Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж, демонтаж на гуми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж, демонтаж на гуми.

Това за гората малко голямо ми се вижда.
    BMW F800GS

Коментар

Първоначално публикуван от bulgarasen Преглед на мнение
      Какво ще прави това в гората аз там карам не правя гуми
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от bulgarasen Преглед на мнение
        Муса не се пука

Коментар

Имам едно въпросче и понеже не ми се пуска нова тема за такава дреболия сметнах, че тук е подходящото място да питам. Става дума за помпането на гумата след като вече сме я монрирали. Преди време попаднах на някакъв сайт и един индивид там си беше направил един щуцер за маркуч който се завива на мястото на свеща и като риташ на манивелата (или въртиш на стартер) си помпаш гумата. Ясно ми е, че ще работи защото компресията на мотора (дори и да е износен двутактов) е повече от нужните 2 бара. Също така се сещам за евентуалното прецакване на резбата на свеща от постоянното завиване и развиване, но тук идеята е да се ползва само при нужда и да се пести от багаж (въпросната джаджа е дори по-малка от обикновенна свещ). Освен вече изброеното се сещам, че не е лощо да се спре бензина и да се изгори/източи това което е в карбуратора за да не се вкарва гориво въздушна смес в гумата при помпането. Въпроса ми всъщност е дали някой има, ползвал е или е виждал в действие такова нещо. Да не се окаже, че току виж докато напомпаш гумата ти заминал акумулатора :-)
          Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
          Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Ти си с двуцилиндров моторцикл. Ще го запалиш само на един, а втория ще ползваш като компресор. Кой от двата цилиндъра за различните роли ще избереш,....нямам идея
            Предполагам че въпроса не е сериозен. Инак бих дал идея как да се направи без да се развива всеки път свещта
            Gnome Rhone AX2 800 1938
            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
            Husqvarna Te 510 1989
            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Ами въпроса е относително сериозен. След малко по-подробно ровичкане из нет-а и намерих това: http://www.oldclassiccar.co.uk/spark-plug-pump.htm дори има и принципа на действие тук: http://www.oldclassiccar.co.uk/class...rader-pump.jpg А ако ми трябва перманентно (не че си го мисля, ами чисто теоритично) бих могъл просто да го монтирам на едната свещ и да му направя някаква система на принципа на декомпресорите която да го затапва когато не го ползвам + ключе което да изключва бобината на другата свещ (при мен са по две свещи и две бобини на цилиндър) защото аз това обяснение на принципа на действие малко не го вярвам и все си мисля, че малко гориво ще попадне в цилиндъра и ако другата свещ работи може да се получи "бум" . Идеята ми всъщност да заменя вело-помпата с това, защото гума на мотор с малка велосипедна помпа на 40 градусова жега се разминава с моята идея за приятно.
              Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
              Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X