Отварям думата за блоговете, не защото ми е кой знае колко важно да имам блог, а за да обсъдим възможностите му, както и ползите от това животно ...
По време на пътуване повечето сме се сблъсквали със следния проблем.
Срещаш се с някой по пътя в друга държава, говорите си, изкарвате известно време заедно, после той ти подава визитка, а аз какво ? Нямам си личен сайт. Нямам и фейсбук регистрация и за сега не искам.
Знам, че след пътуването ще кача снимки тук, ще споделя ... и т.н.
Обаче е напълно невъзможно да кажа на един поляк примерно "Гледай сега, отиваш на www.offroad-bulgaria.com, после търсиш третия раздел отгоре надолу, после втория, после ъъъ ти нали ползваш кирилица, търси "Текущи пътувания''... и т.н.
Или пък влез в темата .php?do=newtread&f=xxxx
Ей затова измислихме следното.
Блоговете в нашия форум да са с адрес на потребителя
В този смисъл моят стана dimo.offroad-bulgaria.com
Е това вече лесно се помни
Т.е. всеки от нас може да има блог с подобно име.
Сега остана съдържанието ....
Аз нещо мъчих ... да го направя двуезичен, да му променя цветовете, шрифтовете и т.н. Заигравка си е, но лесно може да се ориетнтираш за публикациите на този човек или тези, които го вълнуват.
Друго важно е, че за да напише някой коментар в блога ти, не е нужно да е регистриран тук!
Т.е. всеки може да напише коментар, но трябва да го одобрите вие сами(заради спам роботите)
Мисля, че тази екстра има смисъл за хора, които не са "узрели" за собствен сайт (да си купят домейн, да плащат хостинг, да си го поддържат), какъвто съм аз примерно
Ако се сещате и за други функционалности, казвайте ...
Аз все още го изследвам
P.P.
Доколкото публикувах адреса dimo.offroad-bulgaria.com в клипа в youtube, блога за 4-5 дни е посетен 1000(хиляда пъти). Е, няма нито един коментар, но това е друго
Това е щото блога не е станал готин ...
По време на пътуване повечето сме се сблъсквали със следния проблем.
Срещаш се с някой по пътя в друга държава, говорите си, изкарвате известно време заедно, после той ти подава визитка, а аз какво ? Нямам си личен сайт. Нямам и фейсбук регистрация и за сега не искам.
Знам, че след пътуването ще кача снимки тук, ще споделя ... и т.н.
Обаче е напълно невъзможно да кажа на един поляк примерно "Гледай сега, отиваш на www.offroad-bulgaria.com, после търсиш третия раздел отгоре надолу, после втория, после ъъъ ти нали ползваш кирилица, търси "Текущи пътувания''... и т.н.
Или пък влез в темата .php?do=newtread&f=xxxx
Ей затова измислихме следното.
Блоговете в нашия форум да са с адрес на потребителя

В този смисъл моят стана dimo.offroad-bulgaria.com
Е това вече лесно се помни

Т.е. всеки от нас може да има блог с подобно име.
Сега остана съдържанието ....
Аз нещо мъчих ... да го направя двуезичен, да му променя цветовете, шрифтовете и т.н. Заигравка си е, но лесно може да се ориетнтираш за публикациите на този човек или тези, които го вълнуват.
Друго важно е, че за да напише някой коментар в блога ти, не е нужно да е регистриран тук!
Т.е. всеки може да напише коментар, но трябва да го одобрите вие сами(заради спам роботите)
Мисля, че тази екстра има смисъл за хора, които не са "узрели" за собствен сайт (да си купят домейн, да плащат хостинг, да си го поддържат), какъвто съм аз примерно

Ако се сещате и за други функционалности, казвайте ...
Аз все още го изследвам

P.P.
Доколкото публикувах адреса dimo.offroad-bulgaria.com в клипа в youtube, блога за 4-5 дни е посетен 1000(хиляда пъти). Е, няма нито един коментар, но това е друго

Коментар