чудно ми е, колко горе долу излиза(парични разходи) една такава разходка с подобен мотор да речем до Индия и обратно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос.
Свий
X
-
До: Въпрос.
Колега,хубаво е да конкретизараш въпроса си!
Например:
период от време ,за което ще правиш пътуването.
модел мотоциклет(има значение от гледна точка на бензин/разход)
къмпиране/хотели
държави през,които ще преминеш(визови разходи) и т.н.,то вярно,че това е стъргало,но все пак тук пишат сериозни хора....,а и пият точно толкова сериозни....участници...
Поздрави,търся си подписа....
-
До: Въпрос.
Въпреки, че ще прозвучи лекомислено, точният отговор е, че едно пътуване може да струва толкова, колкото можеш да си позволиш да изхарчиш!
Веднага давам пример за индивидуално пътуване (по организираните от фирми не съм вещ): един и същ трип можеш да го осъществиш поне по три начина.
1. Можеш да нощуваш в хотели, да караш по платени пътища, да се храниш в ресторанти, да си купуваш сувенири от всяко място, на което спреш.
2. Нощувки в хостели или къмпинги, избягване на платени магистрали, тунели, мостове и т.н, храна от будки, павилиони и тем подобни, избягване на харчене за подобни глупости като сувенири.
3. Спане чрез каучсърфинг и аналогичните им сайтове и/или на палатка някъде край пътя, ползване само на безплатни пътища и храна от супермаркета, не се купува нищо извън най-необходимото и належащото.
Разликата в парите, които ще изхарчиш в трите варианта ще е в пъти!
Отделно си зависи и колко скъпа дестинация си си избрал, разбира се!
П.п. Всъщност, забравих най-важното! Независимо кой вариант на пътуване ще избереш никога, ама никога не тръгвай с последните си 200 лв. примерно (нещо, което аз често съм правил, но от сегашна гледна точка ми се вижда налудничаво), а винаги имай някаква сума пари извън определените за изхарчване, за непредвидени и аварийни ситуации! И може би най-важното-тръгвай с добре сервизирана и изправна машина, за да не ти излезе "златно" пътуването
И понеже питаш конкретно за Индия ще ти подскажа някои от разходите, които ще ти се наложат: първи и много съществен разход-цената на бензина в Турция, а там имаш да изминеш доста километри, иранска виза, пакистанска виза, индийска виза, застраховка (не знам доколко би ти свършила работа в тези страни, но ако си правиш -такава, която покрива и падане с мотор си е доста скъпа). Отделно се замисли за смяна на гуми, масло и филтри по пътя-това също е един разход, който обикновено човек не отчита...Последно редактирано от forry; 29-10-09, 11:06.Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар