Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Навигация за мотор.
Свий
X
-
От: Навигация за мотор.
Хъх.. има ли по-специална причина да избираш навигация специално направена за мотор?
Аз проблемът го реших по следния начин - http://s12.postimg.org/fhno270oc/DSC06130aaa.jpg
Понеже не се вижда добре - обикновена 5" китайска навигация за под 100 лева ( поддържа всякакъв софтуер ) + водонепроницаемо калъфче със стойка за кормило от лидл за 15 лева.
Наистина друго си е навигацията да си е водоустойчива, с големи бутони и т.н. .. ама заслужава ли си разликата в парите?
-
Проблема е, че при силен и продължителен дъжд, ниска температура и влага близка до 100% на въздуха прозрачното прозорче на калъфа кондензира отвътре заради невъзможността ГПС-а да се охлажда и проветрява. В тази ситуация е невъзможно да се различи каквото и да е на екрана.Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнениеХъх.. има ли по-специална причина да избираш навигация специално направена за мотор?
Аз проблемът го реших по следния начин - http://s12.postimg.org/fhno270oc/DSC06130aaa.jpg
Понеже не се вижда добре - обикновена 5" китайска навигация за под 100 лева ( поддържа всякакъв софтуер ) + водонепроницаемо калъфче със стойка за кормило от лидл за 15 лева.
Наистина друго си е навигацията да си е водоустойчива, с големи бутони и т.н. .. ама заслужава ли си разликата в парите?
За леко преваляване става.
В зависимост от карането, една инвестиция във добър, водоустойчив гпс е напълно оправдана.
Що се отнася до китайската машинка от линка, аз почти бях купил една такава, но в последствие се отказах заради не особено добрите отзиви в АДВ райдър. Ако все пак решиш да я взимаш, търси в Aliexpress, там са по $100.The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.
Коментар
-
Сигурно си прав. В румънско бяхме в облака няколко часа ( плътна мъгла.. и мнооого мокраПървоначално публикуван от Mitko69 Преглед на мнениеПроблема е, че при силен и продължителен дъжд, ниска температура и влага близка до 100% на въздуха прозрачното прозорче на калъфа кондензира отвътре заради невъзможността ГПС-а да се охлажда и проветрява. В тази ситуация е невъзможно да се различи каквото и да е на екрана.
За леко преваляване става.
) и нямаше никакви проблеми.
За мен лично това е неоправдана инвестиция - предпочитам да карам по карта и табели. ГПС-а го признавам само в градовете и когато има голяма база с ПОИ
Коментар
-
Така е, не винаги кондензира, всичко се свежда до параметрите и условия за достигане на Dew Point или точка на кондензация.Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнениеСигурно си прав. В румънско бяхме в облака няколко часа ( плътна мъгла.. и мнооого мокра
) и нямаше никакви проблеми.
За мен лично това е неоправдана инвестиция - предпочитам да карам по карта и табели. ГПС-а го признавам само в градовете и когато има голяма база с ПОИ
На долната снимка съм хванал без да искам гпс-с в китайско калъвче след около час каране в пороен дъжд и температура около 50Ф
The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.
Коментар
-
Силика гел до колкото знам помага до момента, в който се "напои" и той, след това не върши никаква работа. Чул съм, че след това трябва да се суши при определена температура и определено време, за да му изкараш влагата. След тази процедура, дали ще е толкова полезен, не е ясно. Някой ако експериментира може да каже, т.е. почти за еднократна употреба.
Иначе по темата - ползвам си стар туристически GPS, на Garmin Colorado 300. Все още има карти за него, не ме е оствил никога, много надежден, но не го ползвам ежедневно. Вече няма стойка за него, държа го в раницата над резервоара, като му дам един път дестинация, после не ми трябва да ръчкам непрекъснато по него, т.е. не ми трябва тъч или други екстри.
Иначе хартиената карта и табелите са класика.Последно редактирано от NiksZh; 14-10-15, 10:35.LZ1NIM/P
B pos
Коментар
-
Е все пак се предполага че калъфа е херметичен и силикагела има за задача да обере само влагата затворена вътре при поставянето на устройството! Суши се на печка или електрически котлон!Първоначално публикуван от NiksZh Преглед на мнениеСилика гел до колкото знам помага до момента, в който се "напои" и той, след това не върши никаква работа. Чул съм, че след това трябва да се суши при определена температура и определено време, за да му изкараш влагата. След тази процедура, дали ще е толкова полезен, не е ясно. Някой ако експериментира може да каже, т.е. почти за еднократна употреба."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Съжалявам - не мога да кажа нищо за конкретният модел.
За мотор или АТВ, ако става въпрос за редовна употреба и дълги трипове си трябва НАВИГАЦИЯ ЗА МОТОР.
Тези импровизации с водоудоустойчиви "гащи" и туристически GPS вършат работа за инцидентно ползване.
Моят съвет е да си дадеш време и да хвърляш по едно око в ебалник.беге
Изскачат моторджийски гармини (серията Zumo) за такива пари.
Не че величая марката а картите за нея.
Това е нещото, което изкарва гармин напред.
Иначе хардуера не блести с нещо незаменимо пред конкуренцията,
Марката наистина е по-скъпа отколкото би трябвало, не споря за това.Враг усраине
Коментар
-
Добре де ..как ги виждате тези GPS-и. Аз имам Гармин Асус М10 /това е телефон и гпс в едно/ В кола на стойката веднага минава в режим ГПС и ми говори..нежно при рутиране. Взех го с мен в Турция / по островите/ но понеже нямам стойка за мотор го сложих на чантата на резервоара. Супер неудобно ми е да си навеждам главата и да се "зверя" какво сочи...щото не мога да чуя какво ми говори. ГПС за мотора трябва да е максимално високо , да си отклоняваш вниманието максимално малко и на 100% да го чуваш. Всичко друго си е направо опасно.Последните изследвания за ползването на ГПС в автомобил доказват , че увеличават с 25% риска от ПТП заради отклоняването на вниманието...А какво става за мотор!!!''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
Аз нямам навик да "слушам" навигацията докато карам.
Хвърлям по едно око когато имам нужда.
Когато може.
Иначе - трудно се виждат наистина независимо от "космическите" гармински технологии при моторджийските устройства за липса на отблясъци.
ВетАр и мъгла!
Свети ли слънцето директно зад/над него ще видиш на щъркела бузите!
Не знам... За Xperia Z телефони примерно има АКТИВНИ стойки, които могат да се приспособят за кормило.
Това с някакъв хемороид софтуер като Sygic например може да се окаже "потентна" комбинация.
IPS матриците са сила в това отношение.
Аз обаче предпочитам устройства, които правят конкретно нещо.
Пък и нямам водоустойчива експерия... Но съм виждал такива решения и ми изглеждат като вършещи работа на базата на опита ми,
Малко изключение от "дедикейтнатите" дивайси.Враг усраине
Коментар
-
Един познат имаше Гармин зумо 550 или някакво подобно - моторджийски со все стойки и т.н. Ако не се лъжа гарминът даже имаше вход за телефон в него. ГПС-ът го връзваше със син зъб към каската и си слушаше навигацията, когато не слушаше мп3-ки или не говореше по телефона
И въпреки всичките тия шукарии, не веднъж сме навирали в на кучето гз именно по вина на гпс-а...
Коментар
-
Аз за това пусна ли рутиране проверявам целия маршрут на екрана!Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнениеЕдин познат имаше Гармин зумо 550 или някакво подобно - моторджийски со все стойки и т.н. Ако не се лъжа гарминът даже имаше вход за телефон в него. ГПС-ът го връзваше със син зъб към каската и си слушаше навигацията, когато не слушаше мп3-ки или не говореше по телефона
И въпреки всичките тия шукарии, не веднъж сме навирали в на кучето гз именно по вина на гпс-а...''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар