Имам питане, сякаш не е за тука , а за леките ендура , ама и тук със сигурност ще знае някой: Стигнах до каплите на RD7 ; Тъй като е от първите RD7- с жълтите капли, не знам как да обработя спиците. Гледам , че са доста ръждясали, а самите капли са КАТО НОВИ, светят и хич не ми се иска да ги закачам по какъвто и да е начин, което доста ме учудва. Не знам дали спиците са били от калпав материал, или са сменяни каплите , но .....Чудя се как да процедирам . Ако знам , че някъде в БГ има някой , който би могил да ми нареди спиците, бих направил следното: Ще ги разглобя, ще дам спиците на никел или цинк(че някъде четох , че ЕДНА СПИЦА струвала някъде 5лв.и НЕ МИ СЕ КУПУВАТ ХИЧ), и ще ги пратя на човека да ми събере каплите.Жълта капла и бяла спица би станало яко според мен. А ако не намеря кой прави капли , ще си поиграя да ги мина спиците с шкурка една по една, ама после .........идея си нямам с какво да ги боядисвам. Ако някой даде идея , ще се радвам много . Предварително благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонт на капла на RD07. Редене на спици, боядисване.
Свий
X
-
От: Honda XRV Africa Twin
С грунд на основата на миниум ги боядисай и после със сребърен феролит.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
-
Има една боя Перфекта мисля, че се казваше, в едни метални квадратни кутийки. Има всякакви цветове. Заслужава ли си за едното боядисване да разплиташ спиците?Yamaha XTM600E '98
Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate
Коментар
-
И аз това имах в предвид. Да ги маже на място без разплитане.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Благодаря за мненията! Като ги зашкуря , ще се разбере дали да ги свалям или не . Знам , че ако ги никелирам или поцинковам ( тук във Варна цинк, никел и прахово не са проблем, за други процеси , не знам , защото не ми се е налагало), както обръчите са ми като нови , на практика ще имам страхотни капли . Но пак зависи от това дали ще се намери кой да ми ги нареди кадърно, че иначе става ебаси набутването. И без това сега моторът ми е на парчета , не виждам кога друг път бих се заел. Но пък ако се окаже , че са много изядени и няма да си струва(защото тия процеси оголват метала много и ще се види всяка язвичка), просто ще ги боядисам с нещо ( най-вероятно жълто или бяло , а какво да е , чакам предложения ) . За сега прочетох феролит(има ли друг цвят освен сив?) и ония квадратни бои (забравих им името ). Жоро , ако гарантираш, че НАИСТИНА има кой да ми ги направи каплите , мога и да рискувам. Ама имай в предвид ;едно е човекът да е твой познат в СФ и да му стоиш на главата и да го тормозиш , съвсем друго е да си комуникирате по тел от 500км. В тая връзка: Емо от Яхиново ми изпрати перфектен термостат(заедно с корпуса, датчика за температура, уплътнението), на цена , която от Англия щеше да ми е няколко пъти нагоре. Ама рядко става така , когато се комуникира дистанционно и за това ме е страх . Поздрави и да се надявам , че Африката до средата на лятото ще е пушка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение...Емо от Яхиново ми изпрати перфектен термостат(заедно с корпуса, датчика за температура, уплътнението), на цена , която от Англия щеше да ми е няколко пъти нагоре. Ама рядко става така , когато се комуникира дистанционно и за това ме е страх . Поздрави и да се надявам , че Африката до средата на лятото ще е пушка.
Утре ще ходя до Емо, който живее само на няколко пресечки от мен и ако искаш да го питам и да погледна за хубави капли за Афричка. Днес ходих до него за едни лагери за охлюва на задния амортисьор на Варадерото и гредах, че има доста капли с много добри гуми дори на тях от Трансалп, Доминатор ... а сигурно има и за твоя.
П.П Мужду друго си намерих това което търсих и то на символична цена , а в Хонда БГ струват над 100 лв единия лагер.
Коментар
-
Наков, НАИСТИНА ще съм ти много благодарен, ако попиташ ( а и друго си е да се видят на място). Ако излезе нещо читаво , мога да си помисля да си обуя 2 комплекта гуми (таралежки и ендурски ). Ще стане наистина универсален мотор. Като ги гледам тия спици, чак се чудя , как може обръчите да са като от магазина , а спиците да са в този вид (направо не е за вярване) . Благодари му от мое име за термостата(корпусът не беше същия , но на мен ми трябваше не той , а термостата и уплътнението .
Коментар
-
За момента при Емо има само задна капла, но я продава в комплект цяла задница. Спиците са много добри, няма ръжда никъде (само на една от гайките, която се пада най-отдолу на снимката).
Цена 250лв
Кликни върху снимката за голям размер!
П.П Публикувам тук, а не на лични, щото каза, че ако някой иска друга част от комплекта : диск, спирачен апарат, зъбак ... може да го разхвърля.
Коментар
-
Бъди сигурен , че спиците няма да можеш да ги развиеш , трябва да ги режеш , а това значи , че ще ти трябват после нови. Не е нещо сложно да се пренареди каплата , но не си заслужава. Има едни малки телени четки за бормашина , с тях се чисти много лесно , ако можеш да си намериш гъвкав ръкав ще ти е още по-лесно.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Ok.И аз се загледах тая вечер и установих , че няма да е трудно. Най-не ми е ясно после след като започна да събирам каплата силата с която трябва да ги стягам явно трябва да е еднаква за всяка спица , а няма как да се установи , освен от опит на ръка. Има ли опасност от неравномерна сила на затягане да се изкриви обръча ? Ако това стане ИЗОБЩО не ми е ясно как после ще се докара центровката. Сори , ако въпросите ми звучат тъпо , но просто до сега не съм се занимавал с това. А иначе реших: Ще ги разглобя-после спиците на никел, главините на прахово, обръчите няма да ги пипам (жълти) и финалът трябва да е една трицветна капла ......само за подигравки или за завиждане. Поздрави и благодаря за съветите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар