Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ненормални ли сме или Да?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ненормални ли сме или Да?

Днес, като се събудих в ранни зори, към 12:00 реших, че прекрасното слънце греещо навън няма да остане неоползотврено. Звъннах на тоз-онзи, но всички се оказаха във втората половина на реализацията на плановете си за деня и не им идваше мерак да се разправят с мен. Ами като е така няма да им преча. Запалих добрата стара "истинска" мторетка (не косачката, да не се бърка някой ) и отпраших на едно квартално каране в юг-югоизточна посока. Някъде около Кюстендил се усетих, че въпреки голямото си желание, никога не съм влизал в Сърбия през КПП Отоманци... пък и последният път не можах да ям плескавици на Пирот... Е'мчик'ош'муй... От там Босилеград, Горна Лисиня, Власина... че като ме прасна един дъжд преди Сурдулица... Гледам назад към родината ясно небе с малки кълбести облачета, напред оловносива стена от дъжд. Взе и да захлажда... Абе аз да не съм водолаз... я стига експерименти. Кръъъгом и към Стрезимировци. Ясно е, че и този път плескавиците ще ги пропусна, но поне следващата седмица няма да се чудя накъде ще подкарам. За да не съм валат на Трън свих към Ждрелото на Ерма река. Разгеле най-накрая го разгледах това чудо (вече 20 пъти сигурно само се каня). После Брезник, прекрасен, живописен път към Божурище, малко обиколки около и в София и в къщи. Събраха се едни 300 километра, достатъчни да поначеша крастата. От всичко по малко, де'т се вика.

Първото интересно нещо, заради което отварям дума, е че на околоМръсното покарахме малко с един чиляк яхнал BMW GS 800, с отворен ауспух и австрийска регистрация, в каската на който се подвизаваше физиономия, силно наподобяваща нахиленият ЗМЕЙ. Митко, я си признай ако си бил ти. Да нямаш повод за радост и черпня?

Второто дето ми се върти из главата е и това, заради което кръстих темата така. И на четирите гранични проверки, наши и сръбски, ме гледаха толкова подозрително и с недоверие, че нямаше как да не ми стане странно. Прекосявал съм граници колко ли пъти вече, но никога не съм им казвал, че карам без посока, само ей така за удоволствие. Е, оказа се, че и никога не ми бяха ровили толкова старателно двете фланели в топ касата. На влизане в Сърбия дори щателно ми провериха чантичката на кръста. За първи път ме карат да извадя всичко дори от портфейла си. Направо не повярвах. Аз им казвам, че дори кутия цигари нямам, а господата пак: "Ще видим". Питха ме дали седалката се отваря и какво ли още не. Очаквах всеки момент да пристигне някой с комплект ключове да започваме голямото разглобяване... И всичко това подозирам само задето има казх, че никъде не отивам, просто си карам мотора за кеф. Абе какъв е тоя КЕФ бре? Запитах се толкова ли е странно човек да си кара мотора за удоволствие. На балканите нямаме ли право да се забавляваме, нямаме ли право да живеем добре и да се радваме на живота или по дефолт все трябва да ни е гадно, да гледаме мръсно и нон-стоп да практикуваме: "Псуем те животе"... Толкова ли е страшно да правиш нещо от което няма да изкараш пари, а ще се забавляваш?

Какво всъщност е "НОРМАЛНО" да правим? Какво? "Да ходим да вършим някаква "много важна" работа"... "Да опитваме да прецакаме някой"... "Да сме тръгнали на екскурзия, ама задължително в група от поне 15 човека"... ми то май това е.
    Всичко останало със сигурност е: Алогично, Незаконно, Ненормално и дори Неморално!

Ако съм прав дори на 20% категорично ви заявявам, че съм безкрайно щастлив задето съм ненормален. Безкрано щастлив съм и задето вие също не сте от най нормалните... Благодаря ви даже за това! Благодаря ви че сте ненормални!!!! Продължавайте така, продължавайте да се побърквате. Много ме кефите!!!
    Последно редактирано от Ilarioncho; 11-04-10, 19:29.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

До: Ненормални ли сме или Да?

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
    ...в каската на който се подвизаваше физиономия, силно наподобяваща нахиленият ЗМЕЙ. Митко, я си признай ако си бил ти. Да нямаш повод за радост и черпня?
    Тц, не съм бил аз

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
    Какво всъщност е "нормално" да правим? Какво? Да ходим да вършим някаква работа... и... да ходим да прецакаме някой... Всичко останало със сигурност е: Алогично, Незаконно, Ненормално и дори Неморално!
    Жив съм за престъпления

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
      Тц, не съм бил аз
      Язък! Тамън бях започнал да завиждам благородно
      Последно редактирано от Ilarioncho; 11-04-10, 21:29.

Коментар

Отдавна съм се сблъскал с този проблем по границите - не може да разберат някои хора идеята и мисленето на типове като нас ( не че и ние я знаем точно , но поне сме видимо по толерантни...) . Последният път ме питаха " Имаш ли цигари ? " , гледайки ме изпитателно . Логичен въпрос , но не и за човек който е с мотор , и е с едно яке на гърба си . На отговора ми че не пуша , си помислиха че се ебавам нещо . Казаното от мен че пътувам за удоволствие нямаше никаква стойност , и се игнорираше по default . Явно не е минало още достатъчно време за промяна в съзнанието на някои хора... Граница=Далавера . За това - да ги махат - и тях и мотаещите се труженици там...

Коментар

Хайде, хайде - нищо си ни няма... Колко по-зле от нас има...
          Живота така или иначе си върви - пък дали си го правиш нормален или ненормален - всичко е въпрос на гледни точки... и дали ти пука как изглеждаш в очите на другите - важното е, че ти е кеф...

Коментар

Аз ли съм ненормален бе
            Ами оня, дето всеки свободен момент ходи на виличката да копа?
            Ами оня, дето всяка неделя спи до следобед, щото в събота се е наклал "за здраве"?
            Ами оня, дето цял следобед виси в някое опушено кафе на центъра и зяпа мацките на съседната маса, а вечерта сам ... в ръка
            Ами оня, дето...
            Ами ония всичките...
            Да бе, ненормален съм, но така ми харесва.

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
            Хайде, хайде - нищо си ни няма... Колко по-зле от нас има...
            Шидер, баси успокоението дето вкара

Коментар

Да бе, така е, но точно в това е въпроса. Що не може да ти е кеф? Що не е позволено?

Инак и аз съм много ЗА казаното от Гошо. Да ги махат границите, че само далавери създават, а от далаверите едни проблемиии... не ти е работа

Всъщност нищо лошо не казвам за самите служители. Даже напротив. Хората си бяха любезни, усмихнати, държаха се добре, както обикновено. Те просто са инструктирани и обучени да проявяват повишено внимание към "съмнителни" субекти. Това им е раотата. А по нашите ширини какво по-съмнително от някой тръгнал да троши пари за кеф, при това с мотор Е това е странното.

Коментар

имало е моменти, когато ми е било доста трудно, като на фантазия намираш средства в последния момент да си плащаш основните разходи и като че ли нищо не тръгва и само се нареждаш в акъла си. В един такъв момент един ден гледах 2-3 епизода от оня женския сериал- Sex and the City и умрях от смях после си викам- ама тези съвсем не са в ред горките! И какво ли се оплаквам аз- утре ще съм намерил начин да се справя с днешните си проблеми; вярно, ще имам нови, но ще е интересно и ще съм щастлив. А тая мацка и след 20 години няма да е наред с вакуума между ушите. И типажа на хората е точно както ги описа Ivan_J. Идеята им за щастие на повечето се измерва с това как да се начаткат до неузнаваемост с алкохол менте в някоя миризлива дупка.

А Илариончо- това ти е било урока за пред митничарите. Не трябва да се забравя, че въпреки всичко, те имат ченгеджийския манталитет в себе си и голяма част от тях са спрели да мислят отдавна. За това, следващия път като преминаваш, казваш, че отиваш до еди кой си град по работа и се мъчиш да изглеждаш колкото се може по-отегчен от живота, все едно това е най-рутинното нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от valtchev Преглед на мнение
                  За това, следващия път като преминаваш, казваш, че отиваш до еди кой си град по работа и се мъчиш да изглеждаш колкото се може по-отегчен от живота, все едно това е най-рутинното нещо.
                  Има ли по-ненормално нещо от това да се правиш на не това, което си? Вярно, да бъдеш себе си не е прието в днешно време и обикновено ти създава някакви глупави неприятности, но пък е най-нормалното нещо.
                  Не мисли като човек!

Коментар

Аз съм нормален.

Но на граница винаги имам "цел". Веднъж в Канада карах около границата със САЩ и се загубих по едни малки селски пътища. Изведнъж след един завой в далечината се появи граничен пункт. Викам си 'много важно, ще покарам малко из щатите - парковете им са 6+ ...'. Очаквах да мина за 2 минути, както винаги. На въпроса къде отивам казах, че се шляя безцелно - 3 часа проверки... честито от homeland security!

Не е нормално да се преструваш, че си някой друг, но за 2 минути на границата си струва за да се отървеш по най-нормалния начин. А може и да греша...
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                      Аз съм нормален.

Не е нормално да се преструваш, че си някой друг, но за 2 минути на границата си струва за да се отървеш по най-нормалния начин. А може и да греша...
                      точно това имах предвид. Не говоря за генерално всички случай когато трябва да се правиш на някой друг. Това да си себе си на границата, когато говориш с един изнервен държавен служител почти винаги ще ти вреди доста. И вместо да се правя на голямата работа пред полицаите и накрая да ми теглят една майна след 3 часа, по-добре това време да го прекарам в нещо по-приятно. А един път точно на същата граница- САЩ/Канада, стояхме сума време защото до колкото се сещам на въпроса "къде отивате" някой от колата отговори- "и ние не знаем, не сме решили още". Общо взето- парен каша духа

до сега след толкова летища и граници съм забелязал, че рецептата за бързо преминаване се състои от показване на абсолютна отегченост и пълно съдействие за най-дребния детайл.

Коментар

Иля, първо да благодаря за отправената вчера покана към моя милост! Не се възползвах по изцяло финансови съображения...
                        За границите - особено тези некомерсиалните като Олтоманци, винаги те гледат като извънземно, особено, когато си сам! Прави ми впечатление, че когато съм с пасажер минавам много по-леко, а като съм сам винаги търсят под вола теле! Преди време един сръбски митничар ми беше подхвърлил жокер, който и до днес използвам, за да не ме ровят по половин час. Тъкмо му обяснявах надълго и нашироко, че просто се шляя и използвам хубавото време, когато човекът ме прекъсна с "значи си тръгнал на лов за наши девойки", което аз мигновенно пътвърдих От тогава доста пъти съм ползвал въпросния жокер и минава номера...
                        П.п. А за цигари е разбираемо да подпитват и ровят, защото особено напоследък разликата в цените там и тук е драстична! Например моята марка цигари тук са 4.70 лв, а там излизат 1.90 И аз примерно си купувам кутия две, но има хора, които въртят далавера (и то не лоша) и е нормално митничаря да иска и той да участва
                        Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
                        Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
                        Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Ами за повечето хора, то нашето не е нормално и по тази причина винаги буди подозрение. То и по същата причина като тръгна с мотора някъде и спра на бензиностанция или кафене винаги ми забиват въпроса - "Къде има събор, а ?". Миналата седмица като тръгнах за враца бях натоварил каската за другия мотор и на една бензиностанция на Ботевград един човек ми вика Кво ще има бе момче. Аз казах - ами нищо, просто ще покараме из Балкана. И оня пак - Хубаво ама кво точно ще има. Е какво да му отговоря - Нищо. Тръгнах си. Та по тази причина не е нормално за хората туй нашето хоби. Ама то пък и за мен и това дето катерят скалите също му викам ненормална работа и то само защото не го разбирам. Дето се вика всеки луд с номера си. На митничарите им е хоби да правят далавера и са щастливи

Коментар

Ядосали са те
                            Виж, има нещо което спазвам винаги...отдавна.
                            Тези хора очакват да си в някой от шаблоните. По-горе имаше изброени такива.
                            Когато си такъв, си им "ясен" и всичко е наред. Когато обаче ги озадачиш - стават любопитни или по-отвратителното - се дразнят.
                            В този смисъл винаги, когато имаш работа с митничари или кандидатстваш за виза и т.н. си измисли правдива и клиширана история. Идеалният шаблон е:
                            Ти си женен, имаш жилище(по-добрият случай - ипотека), работа, едно-две деца, идеално е да имаш и куче, хамстер, рибки ....
                            Отиваш: При приятел за някакъв зор, по религиозни причини ( да се срещнеш с Отец ...., При роднина (болен евентуално) и веднага се връщаш!!!. В по-западните държави, мотива - изложение, семинар, бизнес вършат същата работа ..
                            Тогава човекът отсреща е спокоен. Тиси от модел "А", "Б", "В", той тия ги знае и не се занимава да проявява "любознателност".
                            Когато го озадачиш обаче, става страшно ...
                            Любимият ми случай е от армията:
                            Получих писмо по коледа от приятел художник в академията. На бял лист А4 беше нарисувана с цветни моливи прекрасна Снежанка. Коледна картичка. Само че Снежанка беше гола (рисунката беше хиперреализъм), а малките грозни джуджета я бяха напълзяли цялата. Висяха по циците й, коста и т.н. Всички в стаята се радвахме бурно дори и след появата на старшината. Той разбра, че има нещо весело, сложи командирският глас, поиска картичката и загледа тъпо, докато ние се хилехме.
                            Мисли известно време, попита "К'во е това?", получи отговор "Снежанка" и за да се впише в шегата (понеже очевидо искаше и той да направи/каже нещо много интересно)каза, "Сега ще ти направя аз една Снежанка" и след две минути беше разлял в коридора две кофи пяна и т.н. .... до сутринта мих.
                            Е, какъв е извода? Не ги озадачавай. Трудно им е да мислят и обикновенно генерират някоя пълна простотия - особено, когато имат власт
                            К'во ти трябва да споделяш с митничар някакви съкровени размисли за "смисъла на живота". Ти си нормален, спокойно
                            ______2
                            Е = MZ

Коментар

Това казаното ми звучи логично , ако минавам граница някъде, с нещо завършващо на "-стан" например , но за Българо - Х граница е дразнещо . Що за идиот може да си помисли че с мотор ще правиш контрабанда на цигари например , за наркотици да речем че става . По скоро си е манталитет на подозрителност към индивида и МПС то в съвкупност - филмовите образи на лошите момчета с мотори още са в съзнанието на простия човечец . И да вмъкна че повечето пъти са ми се радвали като че ли ,от колкото съм срещал негативно отношение. Между другото , никъде не са ми искали шофиорска книжка , някой да има други наблюдения? Както и не съм имал проблем да излизам с чужд мотор .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X