Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за раздел Пътешествия ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за раздел Пътешествия ?

Преди малко отварям раздел "Пътешествия" , гледам че е станал с под раздели , защо трябва да се усложняват нещата , а не да се опростяват , близки и далечни , съседни страни и тем подобни - пътуването е с мотор , какво значение има , ако някой има нужда от специфична информация , има търсачка. Хилядите подраздели едва ли улесняват потребителите. Близки и съседни страни ... за Словения се минава през 3 граници , но е под 800 км, тя не е съседна , ама пътуването до там е в тоя раздел... до Сирия ако е , сигурно ще е в раздел далечни ... или Русия.

До: Защо се усложнява толкова форума ?

Ами защото се понатрупаха доста пътеписи.
    Разделянето разбира се не е перфектно, но и трудно ще бъде.
    В големите форуми за пътешествия са ги разделили на континенти, което пак поражда известни спорове за дадено пътуване къде точно е било.
    В интерес на истината, ако има по-добри предложения - казвайте, ще е полезно.
    Per aspera ad astra.

Коментар

До: Защо се усложнява толкова раздела Пътешествия ?

Ами в раздела "Експедиционни машини (тежки мотоциклети)" има "Пътешествия - близки и далечни. Пътеписи." с 3 под раздела вече , + отделно в основния "Други пътешествия с мотори" ... То пък бива пътешествия , ама чак пък толкова ...
      отделно си има раздели за текущи и подготовка. Един с пътеписи си беше нормално ( мое мнения , може и да греша ) , а и не ми се виждат чак толкова много може би...
      А и не са ясни критериите кое къде да е ...

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
        Преди малко отварям раздел "Пътешествия" , гледам че е станал с под раздели , защо трябва да се усложняват нещата , а не да се опростяват , близки и далечни , съседни страни и тем подобни - пътуването е с мотор , какво значение има , ако някой има нужда от специфична информация , има търсачка. Хилядите подраздели едва ли улесняват потребителите. Близки и съседни страни ... за Словения се минава през 3 граници , но е под 800 км, тя не е съседна , ама пътуването до там е в тоя раздел... до Сирия ако е , сигурно ще е в раздел далечни ... или Русия.
        За да е по-лесно откриваемо всичко. Търсачката не върши добра работа. Разделянето за момента е това, защото има такива пътеписи. Дай боже всички да пътуваме все повече и повече и да стане разделението на континенти и всичко да е пълно. Ако има предложение давайте, то това не е окончателно, но е на принципа по-добре от нищо. Идеята беше пътувания в държави граничещи с България да са в един раздел, в друг пътувания в България и трети за Далечни пътувания, където попадат всички останали. За момента няма материал за повече раздели и ако искате може и така да се подредят. Тоест пътуване из Балканите да отиде в далечни. На километри няма как да се разделят или поне никой не се сети.

Коментар

Да де , ама гледам пътуване до Одеса в раздел далечни ... в тоя му формат в момента няма логика според мен . Континентално май по се връзва - Европа е цивилизована дестинация , няма визи и др., с една дума , и на стоп не е проблем да я пообиколиш, при другите си е по-проблемно.

Коментар

По-нататък със сигурност ще се разделят на континенти, но за момента няма достатъчно. Ще стане Европа с 80% от пътеписите, а другите с един или с нищо. Само за тази година освен нашето с Мони дето подготвяме има още три други пътувания, които са доста интересни и на различни континенти.

Други пътешествия с мотори и раздел, където да се публикуват пътувания на чужденци, които са ни впечатлили, превеждаме нещо като рузюме и ги постваме. Нещо, което до тук само Илич е направил. Този раздел няма нищо общо с нашите пътувания. Текущи е раздел, в който когато някой пътува да се помества актуална информация къде се намира човека/групата, има ли нужда от помощ. Подготовката си е подготовка, така че за нашите пътувания има един раздел с вече три подраздела. Така няма да се преглеждат всички страници докато примерно прочета пътепис за държава, който ме интересува. Съгласен съм, че още не са много ясни критериите, но за момента така е по прегледно /според мен/

Коментар

Неясни критерии за публикуването , пък по прегледно ... всъщност аз ще си го чета , ако ще и на друг език да е , но не съм съгласен с това което е за момента . Иначе няма лошо да се движат нещата към по-добро , но тук май не е дообмислено.

Коментар

В момента разделението е следното - Близки - всички, които са в държави граничещи с България + Балкански държави /Черна гора, Албания, Хърватска/, За тези в България е ясно и в Далечни са всички останали - тоест отиваш до Одеса и е далечно, защото критерия не са километрите. Същото е и като отидеш до Байкал. Ако имаш предложение казвай и ще го обсъдим. Всеки новорегистриран ще може лесно да види къде може да кара за събота и неделя, къде за една седмица и къде за един месец. За нас останалите разликата е едно цъкане с мишката повече.

Коментар

То и да не е едно цъкане +google.bg ще се оправи човек , ама въпроса е в друго .Посещение на Будапеща и Одеса и на Любляна и Кипър отиват в Далечни и Близки ... а и повечето пътувания са през няколко страни, ако се вземе най-далечната , по близките посетени и писаното за тях заминава в другият раздел.

п.п.Егаси писането ,утре ще го дообсъдим, че ми е мътна главата нещо...

Коментар

Едно пътуване до Ирак като разстояние е колкото до Берлин. А първото се води далечно, второто...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Добре де, до Берлин пак е далечно. Тук само критики и наистина очаквам някой да предложи нещо конструктивно как да се разделят. Това е в момента, докато не излезе някакво по-удачно делене. Ако се поставят километри като ограничение е пак същата работа. Ясно е, че старото не върши работа като имаме предвид колко много пътеписи тепърва ще се появяват.

Коментар

На мен раздела и в този му вит ми харесва и веднага се вижда кое къдее.Браво ...... и аз имам едно предложение като добавка ,но довечера ще го споделя в кръчмето.
                        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

До: Въпрос за раздел Пътешествия ?

Ако зависеше от мен бих ги разделил на: "Балкански п-в"; "Европа" и "Други континенти" (естествено самите заглавия могат да се дообмислят).
                          Примерно Москва и С.Петербург са си за Европейския раздел, или Истанбул си е на Балканите, но Байкал, Измир и Анадола са за "Други континенти".

Разбираемо първият раздел ще е най-пълен в началото, но пък последния ще е най-интересен с всеки нов пътепис...

Не търся авторски права за идеята (то и едва ли съм първият, стигнал до нея... )
                          Последно редактирано от Shider; 03-02-10, 10:29.

Коментар

Ами добро е предложението, макар отново да възникне въпроса едно пътуване из цяла Турция къде отива и други от този сорт.

Коментар

И на мен ми допада раздела, така подреден. Абе дай Боже, повече пътешествия, пък място за пътеписи има много
                              Дано и аз се класирам тази година, примерно до Халкидики.
                              Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X