Обява

Свий
Няма добавени обяви.

време е за спонсорство !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• време е за спонсорство !

..преди 1-2 години като влизах за пръв път във форума почти нищо нямаше за мотори BMW. Даже като ползвах търсачката нищо не излезе.........после се оказа, че три символа са малко.
    Даже се чувствах малко самотен !
    Сега като гледам положението се е променило доста. Разбира се трябва да отчетем усилията на хора като Димо /кро-BMW-1150 GS/, човека обиколи Черно, Егейско море, язовир Искър, изкачи Алпите и т.н. ....също на Дафин, Бойко73 и други фенове на марката.
    Та не знам това дали е забелязано от маркетолозите на Баварската компания, но не е лошо да им обърнем внимание
    Може да предлагате идеи......
    Последно редактирано от mitkosto; 02-06-09, 21:15.

До: време е за спонсорство !

Е сегя точно в тази криза няма кой да обърне внимание. От началото на годината, заедно с моторите на Полиция и Бърза помощ са продадени общо 65 мотора БМВ от Камор ауто. Спонсорството е умряла работа още повече за БМВ, защото дето се вика на тях реклама не им трябва. То така е и с повечето марки. Като идея мисля, че първо е редно да подкрепим Дафин с неговото предложение за BMW motorrad BG. След това можем вече официално да се обявим и да потърсим контакти. Така или иначе пътувайки по света с тези мотори се прави достатъчно реклама. Тук в БГ единственото спонсорство са подарените мотори G450 на близначките и Ники от Сървайвър.

Коментар

...ааааааа не съм съгласен ! Всяка фирма им нужда от реклама, колкото и известна да е. А по ефективна и зарибявща реклама от тази тук, с реални пътешествия...здраве му кажи. Може пък 10% от покупките на мотори да са повлияни от прочетеното тук ?!

Коментар

Поне отстъпки за части да получиме
        - Господа, а давайте искупаем коней в шампанском!!!
        - (мрачно)Ржевский, денег нету.
        - Ну, тогда давайте кота пивом обльем.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
          ...ааааааа не съм съгласен ! Всяка фирма им нужда от реклама, колкото и известна да е. А по ефективна и зарибявща реклама от тази тук, с реални пътешествия...здраве му кажи. Може пък 10% от покупките на мотори да са повлияни от прочетеното тук ?!
          Че имат нужда-сигурно имат, ама че не са склонни да рекламират - също е сигурно.

В крайна сметка нека погледнем нещата реално - какъв е пазара на нови мотоциклети годишно, за да не съм голословен:

МОТОЦИКЛЕТИ
          брой пазарен дял %
          BMW КАМОР АУТО 16 2.43%
          HONDA БУЛТРАКО 53 8.04%
          PEUGEOT
          СОФИЯ ФРАНС АУТО 232 35.20%
          PIAGGIO
          МИЛАНО МОТОРС 147 22.31%
          SUZUKI МИРКАТ 33 5.01%
          YAMAHA
          МОТОДИНАМИКС 178 27.01%
          659 100.00%

Това е справка за 2008г. от СВАБ : http://www.svab.bg/Frame_BG/

С този брой продадени мотори е малко вероятно да инвестират в подобна реклама.

Аз поне така си го обяснявам.
          Ако ръководех подобна организация може би щях да се замисля за сериозни отстъпки и т.н.Но като цяло няма добре фунцкиониращ пазар на нови мотоциклети в страната, за да се разчита на някакво сериозно спонсорство.
          Per aspera ad astra.

Коментар

Ами може да искаме отстъпки, ама ако сме някакъв клуб. Иначе как да стане всеки с БМВ да получава по-евтини части. Сега като тръгвахме за Йордания ЗМЕЯ усилено търси спонсори из банки, мобилни оператори, Каменица, ама нищо. Аз по-леко подпитах на няколко места ама никъде нищо. Така си и тръгнахме. Сега като се върнахме има интерес. В едно списание ще публикуват част от пътуването от Елхово до Сирия, ама плащат 10лв. на снимка. Голяма далавера, от която парите мисля да ги дам за някоя благородна кауза. А си мечтая да ми подарят от БМВ един нов мотор и да си обикалям по света с рекламна цел. Хубавото е, че поне в Камор ауто направиха свестен сервиз.

Коментар

Прав си, ако не бях чел тези прекрасни пътеписи и видал с какви машини се извършват, нямаше от къде да се зарибя по BMW.

Коментар

Прав си напълно, но нали се сещаш колко международни мотофорума има пълни с пътеписи с БМВ

Аз съм член на два
                http://www.advrider.com/forums/
                http://www.r1200gs.info/forum/index.php
                а има още много.

Коментар

...значи ще атакуваме централата в Германия ........между другото пазара втора ръка също е важен. Щвейцареца Х, който си е продал BMW-то на някой българин, най вероятно ще си купи новия модел от магазина.
                  А някой прави ли сметка на пазара на части и аксесоари ? Аз лично съм на около 30% от цената на мотора ми.

Коментар

Това е малко омагьосан кръг... Спонсорите ги интересува само едно: медийно покритие (това май не е термина... ). Обаче като отидеш при продуцентските къщи, те искат само едно: спонсори - те искат да плащат колкото се може по-малко.

На мен почти ми се беше отворила една вратичка, но не можех да се възползвам точно тогава - нещо, което със сигурност ще съжалявам.

Формат подобен на LWR, LWD, RTD може да проработи в БГ и според мен е само въпрос на време да стане.
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Ще ви дам една друга насока за разсъждаване. Доколко е изпълнима в България не знам...
                      Преди време, отвреме-навреме живеех в Холандия. Та там бях почти осъществил (казвам почти, защото не ми стигнаха силите и нервите да завърша идеята, пък и междувременно се прибрах в БГ) следната схема за един трип: моторът ми го предоставяха от една агенция за отдаване на мотори под наем, нощувките бях уговорил с една туристическа агенция да ги осигури и плати, една от големите вериги бензиностанции ми предоставяше горивото и за мен оставаше да си покрия разходите по визи, магистрални и всякакви други такси, както и да си осигуря джобните пари! И всичко това срещу...реклама, която така и не бяхме уточнили какъв точно формат и измерения щеше да има! Звучи примамливо, нали? Да, така е, на това ми костваше близо три месеца безспирно тичане, срещи, разговори... Адски изнервящо е, а и отнема доста време!
                      В крайна сметка, така и не осъществих идеята, макар че беше "на косъм"! Тази година ми мина през ума да пробвам отново с миналогодишните холандски контакти, за да си финансирам тазгодишната "Скандинавия", но честно казано предпочетох да се стегна и да поработя по-здраво през зимата и ето...финансирането е готово
                      П.п. Всичко това го написах, за да дам една друга насока на фактора "спонсорство" в нашите пътувания, върху който си струва човек да поработи, но аз лично нямам нерви
                      Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
                      Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
                      Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X