Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възкръсването на един албинос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възкръсването на един албинос

Утре е откриването на сезона. По тоя случай:
    --------

За всичко е виновен ония лигльо с черното BMW-Begachka Tuning.

Ония, дето се целуваше с приятеля си (инфо от Facebook-а му) докато взимаше завойте на Петрохан с дрифтинг. Е, на един от завойте ни целуна и нас. Беше грубо - дори не се представи преди това…

Но това е тема на друга тема… копеленцето мръсно!

На първата снимка се вижда в коя част на платното е удара:

В такъв момент на човек му е само до бумаги...

25 Юли 2010,
    BMW Motorrad vs. BMW Begachka Tuning – 1:0

След като докторът от линейката ни увери, че сме ОК, препоръча жена ми да се изследва в Пирогов за кръв в бъбреците и ни разпита за екипировката, качихме мотора на буса на Томо и с Пламен и жена ми тръгнахме към София и прибрахме мотора в гаража.
    Не исках да го виждам поне седмица… копеленцето мръсно!

Няколко дни по-късно беше време да погледна нещата в очите. Последва първи оглед с ония-шибани-застрахователи, после разглобяване и втори оглед с ония-шибани-застрахователи.

Ирония на съдбата:

Щетите бяха следните:

- Ролбари - всичките - те бяха поели поне 90% от удара – свалянето не беше лесно:

Тук показвам колко се е сгънал:

От дясната страна:

- Козметични щети по цялата предница - колове, шарнир, пластмаси, резервоар, и т.н.;

- Капака на лявата глава на цилиндъра - това беше очеизвадно, но трябваше да се види колко надълбоко ще се бърка;

- Една клема от ел. инсталацията просто беше изхвръкнала някъде;
    - Предното захващане на седалката също беше изкъртено;

- Козметични неща по дясната страна:

и по шарнира на телелевъра:

- Главата също беше за смяна, но поне навътре всичко беше ОК; Mоже да се възстанови, но не ми се иска да правя компромиси с мотор, които мисля да е с мен дълго, особено пък с двигателя:

- Централната стойка беше изкривена;

- Лула-бобина;

- Пластмасов предпазител на капака на главата;
    - Предпазна тава;
    - Знайни и незнайни болтчета, шайби, уплътнения, гарнитури, скоби, о-пръстени и др. … копеленцето мръсно!

След метър разкритие сме готови да бръкнем на дълбоко:

След махането на главно предаване, кардан, скорости и съединител, всичко по тях беше ОК. Всички точки на монтаж на двигател към рама, скорости към рама и т.н. бяха наред - стреса не се беше предал до тях.

Последва изчакването на парите от ония-шибани-застрахователи.
    Понеже още не знаех дали от това ще стане мотор някога, реших да поръчам само частите, които ми трябват за да го вкарам в движение. Козметичните неща и защитите по-натам. Евентуално.

Ето и новите части.

Новата глава пристигна с монтирани легла и водачи на клапаните, но всичко трябва да се провери. 'Баси немците - всичко е до стотна от милиметъра.

Главата беше дадена на специалист да се напаснат клапаните. Честита Баба Марта! Всичко е готово и мен ме чака. Имам 4 дни празници да го събера. По старата глава още имаше стъкла от фаровете на Beagachka. Копеленцето мръсно!

Новата глава готова:

Двигателя е затворен. Ник’ви засечки. Fuck yeah!

Шлиците на съединителя. Понеже не смятам скоро да бъркам тук отново (съединителя ми е 6.5 мм; нов е на 6.8мм; сменя се на под 4.5 мм) омазах обилно без да прекалявам:

Същото на изходящия вал на скоростите:

След монтирането на главно предаване, колело + спирачка и заден амортисьор, вече започна да прилича на моя мотор. Тук е без резервоар, седалка и ауспуси:

Тук вече сме готови. Запали без проблеми след като се помъчихме малко с алармата. После ще пусна клип:

Не мога да не спомена брат ми, баща ми, Иво Марков, Ники Кисимов, Сев, Събин, Димо и Фильо, без които това щеше да си остане един, най-вероятно, вечен проект. Както и една анонимна ангел-спасителка, която водеше всичките битки с ония-шибани-застрахователи.

Материали - 27лв.
    Части - 47лв.
    Документи - 80лв.
    Инструменти -160лв.

Да съживиш любимия си мотор - Priceless!
    Последно редактирано от ili4; 26-03-11, 01:37.
    You'll never find out - I got no key hole....

От: Възкръстването на един албинос

Back in the game
    Браво за възстановяването и детайлното представяне.
    А оня келеш само с акта ли се размина ?
    Per aspera ad astra.

Коментар

След няколко месеца ще ти кажа...

Коментар

Коментар

От: Възкръсването на един албинос

Илич, много се радвам, че сте отново заедно. От тук нататък само хубави и приятни приключения с албиноса.

Коментар

Смял съм се от сърце на начина, по който представяш неща, които са курбан.
            Евала за психиката, положения труд и представянето.
            Дълго и безаварийно ви пожелавам.
            Зима иде

Коментар

Айде честито!!!! От сега нататък БЕЗАВАРИИНО!!!!!
              Определено здраво са го направили германците! Евала!
              И не са скъпи частите...
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Чудна новина! Радвам се от сърце! Надявам се преодоляхте и стреса от срещата с оня, с черното...на когото мислено му хаквам една яка майна!

Коментар

Добре се е получил. Като нов както се казва.
                  Пожелавам ти да няма повече никакви инциденти, да си се кефиш на прекрасния мотор (от този модел в България твоя най-много ми харесва) и да навъртиш още много километри

Коментар

Не съм запален по-моторите,но твоя разказ ме грабна!
                    Радвам се,че всичко е завършило добре!
                    Пожелавам Ви безаварийни километри,пък на оня с бегачката да му ........................ !
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Евалата Илич, чакай, ще го напиша разбираемо-

Ай ем вери хепи то сии йор байк агейн он д роад..
                      Поздрави!

Коментар

Радвам се много за албиноса . Дано това да му е целия лош късмет и от тук насетне само безаварийни километри и безкатаджийски ))
                        Ама това си е то БМВ-то - здрава машина, на която можеш да разчиташ по всяко време. А като има и мераклия собственик да го стегне - резултатът е чудесен.

Коментар

Казах ти го и преди, много се радвам че всичко приключи благополучно, оттук нататък само козметични глезотийки да му правиш като ремонти!

Коментар

Поздравления за поправената машина и преодоления психологически момент!

Коментар

Копеленцето мръсно!

Мотора се възстановява чудесно. Дано да му е за последно. Днес близо до мястото където си строя новата къща едно такова копеленце с едно течащо от всякъде, разковано, с мека задна гума Пежо 306 правеше отсечки напред и назад на селска улица пълна с деца. Полудях, бях с леката кола и докато отида тоя изчезна. Утре ще ида с джипа. Нали когато съм дясностоящ съм с предимство? Копеленцето мръсно....
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X