Няколко пъти ми се случва да минавам с доста висока скорост покраи полицеиски патрули, а те въобще не ми обръщат внимание защо ?( Живея в кипър) Попитах един приятел той взе да ми обяснява че имало такъв закон в Евро Съюза, които забранявал на полицаите да преследват мотористи, пък те мотористите рядко спирали на палка
и затова въобще не се и занимават. Може ли някои да ми обясни и съществува ли такъв закон ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
В Кипър полицията не спира мотористи с превишена скорост ??!!
Свий
X
-
От: В Кипър полицията не спира мотористи с превишена скорост ??!!
Според мен логичното обяснение е че ...нямат шанс да те 'хванат',а не си заслужава да се организират поне 2-3 коли,които да спрат движението заради един моторист не спрял на палка,на ден минават по толкова много,а колко от тях спират на палка ..доста малко,просто са преценили че няма смисъл
-
Може. Приятелят ти греши. Няма такъв закон, гонят ги и още как. А това че там където ти караш на полицаите не им се занимава е друг въпрос, и е нещо на което можеш да разчиташ ден до пладне.Първоначално публикуван от eVo6 Преглед на мнение...той взе да ми обяснява че имало такъв закон в Евро Съюза, които забранявал на полицаите да преследват мотористи, пък те мотористите рядко спирали на палка
и затова въобще не се и занимават. Може ли някои да ми обясни и съществува ли такъв закон ?Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
За моторите често има някои местни отклонения от общите правила, вероятно - неписани. Във Флоренция (Ит), напр., имаше почасов пропускателен режим в някои туристически райони на стария град, където улиците се затваряха с дебели старовремски вериги, но мотористите не ги спазваха - "правилото" беше, че щом може да премине - няма нарушение. Тази привилегия за моторите не важеше обаче в обикновените квартали "без стари вериги" и полицията дебнеше и нямаше жал за тях дори 5 минути преди разрешения за минаване час. Колкото до високите скорости - мотористите твърде често "плащаха" за това с живота си ... за съжаление.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Не е заповед, но го има и сега. Това обаче не е гаранция - някой надъхан полицай може (и има пълното право) да те погне. Друг е въпроса колко разправии ще има, ако се очистиш докато те гони, а може и друг да очистиш, който пък няма никаква вина. Те за това и избягват да гонят. Аз лично не съм и мислил да не спирам ако ми махнат - всичко ми е наред, освен ако съм в някакво нарушение, но и тогава не бих "драснал". Много е голямо процентното съотношение на бягали - пребили се! За единия фиш да си оставя детето сираче - не, благодаря!Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнениеТук имаше нещо подобно преди време. Имаше издадена вътрешна заповед, да не се гонят мотористи, поради зачестилите инциденти. Сега не знам как е/
п.с. в Кипър пускат и подпийнал шофьор, ако е сравнително адекватен - това не значи, че има такъв закон. Ако направи беля - ще си лежи като пич в затвора...Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар