Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо пътуваме?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Защо пътуваме?

    Отдавна мисля да пусна такава тема, нещо като анкета, но не точно. Покрай пътуванията, пътеписите, срещи с мотористи се вижда една разлика в мотивацията на хората да пътуват. Всички имат някакви вътрешни причини и през повечето пъти са неясни отвън, понякога може би твърде различни и макар пътуващите хора външно да си приличат, се движат от разнообразни мотиви...

    Ето и моята история. Започнах да пътувам преди две години, като в началото ме привлече основно удоволствието от карането на мотоциклета и самото движение. Просто беше важно да се кара нанякъде. Постепенно, обаче, мотивацията ми се промени. Сега искам да пътувам нанякъде, което значи навсякъде, без да изключвам дадено място като “безинтересно”. Искам да срещам хора, ако мога да комуникирам с тях, да снимам. Да поразмишлявам за връзката между мястото и хората, и евентуално да се получи някаква история, поне в главата ми. А дали мога да напиша тая история е съвсем друго. Не мога да пропусна, че това мислене окончателно се затвърди в мен след като прочетох тази книга. Пътуването с мотора ми отвори погледа към пътешествията изобщо, и сам си потвърдих, че няма значение как - с мотор, кола, пеша и всички останали начини.

    Затова и си мисля, че вече нямам никакви предпочитания към известни места, “гледки”, “исторически обекти”. По всеки път е интересно и дори избягайки местата с многото тълпи може да подредя по-истинска картина в главата си.

    Затова въпроса ми е “Защо пътуваме?” Според мен от отговора зависи какви дестинации си избираме, по кои пътища караме, къде спираме, какво виждаме и усещаме, какви снимки правим и каква история ще излезе накрая - дали написана или само в главите ни. Пък и какви сме всъщност...
    LZ2NKM

  • #2
    От: Защо пътуваме?

    Аз пътувам, защото обичам да пътувам.Без значение дали по работа или на почивка.Самото пътуване ми доставя удоволствие.Шофирането не ме изморява,напротив предпочитам аз да карам.Не помня от години някой да ме е возил.В едни по-добри времена,когато нафтата беше евтина,спонтанно решавахме и тръгвахме на някъде из България,без цел,ей тъй за кеф,за самото пътуване.
    0884 987 137
    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

    Коментар


    • #3
      От: Защо пътуваме?

      Когато съм с мотоциклет, пътувам заради самото удоволствие от карането на мотоциклета.Все още не съм правил "чужбинско" ...но и това ще стане!

      Коментар


      • #4
        От: Защо пътуваме?

        Пътувате защо искате- на първо място, и защото можете- на второ. Аз пък не мога да пътувам, затова го правя с всеки един от вас, при всеки ваш(и не само) пътепис, който докопам.


        П.П. Венци-М, не си пускал отдавна нищо ново, е, 'ми че умрЕх да чЕкам, бре!

        Коментар


        • #5
          От: Защо пътуваме?

          Пътувам от както се помня.По суша, въздух и вода.Отдавна чисто туристическите забележителности не ме вълнуват(Айфелова кула,Биг Бен,Емпайър Стейт билдинг)Минах и етапа "екзотика".Винаги обаче тръпката от пътуването е една и съща.Разделям едно пътуване/пътешествие на три етапа-подготовка,същинско пътуване и почивката в къщи(осмислянето на преживяното) след него.Ако не "мръдна" на някъде повече от 10 дена започвам да губя представа за околния свят.А може и да съм се "наркоманясъл".....и си искам дозата!

          Коментар


          • #6
            От: Защо пътуваме?

            Страхотна тема!Пътуването за мен е гледна точка за живота,философия и начин на живот!Целта на всяко пътуване е като се прибереш вкъщи да си друг човек.За мен е начин да разпускам,да разсъждавам на чиста глава и не на последно място да виждам как живеят и другите..,много често затворени в собствените си проблеми и ограничения си мислим,че нашата е най-тежка...няма нищо такова!Под слънцето има място за всички и всеки се бори за нещо.Наблюдавайки всичко това човек се променя,започва да мисли по малко по-различен начин и не му се струва толкова фатално всичко. И аз като колегата Гошко пътувам както дойде...въздух,суша,вода... тоест излъгах по вода все още май не съм Това,което е крайно време да започна да правя е да си записвам впечатленията,защото за съжаление приказката,че избледнялото мастило е по-ясно и от най-ясния спомен е вярна. (не,че съм дърт де...на 20 г съм.. )

            Коментар


            • #7
              От: Защо пътуваме?

              Човекът е човек, когато е на път!!! Не е случайно, а е и много точно казано. Доскоро седеше като лого в колата. Защо пътувам? Целия живот е едно пътуване..
              Май-рано сутрин ме избива на философия, ще пробвам да пиша малко по късно пак.

              поздрави и лек ден

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X