Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

    Африката, която аз карах до скоро попадна в полезрението ни още през 2002 год... Продаваше я частно лице в София. Моят приятел и съгражданин (ще го наричам А) я купи от там и я регистрира в Пазарджик. Кара този мотор близо 4 години, като през това време ходи няколко пъти с него в Гърция и Турция и един път в Италия с жена си за две седмици на екскурзия, около Неапол, Палермо и т.н. Продаде я на едно момче в Копривщица, което регистира мотора в София-окръг, тоест мотора пак стана със софийски номера...Момчето от Копривщица кара въпросната Африка малко повече от година и го обяви за продан. Моят приятел А отиде и си купи отново същият мотор...
    Сега ще разберете, защо ги пиша тези неща.... Значи моторът отново беше пререгистриран и пак получи пазарджишки номера. В началото на 2008 година аз купих от А, въпросната Африка. Всеки път, когато се прехвърля и пререгистрира мотоциклет се проверява от МВР дали не е краден. Аз също чаках една седмица да го проверят, след като го регистрирах на мое име в КАТ-Пазарджик, въпреки че мотора беше регистриран вече там и беше с пазарджишки номера. И никога не е имало проблеми, спънки и забележки при въпросните проверки!
    Мотора аз го карах близо 4 години. Няколко пъти съм ходил в Турция и в Гърция с него, като два пъти съм влизал в Гърция през Турция, тоест пресичал съм шенгенска граница и там проверката е била доста по-дълга и подробна. Проблеми никога не съм имал.
    Миналата седмица дойде едно момче от Варна (ще го наречем В), за да ми купи мотора. Аз не бях го обявявал за продажба, изобщо не съм имал намерения точно сега да го продавам, но ми дадоха добри пари и аз взех, че кандисах... В петък миналата седмица минахме през нотариус, сключихме сделката, като си е редът и момчето откара мотора във Варна. За да се регистрира мотоциклетът там естествено трябва да мине през проверка, че не е краден. И тука хоп, изскочи голямата изненада.... В компютрите на варненските топ ченгета СЪЩИЯТ този мотоциклет излиза, че се издирва в шенгенското пространство!?!?... Моторът бил откраднат през февруари месец тази година (2011) в Гърция!?!?!?
    В настоящият момент моторът е прибран, заедно с документите му в РПУ Варна и се води следствие, кой, и как е откраднал тази Африка Туин през февруари месец 2011 год в Гърция, въпреки всичките собственици тук, документи, проверки, и прехвърляния в България?!?!?!
    На мен вече ми се обажда следовател от Варна, за да ме разпитва дали февруари месец тази година съм ходил в Гърция?!?! Слава Богу тази година не съм ходил с мотора в Гърция. Ами, ако бях ходил и то не дай си Боже точно през февруари?
    Не знам, на къде върви тази наша абсурдна държава, България..... Към Европа ли, към Шенген ли, някъде отвъд тях ли...........
    Но за мен тази посока в която в момента вървим не е правилната!!!!!
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

  • #2
    От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

    Мисля, че някой е гушнал застраховчица в мътната вода. Би трябвало да не се притесняваш, ама...знам ли !

    Коментар


    • #3
      От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

      По това което казваш , излиза , че твоят мотор е имал двойник , но кой е истинския не се знае. Често го правят с колите , няма проблеми докато двете не се регистрират на едно място , или едната не я откраднат.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

      Коментар


      • #4
        От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

        Преди няколко години купих Лада Нива от търг на държавно предприятие. Беше със софийски номера и трябваше само по талон да я прехвърля. Отидох пуснах си документите и започнаха да ме препращат от гише на гише. Усетих, че има нещо нередно докато не изплюха камъчето. Пратиха ме на каналите при някакъв бай х%й и той ми каза: "Автомобилът е с ПОЧТИ еднакъв номер и със същия цвят на друг автомобил, с който е извършено тежко престъпление и е обявен за издирване"
        Примяля ми. Попитах какво трябва да направя и ми казаха, че трябва да закарам автомобила в КАТ за оглед. Звъннах на директора на предприятието, от което взех нивата и той ми каза, че преди няколко години когато станала дъндания с някакво отвличане, дошли ченгетата и запечатили всички червени ниви. Там била и моята. После се оказало, че тези коли нямат нищо общо с обявената за издирване и пак си ги пуснали в движение.

        В КАТ казах, че не мога да я закарам веднага, защото е в лошо състояние. Този с пагоните ми каза когато я направя да му я закарам. Ремонтът по нивата траеше около 5-6 месеца. Когато им я закарах на място да погледнат повторно номера на рамата се убедиха, че няма проблеми. Да ама с цялата си наглост ми лепнаха глоба, че съм закъснял. Не издържах и се развиках. Издирих този, който ми подаде първоначално информацията и хър-мър каза, че няма да плащам глоба.

        На въпроса ми защо след като веднъж са я проверили в предприятието и явно имат данните й, ме карат повторно пак да се занимавам с глупости, не можах да получа смислен отговор.

        Та ето един подобен случай за абсурдите Даже и в системата на МВР и КАТ
        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
        А+
        LZ1DRZ

        Коментар


        • #5
          От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

          Нещо ми подсказва, че тази африка вече ще се кара от полицаи.
          You'll never find out - I got no key hole....

          Коментар


          • #6
            От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

            Владич, въпроса е бързо да се установи грешката, че мотора ще изгние в полицията. Иначе, че сме Абсурдистан е от ясно, по-ясно. Според мен е просто една грешка в номера на рамата при обявяването на мотора за издирване и така е излязъл твоя. Няма как друго да се е получило. В дилъра на Хонда тук бързо ще се установи този мотор дали е истински или не.

            Коментар


            • #7
              От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

              Не се чудете хич за КАТ Варна- ТЕ СА УНИКАЛНИ БУКВОЯДИ. Карам собствени коли от 1986г. До сега съм сменил през регистрация 18(броя си ги точно ) Обичам всичко да ми е изрядно с документите. Миналата г. реших да проверя дали случайно нямам нещо неотписано(винаги след продажба най- редовно си ходя в КАТ Варна да си подавам декларация , че съм си продал МПС-то) и с ОГРОМНО ИЗУМЛЕНИЕ открих, че на мое име се водят първите ми 2 коли- един Москвич408И и една Волга ГАЗ24. Щях да падна от изненада. Никой не ми даде смислен отговор и след като в НАП не се водят , мисля да оставя КАТ да се удавят в собствената си бюрокрация). Продал съм ги преди 1989г, а Москвича беше 72 или 73г.. Та за Африката на Владича: Каквото можете, правете сами за да си докажете правотата , че може и да си изгние там(като им знам скоростта с която действат в КАТ Варна)-Добре поне , че халето им е голямо и задържаните мотори стоят вътре.

              Коментар


              • #8
                От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                По всяка вероятност става въпрос за грешка. Не е приятно, ама няма нужда чак от истерии.

                Коментар


                • #9
                  От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                  То е ясно че е грешка.... Но сега, до като във Варна установят как моторът е успял да се клонира момчето, което го купи ще стои без мотор минимум един месец, а според запознати и доста повече..... И защо трябва той да е потърпевш за нечия чужда немърливост?
                  Ами ако аз не бях го продал този мотоциклет, а бях тръгнал с него към Гърция? Нали щяха да ме спрат на границата и там гърците щяха да го приберат мотора за изясняване на случая?!?!? Но пък, от друга страна, може би в Гърция и в Шенген не се чака с месеци за изясняване на подобни случаи? Има си компютри за тази работа.....
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

                  Коментар


                  • #10
                    От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                    Бате Владо, грешката не е в твоя телевизор, в гръцкия е - те са сгрешили данните, които са подали за издирване. Не виждам защо трябва да се нахвърляш върху България и българските власти. И недей лежа на възглавницата, че в Гърция щяха да тутакси да решат проблема - компютри има и там, и тук, ама зад тия компютри стоят хора

                    И с риск съвсем да те разочаровам ще споделя с теб, че немалкият ми опит по линия на издирвани чрез ИНТЕРПОЛ МПС е показал, че нашето национално бюро си върши /или поне вършеше допреди няколко години/ работата доста по - компетентно и организирано, отколкото редица други национални бюра, вкл. и гръцкото.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                      Сигурно си прав Митак...Ще разберем как ще приключи тази "весела" история, кой точно е хвърлил лайната във вентилатора и тогава ще направим изводи....
                      Още не може да ми го приеме главата това... Караш си превозното средство от години. Всички документи са ти в ред. Минал си съответните проверки. Платил си съответните данъците през годините и изведнъж ти го прибират МПС-то и започват разследване, защо преди няколко месеца си го откраднал в чужда държава!?!?!?!?
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

                      Коментар


                      • #12
                        От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                        Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                        Миналата седмица дойде едно момче от Варна (ще го наречем В), за да ми купи мотора. Аз не бях го обявявал за продажба, изобщо не съм имал намерения точно сега да го продавам, но ми дадоха добри пари и аз взех, че кандисах... В петък миналата седмица минахме през нотариус, сключихме сделката, като си е редът и момчето откара мотора във Варна. За да се регистрира мотоциклетът там естествено трябва да мине през проверка, че не е краден. И тука хоп, изскочи голямата изненада.... В компютрите на варненските топ ченгета СЪЩИЯТ този мотоциклет излиза, че се издирва в шенгенското пространство!?!?... Моторът бил откраднат през февруари месец тази година (2011) в Гърция!?!?!?
                        Не знам доколко имаш вяра в това момче и доколко са проверени фактите, но историйката изглежда леко нагласена. Дали са сверени номерата, че е представен в КАТ именно моторът, който ти си продал?
                        Едната ми версия е да са представили леко подправен договор с друг мотор, който наистина е краден. Ще помогне, ако пазиш твоето си копие.
                        Другата е да съществува схема за изнудване със замесени гръцки служители. Ще разбереш, ако ти се обадят (или на въпросното момче). Номерът на рамата е дълга работа, не може гърците от въздуха да си го измислят. Трябва да знаят отнякъде, че съществува изобщо такъв мотор.
                        Трети вариант е да има истинска, честна грешка. Но не мога да си представя, на кой етап.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                          Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                          в гръцкия е
                          Което не значи, че варненскиякат не са зле .Цяла Варна и половин БГ са пропищели от тях. Способни са да докарат
                          човек до лудост и не си дават сметка, как някой по лабилен накрая ще влезе вътре с някоя ловна пушка.
                          Едно от тамагочитата на канала, прати МТ-то на комисия, въпреки, че е от магазин, с трите ключа и
                          паспорта с кода на имобилайзера. Номера на рамата бил набит леко накриво. Самата комисия ме питаха защо са ме
                          пратили при тях без причина.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                            Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                            По всяка вероятност става въпрос за грешка. Не е приятно, ама няма нужда чак от истерии.
                            Лошото е че има много такива случаи с очевидни грешки, които се решават след неизвестно какво време, време през което МПС-то не само че не се ползва, ами се амортизира порядъчно, гниейки на нечии ведомствен паркинг....
                            Per aspera ad astra.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

                              Имаше нещо от сорта на "Отговорно пазене" ------- поне ще може да си го кара в БГ мотора докато се реши случая.
                              Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X