Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Сънят" на ...моториста, (моторджията, мотоциклетиста, моторайдера....)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Сънят" на ...моториста, (моторджията, мотоциклетиста, моторайдера....)

Четох тази тема OT DALLAS ДО PATAGONIA С ЕНДУРО от-до и какво? Направи ми огромно впечатление /освен заглавието-намерениато/ следния пост на колегата-kkcbr, а именно:

"И още нещо много важно,дето малко хора го знаят.Не нарушаваите правилника в Тексас!!!!!!!!Понеже не сте с американски книжки,полицая не може да ти даде глоба на място,ами те заключва и глобата ти я налага съдия!!! И това ако стане примерно в Петък след обяд,ще откарате до понеделник в дрънголника докато отвори съда!!!Тексас и още един щат,ама не съм сигурен кои,е така!!!"

Малко след два полунощ реших, че е време за почивка, а тъкмо бях прочел гореспоменатия пост...и тя стана една...!!!

Вече в прегръдките на Морфей-сънувам:

Карам си аз, нейде из Тексас моята Ямаха, а зад мен съпругата ми.
    От едната ми страна едни петролни кули, от другата други, след тях пясъак, с две думи "Див Запад".
    И чувам, сирена-полицейска, следователно отбивам встрани. Онзи (полицая) минава и спира пред мен. Слиза си небрежно от Харлито и заповядва на неразбираем английски:
    -Документите Ви SIR! (да не забряваме това е сън)
    -OK!-казвам аз.
    -Превишили сте ограничението с 5 /пет/ mp/н SIR.
    -Съжалявам!!! Какво следва?
    -You mast follow me...
    През главата ми мина следната мисъл: "Къде бе? Я си измий очите, и виж с
    кого товориш бре".
    Ама праговарям на български към Стойкова (съпругата ми):
    - Eй, дали да не взема да го халосам с шлема, и да го оставим ей тук и газ...,
    или по-добре... да го ударим на български-да му дам една двадесетолевка и да
    се оправя...Това и правя (срам-).
    -What is this?-полицая.
    -Това е моя билет-отговарям аз.
    -Билет за какво?
    -За това да продължа пътя си.
    -Няма проблем-казва полиая и пита-Кой е този на банкнотата?
    -Стамболов-отговарям
    -Кой е той?
    -Ами следващивия ВИ президент!
    -От къде?
    -От София-оговарям несигурно.
    -Къде е това- пита той.
    -На Балканския полуостров.
    -А-аа, на Балканитеее...

И тук съня беше прекъснат, т.е. събудиха ме. Още съжалявам.
    Какво ли щеше да излизе на края....?
    Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

От: "Сънят" на ...мотористта (моторджиата, мотоциклетистта, моторрайдеидера...)

Хахаха, сигурно продължението щеше да е интересно.... kkcbr, e много в час с пътните разпоредби и правилата за движение в САЩ и Канада. Не от скоро по тези ширини се размотава къде с мотор , къде с кола или камион.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Ето два "съня" и от мен:

1. Спират ме във Вирджиния двама полицаи с две немаркирани коли. За превишена скорост и рисково изпреварване. Казват ми, че превишението е толкова голямо, че могат да ми конфискуват мотора за stunting. Аз им напомням, че съм много далеч от вкъщи и не съм с американски рег. номера. Единия се държи за пистолета си, а другия ме пита защо карам така. Казвам му, че карам от 14 часа и съм изморен и търся следващия rest area. Показвам му сандвичи и напитки, които съм си взел за почивката.
      Пича ми взима документите и си отива в колата, а аз отивам на нивата - далеч от профучаващите тирове. След малко се връща и ми казва колко сложна е процедурата по налагането на глоба на човек с чужда регистрация. Казва ми, че на 8 мили има rest area и че ще мине да провери след 30 мин. дали си почивам.
      Отивам на мястото за почивка и се разсъбличам. Фермер с пикап, карирана риза и дочен панталон ме пита ухилен "Колко те глобиха?". Аз му казвам, че съм минал с предупреждение. Той се разгневява и почва да псува без никакви задръжки. Сега вече аз съм ухилен....

2. Тръгвам от Южна Каролина към Канада в 4:00 сутринта за да избегна трафика и полицаите. Качвам се на магистрала, на която ще прекарам следващите 24 часа. Абсолютно празна магистрала и естествено се увличам... Изведнъж срещу мен, отсрани на пътя, светват фаровете на паркирана кола и само след секунди виждам бурканите в огледалото си и чувам сирените. Колата спира пред мен. На нея пише Sheriff. Казва ми, че и той кара мотори доста и никога не спира такива като мен... и ме предупреждава, че след няколко мили дебнат "the Ranger boys... they won't give you a break!" Благодаря му и продължавам с внимание.

Много зависи от човека, който те спира и как ти го третираш, но по-принцип в южните щати полицаите са по-стриктни и дискриминиращи...
      You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
        Много зависи от човека, който те спира и как ти го третираш, но по-принцип в южните щати полицаите са по-стриктни и дискриминиращи...
        Също така много зависи първото впечатление, много пъте съм гледал намръщено и са ме проверявали от до ,а когато си усмихнат и лъчезарен направо са ми казвали да тръгвам.
        говоря за БГ полицайте.До Америката още не съм стигнал.

Коментар

Сетих се за още един случай. С жена сми сме тръгнали за Lake Placid в парка Adirondak в щата NY.
          Вече е тъмно и минаваме през китни селца, където времето сякаш е спряло. След един завой една кола ме настига и предницата и е буквално на сантиметри от задната ми гума, но виждам само фаровете и нищо друго. Ускорявам агресивно със спускане на централната стойка до асфалта и правя "заря" след себе си. След още няколко завоя ме настига кола с пуснати сирени и буркани. Спирам и ония ме пита 'що карам така. Казвам му, че съм го взел за поредния агресивен шофьор, който се заяжда с другите по пътя. "Искаш да ми кажеш, че не знаеше, че зад теб има полицейска кола ли?" - пита ме. Отговарям "Човек, виждах само фарове зад себе си и карах нормално. Ускорих чак когато не спазваше никаква дистанция." Полицая ми благодари, че съм спрял и ми пожела приятен път.

Коментар

От: "Сънят" на ...моториста, (моторджията, мотоциклетиста, моторайдера....)

Много милостиви тия полицаи._Де да бяха всички такива.
            Последно редактирано от giorgio; 28-01-11, 08:18.
            Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Така и не разбрах, дали разказвате сънищата си, или реални случки... Щото аз сънувам, все още, само дългокраки момичета...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Така и не разбрах, дали разказвате сънищата си, или реални случки... Щото аз сънувам, все още, само дългокраки момичета...
                Да не са тези ....... твоите сънища .....?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:damn-crack-ass-motorcycle-demotivational-poster-1243901708.jpg
Прегледи:1
Размер:62.9 КБ
ID:5247324
                Последно редактирано от boiko73; 28-01-11, 19:29.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

... и аз така - безкрайни крака в полицейска униформа ))
                  ... и белезници, и белезници...

CarTest - нещо в първата снимка ми подсказва, че не е за тук

Коментар

Аз сън разказвах!
                    Очаквам да се появи някой африкански и/или азиатски сън.
                    Дълги крака-само така:-).

Коментар

Xaxa, сънищата на Гриша и Илич ми харесаха много! Обаче, Гриша не съжалявай че са те събудили, защото нямаше да помниш и малака част от това което разказа! Така че не се сърдете на тези които ви будят, точно те запазват съня ви!

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                        ... CarTest - нещо в първата снимка ми подсказва, че не е за тук
                        Не беше... ама нали е вече моторджия, сиреч наш човек, та му се размина картона...

П.П. Какъв е този "ефект на каската"?! Кой се качи на мотоциклет и изперква тотално...

Коментар

Първоначално публикуван от krokstr Преглед на мнение
                          ....Така че не се сърдете на тези които ви будят, точно те запазват съня ви!
                          Aаа не се сърдя...понякога ги (сънищата) докарвам с продължение като сериал.

giorgio-"ефекта на каската" при мен си е вроден...

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
                            ...
                            giorgio-"ефекта на каската" при мен си е вроден...
                            Имах предвид себе си... както и някои, уж улегнали мъже, като Румен(CarTest)... а и доста други, пишещи и четящи тук...

Коментар

Имах предвид себе си... както и някои, уж улегнали мъже, като Румен(CarTest)... а и доста други, пишещи и четящи тук...
                              И да ти кажа, че е неизлечимо. Дори когато свалиш каската...
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X