Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В Кипър полицията не спира мотористи с превишена скорост ??!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В Кипър полицията не спира мотористи с превишена скорост ??!!

Няколко пъти ми се случва да минавам с доста висока скорост покраи полицеиски патрули, а те въобще не ми обръщат внимание защо ?( Живея в кипър) Попитах един приятел той взе да ми обяснява че имало такъв закон в Евро Съюза, които забранявал на полицаите да преследват мотористи, пък те мотористите рядко спирали на палка и затова въобще не се и занимават. Може ли някои да ми обясни и съществува ли такъв закон ?

От: В Кипър полицията не спира мотористи с превишена скорост ??!!

Според мен логичното обяснение е че ...нямат шанс да те 'хванат',а не си заслужава да се организират поне 2-3 коли,които да спрат движението заради един моторист не спрял на палка,на ден минават по толкова много,а колко от тях спират на палка ..доста малко,просто са преценили че няма смисъл

Коментар

Първоначално публикуван от eVo6 Преглед на мнение
      ...той взе да ми обяснява че имало такъв закон в Евро Съюза, които забранявал на полицаите да преследват мотористи, пък те мотористите рядко спирали на палка и затова въобще не се и занимават. Може ли някои да ми обясни и съществува ли такъв закон ?
      Може. Приятелят ти греши. Няма такъв закон, гонят ги и още как. А това че там където ти караш на полицаите не им се занимава е друг въпрос, и е нещо на което можеш да разчиташ ден до пладне.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За моторите често има някои местни отклонения от общите правила, вероятно - неписани. Във Флоренция (Ит), напр., имаше почасов пропускателен режим в някои туристически райони на стария град, където улиците се затваряха с дебели старовремски вериги, но мотористите не ги спазваха - "правилото" беше, че щом може да премине - няма нарушение. Тази привилегия за моторите не важеше обаче в обикновените квартали "без стари вериги" и полицията дебнеше и нямаше жал за тях дори 5 минути преди разрешения за минаване час. Колкото до високите скорости - мотористите твърде често "плащаха" за това с живота си ... за съжаление.
        Последно редактирано от trapper; 23-07-10, 20:20. Причина: пояснение
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Тук имаше нещо подобно преди време. Имаше издадена вътрешна заповед, да не се гонят мотористи, поради зачестилите инциденти. Сега не знам как е/

Коментар

Така се говореше по рано.Сега какво е не знам.
            мен лично в София никой не ме е спирал.Не съм и нахалствал де.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
              Тук имаше нещо подобно преди време. Имаше издадена вътрешна заповед, да не се гонят мотористи, поради зачестилите инциденти. Сега не знам как е/
              Не е заповед, но го има и сега. Това обаче не е гаранция - някой надъхан полицай може (и има пълното право) да те погне. Друг е въпроса колко разправии ще има, ако се очистиш докато те гони, а може и друг да очистиш, който пък няма никаква вина. Те за това и избягват да гонят. Аз лично не съм и мислил да не спирам ако ми махнат - всичко ми е наред, освен ако съм в някакво нарушение, но и тогава не бих "драснал". Много е голямо процентното съотношение на бягали - пребили се! За единия фиш да си оставя детето сираче - не, благодаря!

п.с. в Кипър пускат и подпийнал шофьор, ако е сравнително адекватен - това не значи, че има такъв закон. Ако направи беля - ще си лежи като пич в затвора...
              Honda XR600
              Kawasaki KLX650
              Honda XL600V Transalp
              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X