Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белгия - България - The fun way to home

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Белгия - България - The fun way to home

Белгия - България - The fun way to home

Здравейте, искам да споделя с вас едно приключение през което съм на път да премина до края на месеца. Надявам се да ви е интересно, а може би и полезно.
    Вероятно някой от вас вече са прочели, че Дъг от Алабама е отново на път на второ околосветско пътешествие, този път на чопър - 1962 година:

http://www.motosapiens.org/forum/viewforum.php?f=19&sid=f596c93249af7ec0017009d0752f196e

Та аз реших да се присъединя към неговото пътуване, макар и за кратко като се срещнем в Белгия, аз си закупувам мотор там и пътуваме заедно към България, където аз спирам - все пак трябва и да се работи. :-( Той продължава към Румъния-Молдова-Транснистра-Украйна-Русия-Япония-САЩ.
    Та, продадох си хубавичкта, лъскава Yamaha R6, за да си закупя по-евтиничък, по-удобен и дуракоустойчив мотор за дълъг път (не, че 3000 км които ще измина за 12 дена са кой знае какъв път). Моделите на които се бях спряла бяха XT600, XT660, Transalp, в рамките на 1500-2000 евро, за да ми останат парички и за път. Разбира се избора се сведе между Yamaha и .... Yamaha :-), та вече съм горд собственик на Yamaha XT660 Tenere 1996. Лъскав, пазен и много удобен.

В Белгия гостувахме на Доминик и Надя. Доминик направи интересно пътешествие през 2006 година - Белгия - Владивосток - Белгия, повече от 25000 км на Урал с кош - 2005. С негова помощ започнахме търсене на мотор, като начало в няколко магазина в Брюксел и други градове, оказа се доста скъпо, а и нямаха това което търся. Но пък имаха невероятни колекции от ретро машини, модели и марки които не бях и чувала, много се изкефих. Ето няколко снимки:

Може би ще постна линк със всички снимки по-късно за да е по-удобно за разглеждане.
    Ето малко и от Брюксел:

В крайна сметка решихме да търсим в i-net и си купих мотор от град Riete. Временна регистрация извършват само в Брюксел, така че на следващия ден отскочихме до Брюксел, всичко мина много лесно - за 30 мин. имах временен номер и зелена карта и нови документи, платих 180 евро за всичко това и бях готова за път. Зелената карта и номератеа са валидни за 1 месец, разбира се можеш да платиш повече за по-дълъг период.
    След това решихме да се поразходим из Брюксел, била съм тук и преди, но пак ми беше интересно.
    Grand place

Мммм, вкуснооо, брюкселски вафлички с всякакви глезотии по тях:

Имат интересни статуи навсякъде, на мен ми хареса ето тази:

Разбира се посетихме известния Piecing man:

Оказа се, че са направили и Piecing girl:

Други:

Много шоколадени работилнички:

На следващия ден започнахме да търсим мотор и за Надя. Сериозна другарка, тя е от Кемерово (Русия), там е карала и тя Урал с кош, в момента кара Урала на Доминик, но немогат да се разберат кой кога да кара, та си беше харесала Honda Shadow 600. Като обикаляхме от град на град за нейния мотор имахме възможността да посетим един много интересен град - Baarle Nassau (Белгия)или Baarle Hertog (Холандия). Това е град, който е разделен на белгийски и холандски части, границата минава през града на много места. Номерата на къщите за означени със знамена, в зависимост холандски или белгийски са. Имаше къща половината на която се намира в Белгия, а другата половина в Холандия. Странни хора. :-)

И гордата собственичка на красив Shadow:

На следващия ден потеглихме за Bastogne - южна Белгия. 178 км от Геел, хубави пътища, кратък и лесен маршрут. Имаше прогноза за проливен дъжд, но не капна и капка докато не пристигнахме.

Небето почерня, решихме да не си пробваме късмета да къмпингуваме. Тъкмо се настанихме в едно малко хотелче и небето се изсипа.

Пица с охлюви, една от странните идеи на Дъг. Беше вкусна, но тези охлюви продължиха да пълзят в корема ми още 24 часа

В Бастон се е усъществила историческата битка на Easy company - от американска страна срещу германците във Втората световна война в лютата зима на 1944-1945. Разбира се Дъг, като американец беше много горд, все пак те побеждават накрая (е, на ръба са били според мен, но побеждават геройски).

Последно редактирано от giorgio; 09-10-09, 16:44.

До: Белгия - България - The fun way to home

Не спря да вали през целия ден, но нямаше как, трябваше да продължим към Германия Kruizberg за да присъстваме на чопър парти на Chopper Club Germany, където Дъг беше поканен. Минахме през Люксембург на отиване, спряхме в град Клермо (Clermaux). Красиво малко градче, с интересна архитектура.

Пристигнахме в Kruizbergкъм 7 часа вечерта, мокри като мишки, замръзнали. Идва един момент, в който всички видове водоустойчивости се губят, особено след 10 часа приличен дъжд.:-) Минахме по невероятни планински пътчета, ако не валеше така, щеше да бъде голям кеф по завойте.

Посрещнаха ни приятно, настаниха ни в хотелчето, което беше резервирано за моторжии, намятахме мокрите дрехи да съхнат и хайде покрай огъня.

Ха познайте нашата стая коя е.:-)
    Сладки приказки (bushtit session)и биричка за тях, кола за нас. Прартито беше в една стара мелница строена 13 век от местния барон. В момента барона я е дал под наем за да се рестврира и да се ползва като място за партита и къмпинг. Въпреки, че нищо не беше готово по къмпинга и мелницата и, че нямаше лукс условия, партито стана много приятно. Романтиката е в идеята и възможността да срещнеш и други заразени от болестта на двете колела.

Дъг спечели наградата за дошъл от най-далече:

Нюрбург ринг:

След партито потеглихме на север към където гостувахме на Питър от Чопър клуб Германия. Малко кокетно градче.

Вторник отпътувахме за Гослар, много стар град, над 1000 годишна история, тук е била лятната резиденция на кайзера, в момента превърната в музей.

Ох, диетата ми отиде на кино…

Отправяме се на юг...
    Местността се нарича Hartz mauntine (Сърцето на планината) и е известна със вещиците си от старите легенди. Пътищата са страхотни за мотор, чисти, без дупки, широки и с много яки завои, заради което е и пълно с мотористи които се кефят нагоре надоло.

В сряда потеглихме за Бухенвалд, място което всеки трябва да посети, според мен. Тъжно, зловещо, но реалност от историята.

No comment!

Българската барака:

Имало е някой от Севлиево – моя град:

След Бухенвалд решихме да прескочим до Ваймар (Wiemar). Градът на Гьоте и Шилер, дълго време колтурна столица на Европа.

Както вечеряхме във Ваймар един моторист с Харлей спря до мотора на Дъг, оглежда оглежда и дойде при нас.

Оказа, че е от местния клуб Bandidos. Покани ни да ги посетим и си тръгна. Ние бяхме със смесени чувства дали е добра идея, докато сервитьорката не ни донесе телефона и каза „имате обаждане”. Какво? За нас, във Ваймар? Получихме спецялна покана от президента на клуба, нямаше как да откажем. Отидохме, вкарахме моторите в двора на клуба, в който освен нас имаше огромна черна лимузина и няколко Харлета (едно от изискванията за членство в клуба е да караш Харлей). Отнесоха се много добре с нас, поприказвахме, колички за нас и бирички за тях, но заваля, а не бяхме се настанили за нощувка никъде и ни поканиха да останем в клуба да преспим. Рекох си, е сега вече я оцапахме, клуба е извън града, моторите заключени, а ние оставаме в такъв клуб. Никакъв проблем, спалното помещение чистичко, за 8 човека двуетажни легла, кафенце на сутринта и гас на пътя. Изенадана съм и съм благодарна на тези момчета, оказа се лошите неща за такива клубове са доста преувеличени.

След 350 км преход стигнахме до мястото – Оберлибершпак, (близо до Хайделберг) на което се проведе срещата на Horizon Unlimited. www.horizonsunlimited
    Беше невероятно да срещна всички тези ”луди”. Страхотни хора, интелигентни с невероятно чувство за хумор, повечето от които са обиколили света няколко пъти. За мен беше чест да се запозная лично с Жак Лукасен от Холандия, който е обиколил няколко пъти света с Yamaha R1 2001. Всички континенти, кал, сняг, пустини, камъни, асфалт...солено езеро...

Къмпинг – една поляна от която бяха изкарали кравите преди няколко минутиJ

Програмата:

Питър и Кей – били във всичките 193 страни на нашата планета с Harley Davidson 1994. В момента са отново на път.

Вернер – всички континенти няколко пъти.
    Семинар за смяна на гума на сред пътя без глезотии. Докато Питър ни показваше, отстрани му подвикваха: - Hey mister, 20 dollar help…. Hey mister, somebody stole your wallet…what’s your name mister… Are you married mister?....Why not...? Майк и Жак и Питър казаха, че в Африка точно това чуваш като я закъсаш на пътя. За миг се накамаряват над главата ти зяпачи, жега, потиш се, стресиран си, неможеш да дишаш от публика и на всичкото отгоре ти подвикват какви ли не глупости.:-)

И Коста минава под ножа, сам пожела, дано му е от полза в това пътуване, с което се е захванал:

Интервю и снимки на Дъг за следващия диск на HU:

Интересна машина: Самър – дизелов, с един резервоар минава 700 км. Собственика е до него и е направил околосветско с него. Евтиния а?

Тръгнахме си в събота по обед за жалост, но такъв беше графика. Посоката беше мотокамп Лас Легас в Австрия.
    Границата Германия – Австрия:

На път за Лас Легас решихме да посетим едно мъъъни4ко градче на сред Австрия.
    Welcome to Fucking!

A Fucking farm:

Fucking cows:

some Fucking cats:

Some Fucking farmers:

Които не бяха много щастливи от the Fucking tourists
    No more Fucking:

Алпите:

Залсбург:

Мотокамп Лас Легас:

Словения – Марибор при нашите приятели от Клеменчич – чопър билдъри.

Хърватска - на гости при други приятели.

Сърбия – Сремска Митровица, на гости на Мая и Горан, с които ходихме до Белград за концерта на AC DC.

Ама мацка е тая Мая, как и ходи едно чопърче...

На следващия ден отпътувахме за Ниш - на гости на други стари приатели. Посетихме и концлагера в Ниш:

От Ниш – Монтана България за мото събора в Монтана – Един от любимите ни събори. Браво Сури, пак да направите.
    На границата:

Мила родна картинка – някъде из българските села:

Колегата се заглежда...:-)

Тази баба беше по-дребна от мотора ми:

Монтана:

Състезание: Дами на мотори J

Състезание най-от далече дошъл:

Плевенската панорама, да покажем на чужденците:

Кайлъка:

и след това моето пътуване приключи в Мотокамп Идилево!
    Беше мнооого кратко, мнооого хубаво, искам още!
    Последно редактирано от Тануцо; 10-10-09, 00:44. Причина: сбъркан линк към Horizons...

Коментар

Поли много хубаво пътуване. Радвам се, че и тук го публикува, защото си заслужава да се прочете.

Коментар

Полииии ... давай нататък .....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Поли, благодаря ти за хубавия пътепис.
          Старите моторетки, срещите на пътуващи хора ... са неща, които винаги са ме вълнували.
          Ей так с лека ръка ги пишеш тия работи... Тук се видяхме с Доминик (Белгия-Владивосток), тук с Жак, обиколил света с R1-ца, а пък Дъг ей сега приключва втората си обиколка .. и т.н.
          Благодаря ти.
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Браво!,Димо е прав...ей така,като по между другото!

Пожелавам ти следващия път,или по-късно да се включиш(Тенерето му тябват километри....нали!?) към Дъг.
            Джови ме покани май месец да дойда на Хоризонс мийтинг-а,жалко щях да се запозная с теб и Дъг.Надявам се този уикенд да остане време и да отскоча до Идилево.

Благодаря за споделенето и снимките.

Поздрави,
            търся си подписа....

Коментар

Днес какво се зачетох по тия пътеписи ......

много зарибяващо, обиколих и Китай и Алпите и къде ли още не за 1 ден
              Много много красиви места и спомени сте си създали които няма как да ги направиш с някаква си бус екскурзийка че дори и с кола.
              Живот и здраве да се оправим финансово в тази България за да можем да си позволим повече хора такива пътешевствия.

Поздрави на всички !!!
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мони, не се коси за HU митинга, ето ти тема на размисъл:
                http://www.horizonsunlimited.com/meetings/

Другата година 9-10-11 юли ще са при нас, в Идилево. Надяваме се Коста да се е завърнал вече и да ни направи презентация и той...
                А за моите пътувания, да, ще има още, трудно е с финансите както при всички, но както казва Вернер - пътуващ над 30 години с прекъсвания: No money, no funny! А бе не е толкова интересно в Европа, не се оплаквам де, и това е нещо, ама ми се продължаваше с Дъг поне до Владивосток... Планът за другата година е Близкия исток, така нареди шефа, там му се ходило, но да видим какво ще се случи, че на мен ми се ходи в Африка ...а бе то къде ли не ми се ходи всъщност.

Коментар

Първоначално публикуван от Motosapiens Преглед на мнение
                  Мони, не се коси за HU митинга, ето ти тема на размисъл:
                  http://www.horizonsunlimited.com/meetings/

Другата година 9-10-11 юли ще са при нас, в Идилево. Надяваме се Коста да се е завърнал вече и да ни направи презентация и той...
                  А за моите пътувания, да, ще има още, трудно е с финансите както при всички, но както казва Вернер - пътуващ над 30 години с прекъсвания: No money, no funny! А бе не е толкова интересно в Европа, не се оплаквам де, и това е нещо, ама ми се продължаваше с Дъг поне до Владивосток... Планът за другата година е Близкия исток, така нареди шефа, там му се ходило, но да видим какво ще се случи, че на мен ми се ходи в Африка ...а бе то къде ли не ми се ходи всъщност.
                  За представяне в HUBB,напълно можеш да разчиташ и на мен,все пак съм със статут Gold member-nick Mony 63 в Хоризонс.

За Близкия Изток...хммм ....мисля,че можем доста да си поговорим,моля прочети тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44838

Африка ми е на сърцето...,моля прочети тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=60613

Задочни поздрави на Дъг и се надявам скоро да ви видя.

Поздрави,
                  търся си подписа....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X