Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да покажем снимките си?

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    докъде се докарахме? как се казва накратко мястото от което идва информацията за лошите неща? национален оперативен щаб=НОЩ!?! може би защото е 1-ви април....

    Коментар


    • #62
      Тези размисли не са мои, а са подредени от друг член на Съпротивата, но са АБСОЛЮТНО ВЕРНИ!
      Логиката на Министъра до тук, ако някой се сети за друго да ме допълни:

      1. Кучето ти има нужда от разходка, детето ти - не!
      2. На открито в гората има повече вируси, от колкото в банката, застрахователното дружество и магазина!
      3. Разредените автобусни линии водят до по-малко струпване на хора по спирките (това ми е любимо)!
      4. Бизнеса може да не работи и пак да има приход!
      5. Хората, на които се забранява да работят и останаха без доход имат пари да си плащат сметките!
      6. Баба ми има принтер у тях може да печата декларации всеки ден! Обаче хартия за принтиране на въпросните декларации няма, щото книжарницата е затворена!
      7. Всички пенсионери имат спестявания, могат да си позволят задължителните маски!
      8. Струпвания от граждани на открито не може да има, но пък струпвания на полицаи в управленията може! (Явно тук ги пази аурата на Бойко)
      9. В народното събрание може да се ходи без маска. Вирус не се допуска още на входа!
      10. Така и така хората имат много спестявания, да ги глобяваме хиляди левове за разходка в парка!
      11. Така и така ги глобяваме за глупости, а те нищо не казват, да ги таксуваме и със СМС-и, ако искат да излизат!
      12. Маските помагат, маските не помагат, маските помагат!
      13. Маските са задължителни!
      14. Маските не са задължителни!
      15. Маските са задължителни!
      16. Струпвания на клоуни и безгръбначни журналисти на брифингите може да има, също маските не са задължителни, щото Генерала не пуска Коронавируса да влезе в залата!
      17. Не тестваме хората, за да не разберат, че са болни и да препълнят болниците, и да не можем да се справим, не защото няма доктори, ами защото НЯМА ПАРИ, и току виж някой се усетил, че държавата отдавна е ограбена, и всяко министерство е ошушкано до стотинка, и малкото останало за разграбване няма да можем да си го вземем, и защото ще убием мечтата на премиера да си изкара спокойно мандата. (В последното има логика).
      Последно редактирано от ВладиЧ; 02-04-20, 09:40.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

      Коментар


      • #63
        Понеже няма отделна тема за коронавирусът та в тази тръгна тая приказка. Един колега моторджия си е направил трудът малко да задълбае в нещата и да направи някои изводи за което му казвам ЕВАЛА. Качвам го направо с копи-пейст:

        МИТОВЕТЕ, НА КОИТО СЕ КРЕПИ КОРОНАПСИХОЗАТА

        Масовата лудост, която ще влезе във всички учебници по психиатрия и психология, набира обороти. Хората се бият за тоалетна хартия, грабят храни от супермаркетите, ходят в безполезни намордници. Официалната причина за тази психоза е коронавирусът, реалната – масираната пропаганда на абсурдни митове, с които плашат населението.

        Причината за всяка паника и истерия са животинските инстинкти, които изключват веднага логиката и разсъдъка. СМИ отдавна са се научили да играят върху тях, управлявайки настроението на тълпата както опитен диригент оркестър.

        Най-добрият начин да се мобилизира тълпата и напълно да я подчинят на своята воля навремето посочи Гьобелс – това е формирането на образа на външния враг. В този случай за враг е обявен коронавирусът, а СМИ осветяват тази тема във формата сводки от фронта – публикуват карти на бойните действия, движението на линията на фронта, ежедневно се съобщава броят на починалите.

        Обхванатата от истерична психоза тълпа не се опитва да анализира нито цифрите, нито фактите, защото за анализ е нужен разсъдък, а той в състояние на психоза не работи.

        Кои са митовете за коронавируса?

        1. В света бушува пандемия. Ние веднага ще умрем!

        Най-главният мит, който предизвиква вълната от истерика е страшната дума „пандемия“. Слушателят слуша тази дума в контекста на масов мор, от рода на чумата, холерата или испанския грип и започва да рисува в главата си подобни ужаси. Реално никаква пандемия няма. Пандемията е масова епидемия, а епидемията е масово заразяване на населението. Под масовост се разбира превишаването на епидемиологичния праг, който обикновено съставлява 5% от населението. За грипа е 20% от населението. Като се отчетат цифрите от реалната статистика, коронавирусът в нито една страна досега не е поразил дори 1% от населението. Онова, което се случва сега в света, епидемиолозите наричат сезонно увеличение на заразени.

        2. Искате ли да стане като в Италия? Вижте какво се случва там!

        Този аргумент често се използва в защита на тоталитарните мерки, които се вземат във всичките поразени от психозата страни. Паникьорът не знае точно какво се случва в Италия, но по телевизора казали, че там се случва нещо ужасно… Реално в Италия се разиграва прекрасно режисиран спектакъл с армейски камиони, погребения със свещеници в маски и фейкове за несправящи се крематориуми.

        В момента в Италия заразените са 0,16% от населението; починалите са 0 ,016 от него. Това е за два месеца. През 2019 г. в Италия починаха 650 хиляди души, т.е. средно в страната умират 54 хиляди души за месец. През февруари и март от коронавируса починали 11 хиляди души, по други причини – 100 хиляди. На това място читателят разбира с какви фейкове са пълни крематориумите.

        Какво казва официалната статистика за смъртността в Италия през последните години:

        2014 г. – 598 364
        2015 г. – 646 571
        2016 г. – 615 261
        2917 г.- 649 061
        2018 г. – 633 133
        2019 г. – 647 000

        След тези цифри няма никаква парализа на болници и крематориуми, никакво затваряне на граници, никаква психоза; просто естествен процес.

        3. Властите искат да спасят населението, затова ни затварят, слагат ни намордници, чипират ни и издават QR-кодове

        Всяка година в света умират около 55 милиона души. От коронавируса в момента са починали 40 хиляди души; това е 0,1%. От алкохол ежегодно умират в района 7% души и около 13% във възрастовата група 20-39 години. Това са официални данни от Световната здравна организация. Зелената змия ежегодно убива четири милиона души – 100 пъти повече, отколкото коронавируса.
        Тютюнът ежегодно причинява 15% от световната смъртност. Той отнема осем милиона живота – 200 пъти повече, отколкото коронавируса. Общо алкохолът и цигарите убиват 16 милиона души ежегодно. Това е около една трета от смъртността на планетата.

        А сега внимание – въпрос: кой бизнес е най-печеливш за държавата след търговията с нефт и оръжие?

        Алкохолът и тютюнът. В министерството на правосъдието в САЩ има цял департамент, който се нарича „Бюро по алкохола, тютюна, огнестрелното оръжие и взривните вещества“.

        В нито една страна, поразена сега от коронапсихозата, няма забрана за продажбата на алкохол и цигари, които убиват една трета от населението. Затова пък има забрана за излизане от къщи заради вирус, който убива 0,01% от населението.

        Това е всичко, което трябва да знаем за „човеколюбието“ на властите.

        4. Извънредното положение е въведено, за да се спаси икономиката

        Четвъртият по разпространение мит е свързан с икономиката. Поразеното от психозата население вярва, че ако вирусът не бъде спрян, той ще убие толкова хора, че икономиката ще рухне. Реално нещата стоят точно обратното. В момента средната възраст на починалите от коронавируса, а по-точно от усложненията, предизвикани от него, е 79 години.

        При 99% от починалите е имало хронични болести на сърдечно-съдовата система или дихателните пътища, или всичко в комплекс. 80-годишните старци не са работоспособни, т.е. вземат от икономиката повече, отколкото влагат в нея. Но дори и сред 80-годишните смъртността не е повече от 10-15%. Загубата на 0,1-0,15% от пенсионерите не може да нанесе никакъв удар по икономиката, а по-скоро обратното. Но пълното спиране на икономическия и социалния живот в страната може да унищожи икономиката за 2-3 месеца.

        5. Извънредното положение е въведено по препоръки на специалисти!

        Нито един вирусолог и епидемиолог не препоръчва да се устройва тази тоталитарна глупост, която организираха страните от Европа, САЩ и Русия. Специалистите просто нямат такъв опит; те дори в страшните си сънища не са си го представяли; така че няма никакви обективни предпоставки за такива мерки, тъй като количеството заразени не позволява да се обяви дори епидемия, камо ли извънредно положение.

        Във всичките страни, освен в Китай, извънредното положение беше въведено под натиска на общественото мнение, което в предишните две седмици, с помощта на СМИ, беше достатъчно паникьосано. Великобритания е отлично доказателство за това – там властите се надяваха да изчакат да мине заразата, но под натиска на всенародната психоза бяха принудени да въведат извънредни мерки.

        6. Човек без маска е или идиот, или психопат!

        Всичко всъщност е точно обратното. Мотаещата се на лицата марля или дизайнерска маска с цветчета не е способна да защити от вируса въобще. Може да защити от вируси само комплект от плътно прилягащ респиратор, очила и гумени ръкавици. И то при спазване на всички инструкции за употреба. Най-доброто доказателство за този факт е нивото на заболеваемост сред лекарите, които въпреки маските, очилата, ръкавиците, опита на професионалисти и дълбокото разбиране на механизма на заразяване, масово получават положителен тест за SARS-CoV-2.

        7. У нас ситуацията е по-добра отколкото в Италия, защото ние сме тоталитарна страна, т.е. навреме сме се изолирали, имаме култура на ваксинирането.

        Последният мит днес това е оправдаването на по-ниските показатели на заболеваемост и смъртност в страните от СНГ, в сравнение със страните от ЕС. Реалната причина за по-ниската смъртност и заразеност произтича от пункт 4.

        Болшинството от жертвите на коронавируса са хора на възраст 80 и повече години, при това мъжете сред починалите са тройно повече, отколкото сред жените – 75 към 25. В Русия, Беларус и в Украйна средната продължителност на живот на мъжете е 65 години.
        Така основната рискова група – мъже над 75 години, отдавна са починали по други причини.

        НА КОГО Е НУЖНА КОРОНАПСИХОЗАТА

        Като почувстваха с кожата си цялата дълбочина на държавнат атрофия със спирането на икономиката, транспортните съобщения, затварянето на паркове, руснаците и украинците масово започнаха да разбират, че целият този абсурд никак не може да бъде оправдан с борбата с коронавируса. Хората виждат, че вместо да потушават паниката, властите нарочно я нагнетяват.

        Най-популярният въпрос, който терзае днес хората е защо, на кого е изгодно всичкото това? Кому е нужен този цирк?

        На някого може да му се стори шок, но в политиката и икономиката съществуват само два мотива за вземане на решения – изгодно и неизгодно. Ако наблюдателят вижда мащабни координирани действия, значи зад тях стои голяма изгода. Кризата е идеалното време за получаване на изгода и растеж, а след това е глобалната, просто колосална изгода.

        На финансистите

        За всеки, който минимално следи състоянието на световната икономика, не е тайна, че финансовият балон, който започна да се надува след края на предишната глобална криза през 2008-2009 г., се наду до критични размери. Още в средата на лятото на 2019 г. на всички им стана ясно, че той всеки момент ще се спука.
        През август се посипаха новини за това, че глобалният дълг е достигна астрономическите 246 трилиона долара, което три пъти надхвърля световния брутен вътрешен продукт. Светът неочаквано се оказа длъжен сам на себе си с три години работа. Цялата икономическа преса излизаше с пъстри заглавия, че всеки момент бомбата ще избухне. Едновременно с това започна бързо надуване на борсовите индекси.

        Основните пари в света не идват от нефта, оръжието, наркотиците или проституцията, а от борсовите спекулации. На практика целият ТОП-списък на „Форбс“ е зает от финансисти. И това е само върхът на айсберга, тъй като тяхното лично състояние никъде не се сравнява с обема на активите, които те контролират. Например състоянието на Уорън Бъфет е около 70 милиарда долара, но под неговия контрол се намират активи за 552 милиарда долара. Компанията „Ротшилд и Ко“ контролира активи за 1,8 трилиона долара, докато личното състояние на клана не надхвърля два милиарда.

        Контролирайки такива обеми наличност, те могат съществено да влияят на пазара, не само чрез пускане и купуване на големи обеми ценни книжа, но и чрез новини, които могат силно да влияят на цените на акциите. Например един скандал струваше на Цукърбърг 6 милиарда долара, след като акциите паднаха със 7%. Затова на бюрото на всеки борсов играч по-рано имаше телевизор с денонощен новинарски канал. Днес тази роля изпълнява отделен монитор или планшет.

        По този начин, манипулирайки новините, може да се манипулират борсовите индекси, печелейки както от повишаването, така и от падането им. Тези 6 милиарда долара, които загуби Цукърбърг, не са изчезнали, а просто са отишли в джоба на онзи, който навреме е спечелил от понижаването на цените на активите.

        Ако знаеш предварително кога и колко дълбоко ще заседне пазарът, можеш да спечелиш големи пари.

        Останалото е дело на техниката, особено когато са ти под ръка световните СМИ. За две и повече седмици те посяха такава паника сред световното население, че хората сами поискаха от властите икономиката да спре и за себе си режим на затворници.

        В крайна сметка безпрецедентно рязкото падане на производството и потреблението свали индексите с такава скорост, че много борси няколко дни поред спираха търговете след броени минути след откриването на сесиите.

        За една седмица фондовият индекс S&Р, отчитащ капитализацията на 500 крупни американски компании, падна с 12,5%, пресметнато в пари това е 3,5 трилиона долара. В целия свят загубите на икономиката от коронавирусната психоза се оценяват на седем трилиона. Парите не изчезват никъде, а в джоба на онзи, който навреме е спечелил от понижаването на акциите.

        Световната здравна организация и фармацевтичните компании

        Много хора помнят истерията преди 20 години, която се опитаха да вдигнат в света със страшилки за птичи, а преди десет години – със свински, грип. Началото на истерията прилича на онова, с което започна днешната коронавирусна психоза – Световната здравна организация на празно място обяви пандемия и провокира паника, която струваше на световната икономика 18 милиарда долара. След една година Парламентарната асамблея на Съвета на Европа проведе разследване и обяви, че никаква пандемия не е имало.

        Същата година във „Форбс“ излезе статия със заглавието „Защо Световната здравна организация изфабрикува пандемията?“. Президентът на Беларус, когото всички критикуват, че не взема участие в световната психоза, заяви:

        „Дайте да говорим откровено – отдавна ли ние престанахме да кукуригаме по повод птичия грип? Кукуригаше целият свят. Навярно вече всичките лекарства са продадени. Днес загрухтяха по свински… А утре, навярно, ще замъркаме или замучим. Вие не разбирате ли какво се случва?“

        Днес Световната здравна организация оглупява целия свят за трети път на 20 години.

        Изгодата на държавите

        За много държави глобалната истерия е отлична възможност да решат маса проблеми, които в нормални условия не могат да решат. Големите държави ще укрепят още повече властта си и влиянието си на планетата. Но ако страни като САЩ, Китай или Германия 2-3 месеца престой са заплашени от сериозна, но търпима загуба в икономиката, то по-бедните страни трябва да очакват колосален колапс на държавността. Тогава те ще прибягат за финансова помощ, когато населението започне да устройва гладни бунтове.

        Първи разбраха това онези, чиято икономика пряко зависи от външни дотации – Литва, Латвия, Полша, Украйна, които включиха копчето на психозата едни от първите – на 13-16 март, когато броят на заразените беше единичен, но Италия точно демонстрира правилата на играта. Не мина и една седмица, и Украйна поиска от МВФ 10 милиарда долара, в противен случай заплаши от фалит.
        Беларус, която не е зависима от Брюксел и МВФ, отказа да нагнетява паника сред населението и да потиска икономиката, след което от СЗО и страните-съседи тръгнаха намеци, че за отказ от играта по наложените правила в бъдеще може да има неприятности.

        Освен всичкото това на практика за всички държави психозата е отлична възможност да стоварят всички проблеми на кризата. В страната има инфлация, безработица, крах на медицинската система и на малкия бизнес. За това е виновен вирусът!

        Преди дни бившият премиер на Великобритания Гордън Браун предложи за излизане от кризата да се създаде световно правителство. Това не е шега и не е заговор на масоните. Емитентите на световните резервни валути – САЩ, ЕС, Китай и Япония формират фонд в размер от 7 трилиона долара за помощ на най-бедните страни за спасяване на икономиките им. ООН и Световната здравна организация също формират свой по-скромен фонд за помощ на най-бедните страни. Главният нюанс, който трябва да се знае за всякакви фондове за международна финансова помощ е, че те дават пари само при точни условия. Днес тези условия са задължителната психоза и поставяне на икономиката на пауза.

        Изгодата на инвесторите

        При инвесторите всичко е максимално ясно и разбираемо. След месец-месец и половина в режим ГУЛАГ всички дребни, средни и много големи предприятия, например авиокомпаниите, ще се окажат разорени и могат да бъдат купени на безценица. Най-големите корпорации, които относително безболезнено ще преживеят кризата, и компаниите от богатите страни, оцелели за сметка на държавните дотации, ще минат като прахосмукачка по планетата и ще глътнат всички онези, които не са преживели коронапсихозата.

        Като цяло това е безкрайно поле за експериментаторите. Сеизмолозите изучават снизяването на антропогенните вибрации на земната кора, еколозите – снизяването на антропогенното влияние върху състоянието на водата и въздуха, силовите структури изучават антропогенната реакция на немотивираното лишаване на населението от базови права и принудителното носене на намордници. Следващата възможност може да е след 12 години.




        « Последна редакция: април 13, 2020, 09:36:55 pm от yamaha1100cc »
        Информирай модератор Активен








        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

        Коментар


        • #64
          Много поздрави на Владич от Орлето Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220222_174801.jpg
Прегледи:154
Размер:329.6 КБ
ID:6820388

          Коментар


          • #65
            Жива е, старата хиена. Не съм го виждал от години с изкуственият крак.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

            Коментар


            • #66
              От кога не съм си качвал мотора тука...
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

              Коментар


              • #67
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2447.png
Прегледи:74
Размер:958.9 КБ
ID:6920678
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

                Коментар


                • Стоян Боюков-Sariones
                  Стоян Боюков-Sariones коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тоя боксер не е ли много тежък за там бре?

                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Боксер е големия им брат 1200,тия са средна хубост паралелки 800,като им спаднеш гумите малко и с повечко газ става еле ако имаш стабилизатор като на брата машината,аз стискам със зъби все още.

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X