Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимание! Кръстовище с кръгово движение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Внимание! Кръстовище с кръгово движение.

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
    То затова ли това на снимката прилича на полигон,щото само там са толкова много на квадратен метър знаците! И защо решихте че броя на знаците е право пропорционален на броя добре справили се!Може би ще се досетите че е почти обратното!Дай му на един млад шофьор едно такова кръстовище и гаранция е направил ситуация! И не знам доколко съм прав,но ми се струва че е по добре един нов шофьор да бъде научен как да е по добър(във всеки един смисъл на думата) на пътя,което не винаги трябва да значи справяне с по голям брой знаци!Съвсем друга тема е доколко адекватно са поставени те! Защото за всеки един правилно поставен аз мога да ви дам два абсолютно неправино(и дори объркващо) поставени! От тука следва всеки за себе си да види къде и какъв е проблема!А за първата дума от цитата нямам никакъв коментар,това е всичко друго но не и елементарно!Особенно за някой с минимален стаж!Ако успее да разбере къде и какво точно трябва да гледа преди да си направи колата комби ще е добре!
    Само за информация ще вметна, че кръстовището е истинско, в Благоевград Мисълта ми беше друга, имаш знак - кръгово движение и знак, че си без предимство - елементарно е. А има и едни други знаци, които само показват, че следва кръгово, а предимството е на този, който знае правилника, сиреч - черния ЖиБ
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
      сиреч - черния ЖиБ
      ...с бат Гойко зад волана.
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
        Само за информация ще вметна, че кръстовището е истинско, в Благоевград...
        Не разбрах какво му е чудното на кръстовището.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          Уточнявах за Сузуки тийм

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
          То затова ли това на снимката прилича на полигон,щото само там са толкова много на квадратен метър знаците...
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Еййй, кръговото без знаци работи само в Англия. У нас по ред обективни причини няма как. Тоя синия знак г12 и да го има и да го няма се 200, нищо не се променя.
            Гледаш си знаците и си караш, аколи па нема знаци, десниот е со предимство.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              Забрави,нищо не съм казал!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Яяяя, колко много знаци! И какво общо имат те с "практиката"?
                "Практика"- в кръгово има поне 3ма кретени с черни коли и светнати фарове и много връзки в КАТ. И поне 7-8 "копърки", 1-2 полупияни или друсани. Останалите само бързат.
                Около кръговото напират още 3 пъти повече от същия контингент. Трескат ми калника и...? От там нататъка важен е не знака, важна е дебелината на връзката, която можеш да задействаш по GSMa.
                Вие си спорете, аз научавам разни неща от тия картинки. Шаренко...
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колеги, не четете темата, няма смисъл. Явно тези неща не се отнасят за България. Преди месец един приятел го отнесоха на новото кръгово на Шумен- добре, че беше екипиран. Само нямаше протектор на задника и вече месец не може да седне. Младежът със спортна Хонда (кола) казал (познайте)- "Не те видях!". Оня ден и аз го отнесох- на кръговото на входа на Варна- пича с джипа си влезе най-малко с 80 и като го видях в огледалото как ме приближава предпочетох да се хвърля наляво вместо под гумите- големи бяха видях ги отблизо. Катаджиите казаха, ами то няма удар, оня каза той падна сам- вярно, иначе едва ли щях да пиша сега. Много ме болеше, за да тръгна да го бия . Сега съм в къщи с подут глезен и май приключих сезона ((. Слава Богу нищо счупено, само подут плюс асфалтови екземи. Затова не гледайте предимството, ами си пазете кожите. Оня с хондата ще го съдят, ама на колегата задника не му минава от това.
                  Хайде, бъдете здрави и нащрек.
                  Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Първоначално публикуван от capt_morgan Преглед на мнение
                    Затова не гледайте предимството, ами си пазете кожите.
                    Така си е.
                    Какво значение има кой виновен, като ти си натрошен?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                      Така си е.
                      Какво значение има кой виновен, като ти си натрошен?
                      Точно така!
                      По добре късно от колкото никога .
                      Нула89781нула019

Коментар

Искам да възобновя темата, защото имаме един спор с един колега относно определено кръгово в Сф. Става дума за кръговото по околовръстното на Младост 4. При идване от Икеа и включване в кръговто при положение, че там няма никаква маркировка трябва ли да се подаде някакъв светлинен сигнал за влизането в кръговоро?? а също и при идването от караулката на горубляне при влизането в кръстовището трябва ли и тогава да се подаде светлинен сигнал??

Коментар

Това кръстовище е особено, на практика то е май т-образно и с доста тесен кръг . Та на въпроса , с уговорката, че правилника не съм го чел няколко десетки години и мисля по логика.
                          Принципно мисля, че влизайки в кръгово не следва да се подава сигнал, доколкото маневрата е ясна - влизане в кръстовището. Мисля,че сигнал трябва да се подава преди излизане, с цел другите,коит се вливат без предмство да знаят намеренята ти. Конкретн за това кръстовище , ако идвам от ИКЕА и прдължавам направо по околвръстното не бих подал сигнал, а само тогава, когато завивам наляво към Младост/или обръщам посоката/, за да знат отсрещните и да ми дадат път. Обрато, ако двам от караулката бих подал сигнал десен, ако искам да завиам надясно към Младост,или пък ляв , ако искам да въртя по кръговото и да обърна посоката. Ако продължаа направо не бих подал никакъв сигнал.
                          Но това си е мое мнение и не знам правилника какво казва

Коментар

Това кръстовище по принцип е регулирано и има знаци. Ако някой знак липсва подай сигнал в АПИ.

Коментар

Първоначално публикуван от Sotislav Преглед на мнение
                              ако идвам от ИКЕА и прдължавам направо по околвръстното не бих подал сигнал, а само тогава, когато завивам наляво към Младост/или обръщам посоката/, за да знат отсрещните и да ми дадат път.
                              В този случай аз давам сигнал,защото това си е излизане от кръговото и за да се ориентират идващите от Горубляне.Според мен важно е, да са ясни намеренията ти по време на движение.
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Вие бъркате нещата. Аз изрично питам само и единствено за влизането в кръговото не за излизане от него. Казуса е много интересен и ще ви кажа и защо. В дурги форуми и мисленето на човека с който споря е да се подаде ляв пътепоказател при влизането му откъм Икеа,а като идва от горубляне Не включително и на излизане от него посокока бизнеспарк младост. Те си противопоставят сами. Сега искам и да споделя как аз шофирам в това кръгово. При влизане от Икеа не смятам за нужно да включвам мигач, а за излизане десен пътепоказател. За идване от горубляне също не смятам за необходимо да включвам мигач, както и за излизането му посока бизнеспарка. Нека ме богохулстват само хора минавали през това кръгово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X