Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за накладки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Питане за накладки

    Може някъде да е написано , но не открих нищо и за това пускам тема. Ако някъде има разяснение по въпроса , изтрийте темата и ме препратете моля. Та: Днес си сменях накладките на ВФР-а. Като свалях старите, от към страната на буталцата(има бутала само от едната страна на спирачните апарати) има първо една перфорирана ламаринка , после една текстолитова (или от подобен материал плочка) и чак тогава накладката. Ясно е за какво служат и двете пластинки- едната да спира топлината от накладката за да не се нагрява спирачната течност и да не си губи свойствата , другата-перфорираната метална пластинка- да предпазва текстолитовата от счупване. Питането ми е : фатално ли е , ако новите накладки се сложат без тия изолиращи пластини? Изглежда новите накладки , които сложих са с малко повече материал и ако се сложат и другите 2 пластинки не се събират на диска и не могат да се вкарат. След 2-3 000 км като се поизтрият малко и се отвори място, ще ги сложа , но за сега не става. А накладки не ми се сменят с по- тънки , защото са някакъв златен ...а ве ....забравих марката , ама не е толкова важно . Синтеровани са. Дано не повтарям някоя тема. Ама който не знаел, питал . Поздрави и дано някой ми отговори.
    Последно редактирано от egerchev; 07-12-10, 18:51. Причина: правопис

  • #2
    От: Питане за накладки

    Много накладки нямат допълнителни подложки.

    Коментар


    • #3
      От: Питане за накладки

      Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
      Много накладки нямат допълнителни подложки.
      Ми затова цента им е друга.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

      Коментар


      • #4
        От: Питане за накладки

        Извинявай за глупавия съвет, може би си наясно, но преди да прибереш буталцата пробва ли да отвориш казанчето на спирачната течност? Аз 2 часа се мъчих да вкарам новите налкадки. На единия диск влязоха, ама на другня не исаках. Натисках буталцата като обезумял, накрая със зверски мъки наврях апарата След това като отворих казанчето бях буквално окъпан.....кой да се сети
        Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

        Коментар


        • #5
          От: Питане за накладки

          Естествено , че ги отворих и двете казанчета (при мен са две-едно горе на помпата за предните и едно долу под седалката ) . Та в тая връзка- значи апаратите са трибутални и отначало бях отворил само горното казанче. Двете буталца си плуваха мазно , мазно, а средното едва мърдаше. Сетих се за задното съдче и го отворих и него и работата стана като ...снощи. При мен кръговете са като натиснеш предна , хваща и задната с не знам колко си процента и съответно задната , хваща и предната ...дуъл ...какво беше там(екстра се води на мотора). А Змея да не ми се хили , щото ги взех от там , от дето ги взема и той част от неговите...дмек от вносителя , а кой е вносител във Варна ...той си знае (да не правя реклама сега , че не е редно ). Ама МОЛЯ ЗА ТОЧЕН ОТГОВОР НА ПИТАНЕТО СИ!!!!НАИСТИНА МИ Е ВАЖНО!(просто карам доста агресивно , а ми се остарява)

          Коментар


          • #6
            От: Питане за накладки

            Не , не е фатално ако ги няма но не е хубаво !

            А спирачна течност не се долива никога ( разбира се ако няма теч ) слагат се нови накладки и се прави нивото на МАХ . Когато падне новото не се долива а означава ,че накладките са свършили ! Обикновенно тогава нивото е на МИН.
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

            Коментар


            • #7
              От: Питане за накладки

              Значи почти съм наясно какво става без тия изолиращи пластинки , но не ми е ясно само дали ще се отрази много зле на спирачната течност? Т.е. дали бързо ще си промени характеристиките и ще започне да грее ? А когато е много гореща , предполагам повечето хора тука знаят, започва да не работи добре(моторът да не спира), да разяжда гумички и други такива . Тя като я гледах днес моята течност бая е потъмняла(значи на пролет ще се сменя) , ама чисто теоретически, дали и след като я сменя, това , че ги няма тия пластинки, не би развалило и новата течност бързо ?

              Коментар


              • #8
                От: Питане за накладки

                Сложи ги така ! Покарай 800-1000км. и после си ги сложи ! При дълго спиране може дори да заври спирачната течност и тогава оставаш без никакви спирачки но на мен това неми се е случвало на мотор а имам над 15 години каране , на кола също неми се е случвало но на джип да при това не един път !
                А прирачната течност се смена на 2 год. ! И внимавай да не объркаш ДОТ3 с ДОТ4 на капачките трябва да пише каква е !
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

                Коментар


                • #9
                  От: Питане за накладки

                  Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                  ...А Змея да не ми се хили ...
                  Змея въобще не се хили, Герчев - искаше просто да каже, че ако бяха задължителни тия пластини ВСИЧКИ накладки щяха да се продават с такива

                  И за да не е голословен ще сподели, че от всички спирачни агрегати, които владее, само на задната спирачка на ендурото си има такива пластини и въпреки всичко до сега не се е пребил и също няма нищо против да остарее

                  А, и още нещо иска да сподели - че като му потъмнее спирачната течност не търси да си сложи пластинки, ами я сменя, без значение какъв е сезона.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Питане за накладки

                    Абе бате Емо, обади се, ще ти оправим спирачките.
                    И вземи си купи един истински мотор, тоя пластмасовия го остави на младежите

                    Коментар


                    • #11
                      От: Питане за накладки

                      Благодря!!!! Изясни ми се въпроса. КЛЮЧ!!!

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X