух за гуми

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пълнене на патрончета с въздух за гуми

    Възможно ли е да се пълнят повторно патрончетата с CO2, които са в ремонтните комплекти за безкамерни гуми, или да ги изхвърлям? И ако да къде да ходя да питам. Две резервни патрончета струват 11лв, ако може да се пълнят по-евтино няма да е зле.

  • #2
    От: Пълнене на патрончета с въздух за гуми

    При всички положения тези патрончета не са пълни с въздух. Някакъв газ е и е сгъстен към 70кг/см2(атмосфери). Най-вероятно да е азот. А за възможното, щом един път са напълнени значи може още. Виждал съм да пълнят такива с въгледвуокис за газирана вода и пневматични пистолети.
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

    Коментар


    • #3
      От: Пълнене на патрончета с въздух за гуми

      "Въздух" образно казано, пише че е въглероден двуокис. Не мога в момента да снимам, но запечатването им изглежда някак си еднократно, нямат вентил или клапа... Знам че се ползват подобни и за други цели, но нямам представа дали са същите и от къде се вземат/обслужват. Едно време имахме такъв сифон за газирана вода, ама беше преди 20-25 години, бил съм малък и не помня подробности...

      п.п. намерих подобна тема, обаче така и не става ясно пълнят ли се и къде...
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=37062&page=1

      Коментар


      • #4
        От: Пълнене на патрончета с въздух за гуми

        От другото хоби: http://forum.bgfta.org/index.php?topic=2095.0
        Знам че става особено, обаче аз на твое място не бих го направил. Първо ти трябва CO2 голяма бутилка и след това ти трябва преходник и зареждаща станция и след това ... ще спестиш пари точно никога .

        Освен това при схема направи си сам, не знаеш кога ще изпусне балончето и ще се чудиш как да си напомпаш гумата в нищото ...

        Тези типове: http://www.paintball-shop.eu/12-gram...dge-18660.html последно като си поръчвах ме питаха Threaded или Non-threaded бутилки имам нужда. Цената им е доста по-добра, обаче са тежки за доставка, по-скоро трябва някой, който се връща през чехия да вземе едно стекче (50 бр.) и да се разделят на желаещите. По принцип доставят до БГ, но само с ДХЛ и е скъп. Имам още 50-тина бутилки без резба обаче .

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X