Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДОЛОМИТИ 2012

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ДОЛОМИТИ 2012

    Въпреки че съм от планински район, въпреки че има много написано, снимано и разказано, желанието ми да видя и други баири надделява и ми се струва че ходенето до там е не само задължително, но и наложително. Естествено е човек да приема всичко със собствените си очи и сетива, само тогава остава следа в съзнанието която като бръчка оформя лицето на човек преживял и видял много. Може да звучи доста клиширано, но и това пътуване не е просто с цел да се изхарчат едни пари. Така или иначе стегнахме багажа.
    Маршрута беше готов още предната година, но заради „дефекта криза” не се състоя. След малка преработка и удължаване в пространството и времето се получи в този вариант, който следвах на 100%. Добавих курортите Марибор и Кранска Гора.

    Ден 1-18.08.
    Тръгваме с голямо закъснение 1 час след като сме станали. Традиционно се мотаем. 06:20, леко хладно, но приятно. Събота е движението е слабо и до София наваксвам. Спираме, кафе закуски, пълня баката. След като обменяме 20Е по 112динара, спомена за минатата граница избледнява. Съседите ни са се захванали да свържат Ниш с границата, ще се справят за 2-3 години. Става все по топло и досадно, няма голямо движение от „пингвини”. След Ниш се гоним с двама италианци на единият на който му помогнах заради почти откъсналият се калник на GS.
    1, 2, 3 часа 5000оборота, 140км/ч. Втръсва, ама пък съм на мотора, ама втръсва, ама…+390С. Психически, седмици преди това се готвех за скуката. Не допринесохме с нищо за Сръбската икономика.
    Влизаме в Хърватска, малко след това зареждам. Още 6, 7, 8 часа. Така влизаме в гр. Загреб. На първо гледане, нищо не ме грабва, поне е спокойно.
    След кратко лутане стигаме до гр. Самобор.



    Не бих казал че е курорт, но е чисто и спретнато, абе нещо като квартал Банкя в София. Настаняваме се в хотела и дори имаме 2-часа за релакс и душ преди да се стъмни.
    Явно при Хърватите забранителните знаци са оформени по различен начин!?!? А имаше толкова много идентични знаци и десетократно повече кучета.





    За деня: 1015км

    Ден 2-19.08.

    Не спах добре, но бяхме заковани от часа за закуска и беше безсмислено да ставам рано. Та, закуска, багажа и „палим гумите”. На границата със Словения прилично задръстване. Следва пререждане (няколко километра), без забележки за майка ми. Минаваме, винетка 7,5Е за 10 дена.
    - Да не съм чул че в Словения винетката е скъпа.



    Марибор. Нищо не подсказва че това е известен ски курорт.
    А, забелязват се няколко просеки на отсрещния хълм. Определено София има добри условия за ски център, но сега сме по зелени и от Господ, как така ще сечем тръни!







    Хубав град, културна столица за 2012, чисто и спокойно.

    Плана беше амбициозен, по постижим. Пътувахме изцяло по второстепенни пътища. Неусетно минаваме в Австрия. Добавям винетка за 5Е. Всичко е 6+.

    Много обичам да пътувам покрай водоеми. Реки, езера, море, вода да има.




    ВЕЦ на р.Драва


    р.Драва


    По тези земи, замъците са като плевни. Не че са невзрачни, просто са в изобилие и изникват на най-необичайни места. Винаги на трудно достъпни възвишения, черешка върху сладолед. Точно до този минава виадукта на магистралата А2.



    По пейзажа вече се вкусва предстоящото.
    В прилично време пристигаме в къмпинга близо до гр.Лиенц.



    Трябва да знете че продължителноста на светлата част на деня по върховете и в ниското, е значителна в полза на зъберите.
    „Кратка” разходка по велоалеята. Това с алеите за велосипеди трябва да се види. Хиляди, не преувеличавам, хиляди километри асфалтирани ивици, свързващи отделни забележителности, проходи и просто така.



    Дори и в най-високите места се виждат светлинки от прозорчета. А до там стръмно, стръмно. На сутринта установих че разликата е един час от момента в който слънцето огря къщите по баира и нас. Нощта беше доста хладна, но все пак трябваше да оправдаем многото взети дрехи.
    За деня: 402км

    Ден 3-20.08.
    Станах рано и с удоволствие съзерцавах пълзенето на първите слънчеви лъчи по съседните склонове.




    Лека закуска и преглед на програмата за деня. Голямата aтракция, ледника Grossglockner. Очертаваше се страхотно време и ние имахме нужда от него. Кратка раздумка със съфорумец. Сгъваме мокрия от обилната роса багаж и директно нагоре. По пътя нагоре вече се чува грохота на хиляди конски сили.



    Снегът се доближава и става все по вълнуващо. Е таксата от вече 22Е не е вълнуваща, но… То трябва да се види, величествено, неописуемо. Може би орлите така гледат на света постоянно.
    По- добре няколко снимки без коментар.






    А долу има хора, ама не се виждат!
    Може би не е голяма новост, но името Grossglockner - е "голям чан (звънец)"
    Самия лед на ледника:






    Слязохме пеш до ледника. 1 час по стръмна и тясна пътека, но (пак НО) струва си всеки цент и всяка минута (само на слизане). Пътя на обратно си е тежичък.
    Табелите маркиращи нивото на ледника през годините те карат сериозно да се замислиш върху глобалното затопляне, значението на ледника за огромна част хора и моето мижаво присъствие. Снимката не дава точна представа за мащаба за това се загледайте внимателно и може да видите хората като точки на ръба на глетчера.





    Препоръчвам да не се пуши, и да се закуси леко, малко вода не е излишна. Нагоре се чувствах като Фродо от „Властелина на Пръстена”. На Катя и прилоша малко преди края, но отказа да си почине под претекст че ще я зарежа там и орлите щели да я разнасят по чукарите .
    Отказахме се да ползваме "влакчето" и сега спомена ми е някак си ПО-ПО ясен. Окото ми на ловец долови движението което очаквах
    .
    Малко остана да се върна до касата и да си поискам парите обратно заради тези трътлювци, бяха се скатали



    Как щях да докажа че съм ходил.
    По природа съм спокоен външно, но вътрешно ми е 380V. Спокоен човек може да прекара 2 дена там по маршрути, за снимки, музей или просто да седи, без да му доскучае, но аз неее. Тръгвам. Може да не е голямо приключение или откритие, но тези места ТРЯБВА да се видят през собствени очи. Не съм майстор в писането и не смея да описвам мястото за да не го омаловажа, за това идете и вижте.
    Класика:



    Втора класика:


    Спускането се оказа драматично. Катя получи пристъп на „лека” паника
    от високото, размерите (на планината) и евентуалните последици ако пропусна някой завои.



    Появата на дърветата потушиха надигащия се бунт в екипажа относно скоростта на движение



    фози
    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

  • #2
    От: ДОЛОМИТИ 2012

    Красота!
    Благодаря за споделеното!

    п.п. няма ли още?
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

    Коментар


    • #3
      От: ДОЛОМИТИ 2012

      Браво Фози !! Такава тема никога не се изтърква. Давай натам...

      Коментар


      • #4
        От: ДОЛОМИТИ 2012

        Пейзажа се "успокой" и темпера нарасна драстично. Благодарен съм на г-н Блкански че ни насърчи да слезем чак до края на ледника.



        Не спирахме никъде. Гледките към планината бяха все така очарователни. На места температурата надхвърляше 35С. Не съм предполагал че така ще се потя в Алите.
        Спряхме да попълним провизиите и след няколко километра спряхме да хапнем сандвичи. Много са ми вкусни тези сандвичи на път, но сандвичите са друга тема.
        Отново на път. Опаа, КПП, а таксичка за да минем по Gerlos Alpenstrasse. Айде, гаааз и по него. Не е нищо особено, но не се залъгвайте че е разoчароващо. Просто след Grossglockner всичко е по-малко, равно, без безгранични открити хоризонти.



        П.П. много забавни изглеждат косачките за "ливадите" Като картинг по големи джанти с шипове.
        Така подминаваме Инсбрук и не ясно къде влизаме в Италия. Познах по цената на насъщния, стана 1,99Е за литър. Денят започва да се очертава като скъп.

        Важно беше да не пропусна прохода Brenner. От страх се налух на магистралата за което ме „одраха” 8Е и само след 1км реших да сляза. На практика може да се покара 10-15км и тогава да се слезе. За другия път ще знам.
        Тъй като не си позволих да тръгна неподготвен, имах маршрута разбит на различни отсечки, както на листи, карти и ГПС-а. Естествено не си направих труда да проверя цените на бензините и да си направя и график за зареждането.
        Та, подминах бензиностанцията, аз не исках да я купувам (резервоара ми е 33л и съм на резерва). Рязко захвана да се изкачва, кратко събеседване с навигатора и обратно. Ако ми свърши бензина по прохода, колко ще ми струва пътната помощ? И башка не мога да раздавам гаааз ( тези не ги чух и дума да обелят на италиански).

        Заредихме, пихме буквално и преносно по една вода и …..дим-дим да ни няма. Мнооого хубав, приятен път. Не много остри завой, гора, хладно, много слабо движение, прилична настилка, много гот.



        Взе да се смръчава (повтарям се ама този път е за мен, гот, бърз...)
        И хоп селото на пени…те. Ама спрях да снимам след като го минах с превишена скорост





        И пак, гаааз. Тези замъци са като кебапчийниците у нас, навсякъде.
        Започна да става адски задушно, въпреки че се стъмваше. Пътя стана доста труден за каране. Може би съм уморен, фара ми свети високо, много (и като брой и като ширина) тесни тунели, движението се засили. То че са тунели ами и завиват остро и без осветление. Денем би било екзотика.

        Деня съвсем се скапа. Нямаше места по къмпингите, хостелите бяха или пълни или никой не ни отваряше. Скитахме заедно с един австриец около 4 часа. Звъняхме на 10-15 хостела и хотели, "борих" се с руско говорящ немец, попаднахме на някаква военна зона и няма място дори за палатка. Всички говореха език по близо до немския от колкото италиански с което австриеца беше много полезен, но се разделихме, навсякъде коли и задуха. Бяхме принудени накрая да спим за 100Е, трябваше да избивам със закуската. Поне имах ракийка и нещо за хапване. Катя беше убийствено уморена, нормално минаваше полунощ.
        За деня: 398км.

        Ден 4-21.08.
        Периода на пътуването е избрано умишлено в края на Август, края на отпуските, но не се получи днес. Оказа се че заради някакъв си празник се събирали няколко си почивни дни и всички, не работели, били на пикник и …. Днес трябваше да спим на едно място и да се насладим на разходка и релакс. Но при споменатата цена за хотела едвам дочаках де се съмне, да преям с включената закуска и да бягаме за да не ме таксуват за втори ден. Това ми го обясни един немец понапит и шофиращ с невръстната си приятелка до един бар, докато питахме за легла снощи.

        Събрахме си партакешите и гаааз. Малък ремонт на пътя предизвика объркване и кратко загубване. Но всяко зло за добро. След 735 метра попаднахме на къмпинг със свободни места . За лукса в него разбрах по-късно, с естествено правилна цена за това.
        Разпъваме палатката в не типично за нас време, поизпразнихме куфарите и към планините. Пътувайки налегналата ни апатия от снощи се разсейваше. Съкрушака също действа положително.



        Района е основно земеделски. Ябълки и лозя, ябълки и лозя, ябълки и лозя. Разбира се модерно земеделие. На равномерни интервали се мярка по един замък и в близост изкупвателен или складов пункт. Не ми се стори случайна тази подредба.



        Навлизахме постепенно в планините. Мотори, велосипедисти от всичко по много. Ама тези с колелетата не са с всичкия си. То хем урва, хем нямат никаква защита, а въртят тези педали надолу все едно ги гонят „педали”. Спирачките как издържат и идея си нямам. За спусканията си иска дупец. Изкачванията не ги коментирам, то и те нямат акъл да страдат по тези баири. Акъла не ми побира таз мания.







        И започнаха завой. Ма завой да видите. Това „царския завой” или „червения завой” на „Шипка” са широки като „Червения площад”. Не ми се замисля за начина по който са правени. Че ги и бройкат, с табели, е само обратните то другото завой ли са.





        Няма какво да кажа. Чувствам се меко казано перфектно, а и времето е с нас .
        На превала беше като в кошер, туристи, колоездачи, скари… всичко. Хладен въздух премесен с миризма на феродо и загрели двигатели. Доста ентусиасти имаше и с автомобили. С кола това начинание си е мазохизъм. На острите завои е невъзможно да се разминават, налага се да се изчакват и да катерят на полу-съединител.
        Спускането е не по малко изпитание за спирачките, уменията за возене и шофиране. Спряхме отново малко под превала. Закуска със сандвичи, местни ябълки и бяло вино (куфарите не бяха съвсем празни ) гарнирани с гледка за милиони.



        Ресторант "One Million $$$ view"





        Интересно и весело семейство. С двете деца и пра-дядото на „Голд Уйнг” оборудван с кош.
        Времето напредна доста, а сме едва в началото на серията от проходи. Налага се малко да се ореже маршрута, но настроението не спада.
        Слязохме до Bormio, но кой да му обърне внимание?
        (много обичам ски курортите)



        От там леко в ляво и към Passo del Gavia. Леко мокрия асфалт ме притесни, но за щастие изсъхна бързо. Не така известен, но очарователен със значително по-слабо движение.





        Превала: Дори не спирам. Само ми се кара. Ако не беше Катя да снима в движение 80% от снимките намаше да ги има. Пътя става все по тесен, а урвата от страни все по близо. Почти е невъзможно да се разминеш с кола. Искат се „BIG balls” за да раздаваш газ надолу. Почти асфалтирана козя пътека.



        Заслужена почивка. Голяма рядкост са такива чешми. Вода много, но не се правят.



        Следващата порция ски писти, прекрасни гледки и спокоен път. Лифтовете работеха повсеместно. Туризма е масово практикуван тук.
        Passo del Tonale. Високо планински път с умерено движение пресичащ поредица от обособени туристически центрове.
        После неусетно преминахме в следващия проход. Широки, плавни завой с прекрасен асфалт. Време е да се отупа праха от ръба на гумите. До края на седмицата ще станат отново закръглени без ръбове .



        След Passo del Mendola, където движението се сгъсти и температурите скочиха до 31С се откри поглед към земеделската долина на Болзано.
        Страхотен ден, невероятен късмет с времето, надявам се и снимките да са ви харесали. След прибирането около 19:30 завършихме с 10 дължини в басейна. По късно хапвайки мълчаливо се наслаждавахме на жужащия като мравуняк къмпинг и странните обичай на хората. За деня: 282км






        ФИЮУУУУУУ какъв ден.




        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

        Коментар


        • #5
          От: ДОЛОМИТИ 2012

          Еиии... напълни ми душата бре. Направо се замислих дали нямам нужда от мотоциклет .

          БЛАГОДАРЯ !
          * Определено това са местата дето трябва задължително да се посетят

          Коментар


          • #6
            От: ДОЛОМИТИ 2012

            А бе ,Фози с Балкански ми отровихте живота.... и без това полудявам и обикалям мотора в гаража цяла зима....
            Страхотно изживяване,благодаря Ви
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

            Коментар


            • #7
              От: ДОЛОМИТИ 2012

              ....
              Ден 5-22.08.

              Маршрута за днес е доста амбициозен. Над 400км през изцяло алпийски район и никакви магистрали. Може би щяхме да го изпълним ако не беше 40 минутното ни лутане на пътния възел. Все се озовавахме на гишето за плащане на магистрална такса . Поне не ми омръзна защото една обиколка е около 7км. На поредния път изнервен до лудост, обърнах в насрещното и реших да карам на там. След много ругатни и повишено кръвно налягане нещата се наредиха. Доста време ще трябва да мине за да се върна в Болзано.

              Започна безкрайно каране по завой гарнирани със страхотни гледки а за мезе приятни спретнати градчета. Температурата 25С, няма как да е по-добре.



              Преминаването през Passo Rolle и Psso Valles вече е рутинно, наслаждавам се на карането и не спираме дори за снимки.
              Те разбира се не са с голяма надморска височина, но са по бързи.



              Малко преди Cortina D’Ampezzo се набираме по Passo Giau. И тук има 30-тина обратни завоя. Ама аз съм „пекан”







              Не се вижда сняг, но пейзажа не отстъпва. Малко след това се появява курорта Cortina D’Ampezzo. Тук нещата се измерват само с шест нули. Този е вече в моето топ 3. Може да се мери само с St.Moritz.

              Долината и курорта:







              В далечината зад кулата се виждат част от пистите. Противно на очакванията, от тук купихме сувенири за приятели и близки, бяха по евтини бяха. Тук видях на живо дамско палтенце намалено 0т 10.000Е на 8.300Е
              . По една пица и бяло вино, италианско кафе и на път. Тук се отсрамиха италианците с пицата. До сега не са ми били по вкуса, но явно се учат да готвят а сме по близо до изтока.

              Следващите километри пътя продължи да е приятен. Превалихме Passo Tre Croci.Постепенно нещата се промениха. Нямаше вече образцови градини, никакви велосипедисти или каравани. Дори цветятя по прозорците се загубиха. Източния вятър на промяната явно е повял и тук. Дали заради кризата или просто от край време района изглеждаше беден. Добре е че поне магазина работеше и имаше вода. Денят напредваше с леки намеци за дъжд. Населените места станаха осезаемо по-малки, скучни и сиви. Но природата не се поколеба да ни покаже най-доброто от себе си. Движехме се в продължение на час по поречието на Tagliamento. Невероятно и смазващо едновременно. Бедно ми е въображението да си представя това място когато снега се топи. Много, много чакъл. Снимката е крадена от нета.



              Терена отново стана планински. Принципно се движех правилно по записките си, но практически не знаех къде се намирам. Същевременно не съм притеснен защото има само един път, нагоре.



              Пътя който поехме се оказа страхотно попадение. Едра гора, ритмични завой, плавно изкачване, никакво движение. Вече бяхме изсъхнали от дъждеца и само се наслаждавахме.
              Изникналите ски курорти подсказват че вече сме високо.



              Заобиколени от очарователна природа пресичаме политическата граница между Италия и Словения. Не чувствайки умора само карам, дори за снимки не спирам. Доста сме назад с километрите и може би това ме и пришпорва. Съмненията ми че сме се позагубили съвсем надделяват, но на практика имаше само едно отклонение с табела което подминах. Нито къщи, нито коли, нито митница.
              Минавайки покрай населено място, целия екипаж взе да протестира. ГПС-дава че сме се отклонили 100-150км (къде беше преди час, мамицата ти), аз мярнах къмпинг и предложих да останем, юнгата и тя с нейно мнение. След кратки притеснения и чудене, решаваме и оставаме в гр. Бовец.




              гр.Бовец се оказа център на рафтинга, планинското колоездене и разнообразни занимания за луди глави. На фона на трудно определими ритми от провеждащия се фестивал, ядохме и пихме крушовица до пръскане. Чудесна кухня, чудесно обслужване.

              За тези които ги вълнуват такива спортове и хобита:
              Bovec Имам и координати на къмпинга, но не съм ги вадил от картата. Приблизително са N46 20.503 E13 34.349
              През нощта задуха и заваля обилно.
              За деня: 345км
              още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

              Коментар


              • #8
                От: ДОЛОМИТИ 2012

                ...
                Ден 6-23.08.
                Нещата не отиваха на добре. Валеше злобно, мъгла, а нас ни чакаше един от най-високите проходи в Словения. Пътя към Кранска Гора (пак ски курорт ).
                Но докато измием гуреливи очи и решим че нас дъжд и студ ни не плаши, напече. Кратко разсъбличане, кафе на мегдана и газз.Току що спрелия дъжд, кристалния въздух, студените потоци правеха заобикалящата ни флора УНИКАЛНА.

                къмпинга


                ...и кристалните въздух и вода




                Пътя приличен с общо около петдесетина обратни завоя ала-Стелвио. Част от пътя е все още павиран, което си е приключение ако е мокро и спускаш.
                Определено го препоръчвам да се отбиете и да се поразходите из околията. Със сигурност има и други маршрутчета. За протокола да спомена, че за този проход не се плаща допълнителна такса.

                Гледкитееее...



                Местна традиция подобна на пелегрините в Тибет.



                Следва Кранска Гора (ако се пише така), не обръщаме почти никакво внимание. Все таки е пълно с туристи и велосипедисти.

                Вече сме на магистралата за Любляна, столицата на Словения. Преди да навлезем в града малко се надхващах с едно ново XTZ1200, притъмня, заръмя, спрях да облека дъждобран ("страх лозе пази") и ямахата спря до мен. Човека бе добър да си направи труда да спра и да ме предупреди, че фара ми не свети. Не че нещо, но глобите СОЛЕНИ, за което му благодаря сърдечно. Разбира се крушка, после до София карах само на дълги.


                Любляна, в кратце, много хубав град. Въпреки че беше делничен ден, спокойно и ведро. Направен за разходка. Града има много забележителности и достатъчно е писано за него. Заслужава си да се види, дори заради хубавите словенки. Много млади хора облечени ведро и модерно. Джапанките са голям хит.
                Ето няколко фото акцента:





                Моста е стъклен и се вижда реката с лодките:






                Естествено и аз снимах обектите които е видял "astika" и разказа му http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=155906
                Хубав град, но като всеки път на път, няма време. Все пак хапваме. Понасяме се към началната точка от преди 5 дена гр. Загреб.
                Загреб, столицата на Хърватска остана не разгледан преди, а в списъците който апропо изготвям и нося винаги с мен със забележителности по пътя, показваха че има какво да се види и там. 150км. по магистрала не се усещат и късния след обяд вече се носим по улиците на столицата, дори по кратки гащи и без багаж.






                Панаир на местните традиции (които никак не са ми чужди ).







                У
                лиците препълнени с хора, заведенията и бирариите също, улични музиканти, деца и въобще всякакви шарени божии твари.
                Обърнахме внимание и на местната катедрала, която дори и в ремонт не скриваше величието си.









                За един ден две столици….са много ако трябва по списък да ги обиколиш, но на мен не. Не може всичко, иначе защо да идвам втори или трети път, а си заслужава.

                Обратно към хотела, ама душата ми остана по чукарите. Като спя нощем, имам чувство че се накланям по завоите, стискам ръчките а пред очите ми диапозитиви от запомнени мигове и пейзажи.
                За деня: 302км

                Ден 7-24.08.
                Ранно ставане кафе с кифли и мнннноооого километри. Психическата нагласа за отегчителното праволинейно каране по магистралите пак помогна. Не се уморих толкова. Освен двойната такса на магистралата през цяла Хърватска (заради загубен билет) и смазващата жега достигаща 38-390С, няма какво да запомня от този ден. За пореден път подминаваме Белград .
                1020км. за 13,5 часа и една сменена крушка.
                Цялостния маршрут, близо 3764км:


                Каквото и да ми се иска или мечтая, една харзходка из Алпите е най-лесното и постижимо пътуване без никаква подготовка. Да не казвам че е и доста евтино заради нагъсто разположените къмпинзи, магазини, места за отдих, няма: фериботи, подкупни митничари или случайни злополуки от нетолерантни драйвери.
                Предпочитам го многократно от липсата на такова или да изкарам 10-20 дена на места като Созопол, Несебър и подобни.
                Просто палиш, тръгваш и се наслаждаваш само на карането.

                С много пожелания за добър сезон,
                FozY


                п.п. за повече детайли и снимки на FozY's site
                Последно редактирано от fozy; 22-02-13, 10:35. Причина: подробност
                още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

                Коментар


                • #9
                  От: ДОЛОМИТИ 2012

                  Браво, много яко!
                  Между Cortina D’Ampezzo и Bolzano наистина е страхотно, пак ще ходим там, видяло се е.
                  fozy наистина е прав, че за такова пътуване не ти трябва подготовка, събираш малко пара за бенз, палиш и тръгваш.
                  В Алпите всичко е от уредено по-уредено.
                  Човекът е човек, когато е на път...

                  Коментар


                  • #10
                    От: ДОЛОМИТИ 2012

                    Снимките са супер!Чакаме още!

                    Коментар


                    • #11
                      От: ДОЛОМИТИ 2012

                      Вас двамата с Балкански не ви ли е срам, посред зима такива пътеписи , много се радвам че успяхте да отидете до Алпите, браво за пътеписа много полезни места видях.
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

                      Коментар


                      • #12
                        От: ДОЛОМИТИ 2012

                        Благодаря ,че го сподели в тази скучна зима.

                        Коментар


                        • #13
                          От: ДОЛОМИТИ 2012

                          Моля, моля,
                          удоволствието беше мое.

                          Ледниците над Стелвио
                          още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

                          Коментар


                          • #14
                            От: ДОЛОМИТИ 2012

                            Супер. Браво. Хубави снимки.
                            Това лято май е трябвало да си направим форумна среща на Алпите .
                            Доста хора сме покарали там.
                            Оххх Алпи, Алпи ...... пак ще дойда.
                            BMW F700GS
                            BMW R1150RT

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X