Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотоциклетни акумулатори - тунинг варианти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотоциклетни акумулатори - тунинг варианти

За коли и джипове има варианти примерно Оптима ( имам такава от 97 и работи безупречно и в момента) Ексайд и др.
    А за мотор не съм виждал подобни .......
    За сега единственото което съм намерил е в каталога на SANDTLER на фирмата PowerSafe. Двата "подходящи" за нас за моделите R8 и R20
    R8
    7,5Ah,стартов 455А, 2,7кг. ,размери 138х86х103 ,цена -115 евро

R20
    13Ah ,стартов 390А, 5,4кг. , размери 176х84х130, цена -118 евро

Разбира се имат и други модели . Проблема им е ,че са за коли и са с по-квадратна форма ...

Вие какво сте намирали из нета ?
    Последно редактирано от CJ_; 08-12-10, 21:41.
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

От: Мотоциклетни акумулатори - тунинг варианти

В ония-американския-сайт всички са много доволни от Odyssey - http://www.odysseybattery.com
    Имат представители в Гърция...
    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Какво значи "тунинг на акумулатора на мотора"? По-лек? Сух?
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

По-лек (евентуално) , повече Ah за същия размер,по-голям стартов ток, възможност за многократен пълен разряд,монтаж във всякакво положение,бързо зарждане,много бавен саморазряд .

Еквивалент на Optima за мотор .......

Коментар

Има ли наистина такива акумулатори? По-лек, но с по-висок пусков ток? Обикновенно на по-леките и по-евтини акумулатори живота им е доста по-къс. Материалеца вътре им е по-малко. Аз съм с 12/12. Тайванският който струваше 120 лева изкара година и половина и то със зор. После купих японски Яесу, с който Африката си излиза от завода. Пак 12/12, но по-тежък с 50% от тайванският и 240 лева. Мисля че ще изкара 3, или 4 години. Външните размери и на двата естествено са еднакви, защото мястото за поставянето им в мотора не е разтегателно. И двата са гелови.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Интересно, и тук са се напънали да рекламират стартови токове. Тия 400 ампера през какви изводи ги прекарват?

И интересно, колко ли е стартовия ток на мотоциклетен двигател? 400А звучат като ток за 2-3 литров дизел.

Коментар

12 ампера ми е стартовият ток на акумулатора на Африката. На БМВ 1200 ГС е 18 ампера. Да не бъркам нещо? Тоците не са ми силната страна.
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                12 ампера ми е стартовият ток на акумулатора на Африката. На БМВ 1200 ГС е 18 ампера. Да не бъркам нещо? Тоците не са ми силната страна.
                Това звучи като амперчасове на акумулаторите, стартовия ток сигурно е някъде х10.

Коментар

Има мотоциклетни на Бош .... (То и Варта)
                  Нормални и AGM (гел) ....
                  Цените за малките 7 а/ч са 56 за обикновен и 76 за гела.

Не мислете за глупости.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Доста хора са доволни от Унибат. За африката е 56 лв....
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Значи има голяма вероятност да се намери качествен акумулатор за Африката 12 Амперчаса 12 волта на цена между 100 и 200 лева. Май по-близко до 200 лева. Под 100 лева за такъв акумулатор аз специално в никакъв случай не бих дал, защото от опит съм се убедил, че подобни акумулатори не могат да изкарат даже и една година. Живота им е само един сезон активно каране! Пролетта го слагаш и октомври вече е свършил и става само за боклука, така че аз избягвам подобни "спестявания" с евтини акумулатори, защото мотора си го карам целогодишно.
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Да така е евтиното винаги излиза по-скъпо !
                        Както споменах по-горе имам Оптима от 97-а и още си работи прекрасно , като 2 или 3 години е каран на състезателен джип после на разходкаджииски джип ( всяка неделя лебедки ) и последната година си го карам на леката кола !
                        Затова се замслих дали няма подобни за моторите ! както се разбра има подобна алтернатива въпреки ,че не е със спираловидните клетки !
                        За новия мотор на пролет ще взема един от Odyssey и после ще пиша дали си струват .

Коментар

Ето от тези батерии мисля да си викна:

http://www.shoraipower.com/

Проблема е че доставката ще е с контейнер, заради проблемите с литиеви батерии в самолетите.

Коментар

Има и "Оптима" за КТМ-а, ама е "кисела"...http://www.ktm.com/index.php?id=248&...2829&isotype=0

10-на пъти по-кисела...
                            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                            KTM 350 SX 2011

Коментар

Кавазакито си го взех с оригиналния - Юаса май се чете. И мотора и акумулатора са 1993г. Не го свалям не му бая и всяка пролет /абе след големите студове/ мотора си пали и не мрънка по цял сезон. Не го знам що за чудо е това , ама е кеф.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X