Миналата година мой приятел си купи YAMAHA TDM 900 год. 2003. Той не върти много километри и преди няколко дена се обърна към мен (като към сериозен карач на мотор
) да му помогна при първата му смяна на масло. Според думите му "да има някой, който разбира повече". Естествено, че се отзовах - колко му е да сменим едно масло. Та, пристигам аз в гаража му, започвам да се въртя авторитетно около мотора, откривам пропката на двигателя. След кратка консултация с ръководството (30-45 мин), защото беше на италиански и трябваше да се ориентирам по картинки, откривам откъде се сменя и масленият филтър. Последва процедурата по сваляне на филтъра и източване на маслото, но изтичат около 2 - 2,5 л. Пък в упътването пише, че трябва да смени 3,9 л. (при смяна на масло + филтър). Започнах вече доста по-сериозно да оглеждам мотора - няма друга пропка, и в упътването нищо не споменават (няма картинка) за друга пропка. Почакахме, накланяхме го и не ще да пусне повече масло пустия му мотор. Тежко заявявам -ще пълним. Успяхме да налее около 2,5 л. - повече не може. Нивото на маслото е на максимум. Като се прибрах вкъщи, си свалих същото упътване на английски - оказа се правилно съм разчел италианските картинки, но явно не сме източили цялото масло.
Надявам се, да се намери някой добър човек и да сподели, как да източим всичкото масло от този мотор. Пък и да ми помогне да си запазя реномето на "някой който разбира"
.
Предварително благодаря.

Надявам се, да се намери някой добър човек и да сподели, как да източим всичкото масло от този мотор. Пък и да ми помогне да си запазя реномето на "някой който разбира"

Предварително благодаря.
Коментар