Обява

Свий
Няма добавени обяви.

10 от най-опасните пътища по света.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 10 от най-опасните пътища по света.

http://idi.bg/blogs/view/blog/1232

Направи ми впечатление, че по два от опасните пътя са минавали наши съфорумници мотористи, могат да споделят, дали наистина са толкова опасни.

Проходът Стелвио - Италия и Trollstigen - Норвегия (Стълбата на троловете).

От: 10 от най-опасните пътища по света.

Като гледам в класацията Стелвио и ми става чудно. Туй дето са го кръстили опасен път, само тази година събра десетки наши мотористи да го минават за кеф. Вярно, че е с много яки завои и обратни, но той точно за това е направен. Ако на някой му е опасен има си друг алтернативен маршрут за да свърже двете точки на прохода. Дай боже да пробваме и другите опасни пътища и ще имаме точна информация. Тук не са сложили пътя София-Мездра по Искърското дефиле - завои, дупки, отвратителни шофьори - демек опасна работа. Има и още подобни примери из нашата татковина. Трябвало е да ги кръстят трудни пътища за минаване.

Коментар

Щом даден път е зад границата на "нашътъ татковина", значи няма страшно.
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
        Абе мани ти ))) Някои са си доста страшнички

Коментар

Последните три пътя ми се струват малко странни за тая класация. Стелвио определено не е опасен път. Живописен, уникален и т.н. но пък чак опасен... Виж има някои пътища в класацията, които наистина са си опасни. Интересно ми е дали тая класация е базирана на някаква реална ститистика или просто са ги подредили по снимки. Примерно гледам на снимките някакъв път в Англия - най-лошия път там. Че какво му е лошото!? Нов асфалтов път.
          LZ2NKM

Коментар

Според мен вместо Стелвио трябва да е Гавиа, по-тесен е и няма много парапет или друга защитна преграда откъм пропастта. За опасния английски път пък няма да казвам нищо. Kато гледам, то Беклемето е по-опасно (има там едни F12 дето се разхождат)

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
              Да, да точно казано.Не вярвам на тези опасни пътища да има например,шахта без капак,или дупка колкото да влезе половин кола.
              Май България трябва да бъде включена в този списък!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X