Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да докоснеш Палермо

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да докоснеш Палермо

    Въпреки, че тази зима не беше от дългите, за мен беше една от скучните. Оказа се, че единственото нещо което правя вечер е да чета мото-пътеписи от миналото лято и да се кефя на хората които са ги писали, както и на техните приключения.
    В една мрачна януарска утрин, гледайки към мърлявия строеж, който с всяка седмица закриваше все повече от прекрасната ми гледка към Витоша, реших да направя пътешествие до Сицилия

    От 2 години имах покана да посетя Сицилия.
    Колко му е , ей къде е
    Освен това, Сициля се оказа доста разорана тема за българските мотористи. Значи не отивах на непознато място.
    Няколко човека се навиха да дойдат с мен, но в крайна сметка се разминахме с отпуските, което означаваше, че ще пътувам сам.
    Африката беше стегната от предния сезон, трябваше само да я пораздвижа малко из София. През зимата набавих някои неща, като алуминиеви куфари и ботуши Форма Адвенчър. Напълних кредитната карта и тръгнах.

    Трябва да призная, че ПАК натоварих много багаж. Но пък не се оказа излишен целият
    Маршрута беше ясен - София - Игуменица = 611 км. Имах идеята да спя по планините над Гревена първата вечер, но от работата ми скъсаха нервите до последно. Това ми изяде ден и половина от плановете. Романтичната вечер на палатка под каньона Портица замина в коша за боклук. Дори можеше да изпусна неделния ферибот, което ме принуди да мина целия маршрут само с три спирания за по 10-15мин.

    Първото беше в Сандански за бензин и традиционно кафе.
    Второто беше на един паркинг след Косани на магистралата -10 минути за да извадя слиповете от гънките на задника.
    Третото за бензин в Гревена.
    В Игуменица бях навреме, някъде към 19 ч. Започна избирането на ферибот. Задача усложнена от либийци, египтяни и всякаква зган, която внимателно наблюдаваше входа на пристанището и много не се стряскаше от колите на жандармерията. Всички коли на паркинга оставени за повече от една нощ, бяха разбити. А аз трябваше да оставя мотора без надзор там.
    При избора на ферибот въобще не се поколебах - Вентурс тръгва в 21 ч и е само 37евро до Бари. Другите бяха към полунощ и на двойна цена.

    Кораба беше като пиратска шлюпка един тираджия каза, че се чудели кога да го потопят. В палубното кафе беше мизерия. Окупирах едно каре с меки столове. До 24 никой не мигна. Турците шляпаха карти с крясъци.Нашенци запалиха смърдящи цигари. Качиха се албанци от Корфу и лудницата стана пълна. Добре, че бирата беше по 2,5 (в Суперфаст е 6) но в полунощ не издържах и си слезнах при мотора. Спах страхотно на сутринта всички останали в кафето изглеждаха като призраци.
    Акостирахме в 11 месно време. Вече се изнервях. Чакаха ме 730 км до Палермо.


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:110.0 КБ
ID:5931640

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Прегледи:1
Размер:463.8 КБ
ID:5931645

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (1).JPG
Прегледи:1
Размер:259.9 КБ
ID:5931646

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:320.2 КБ
ID:5931639

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:77.9 КБ
ID:5931642

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Прегледи:1
Размер:91.0 КБ
ID:5931641

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Прегледи:1
Размер:72.7 КБ
ID:5931643

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.JPG
Прегледи:1
Размер:430.1 КБ
ID:5931644

  • #2
    От: Да докоснеш Палермо

    Добро начало, разпали любопитството. Сега е време за завръзката.
    Чакаме.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

    Коментар


    • #3
      От: Да докоснеш Палермо

      Въпрос за фериботите....
      Вие ли си носите колани или там ви предлагат такива за закрепването на моторите ?
      Питам, щото срам не срам .... никога не съм пътувал с ферибот (освен през дунава 1 път )
      Чакаме още!
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

      Коментар


      • #4
        От: Да докоснеш Палермо

        Бях единствения моторист на кораба. Всички други бяха основно шофьори от Дупница – търговци на коли на старо и турски тираджии. Естествено имах проблеми с нашенците. Сякаш нарочно ме запушиха на изхода J ...но не им се дадох.

        Бари е един грозен град. С хаотично движение. Ако не беше GPS-а , щях да загубя 2-3часа в търсене на изхода. Имах идеята да карам по малки пътища, но 14 часовия ход на ферибота ме принуди да се насоча към магистралата. Небето беше сиво като олово. Точно си изтеглих билетчето за вход на пътя и заплющя сериозен дъжд. Не спря в следващите 150 км.

        При Таранто пак се наложи да ползвам внимателно GPS-а. Там пътя прави едни осморки и е сериозно навигационно изпитание. Табели имаше. Надписите бяха ясни,но имената нищо не ми говореха и реално не ми вършеха работа. Оказа се, че разстоянието Бари – Таранто и Бриндизи – Таранто е едно и също. Магистралата ми излезна към 5 евро.

        През цялото време, по пътя който се движи по „подметката на ботуша“ духаше доста сериозен страничен вятър. Насреща се движеха колите от европейското по Ендуро, което се беше провело предните два дена в Сицилия, около Етна. В моята посока имаше само тирове.

        При влизането на „Римската“ магистрала след Sibari, пътя свърши пред един липсваш мост. Това беше първото ми спиране след ферибота. Указанията с малки букви на италиански дори ме объркаха. Реших да карам на юг. GPS-а ми даде алтернатива и след около 6 км бях на магистралата. Заредих в някаква бензиностанция и с ужас потвърдих разхода - 7.8 /100

        Започнаха едни ремонти и вливания на ленти по магистралата. Огромни тирове, страничен вятър и за капак ми се доспа страхотно. Успях да устискам до един мръсен паркинг. Беше гадно за лягане, но след един редбул и малко хапване пак бях на крак.

        Строежите на пътя бяха супер странни. Правят успоредна магистрала, а това било така от 20 години. В общи линии заради финансовия интерес на месна структура описана в романите )

        При Вила Сан Джовани е пристанището на ферибота за Месина –Сицилия. 10 евро и 15 минути изчакване. След още 20-тина минути акостирахме в пристанището на Месина. Слизайки попаднах в жив кошер.

        Колите бяха спряли в средата, мотопеди и мотори като луди отвсички страни летяха. Спазвах добро поведение в трафика точно 100 метра, които минах за 10 минути, след което тръгнах в мото-хаосо-потока като местните и за 10 минути бях извън града J)))

        Магистралата Месина – Палермо си е екстремна J тунел – мост- тунел –мост, това в комбинация от силен страничен вятър и луди италянци си беше изпитание . Така 225 км и 9 евро. Точно в 21:30 бях при моя приятел Паоло.

        С това започна моето „докосване с Палермо“





        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 (1).JPG
Прегледи:1
Размер:306.8 КБ
ID:5283141


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:329.2 КБ
ID:5283145


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 (5).JPG
Прегледи:1
Размер:283.6 КБ
ID:5283143


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 (4).JPG
Прегледи:1
Размер:278.1 КБ
ID:5283140


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Прегледи:1
Размер:103.9 КБ
ID:5283144


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 (6).jpg
Прегледи:1
Размер:108.4 КБ
ID:5283142
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от S.Doychinov; 07-06-11, 14:44.

        Коментар


        • #5
          От: Да докоснеш Палермо

          Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
          Въпрос за фериботите....
          Вие ли си носите колани или там ви предлагат такива за закрепването на моторите ?
          Питам, щото срам не срам .... никога не съм пътувал с ферибот (освен през дунава 1 път )
          Чакаме още!
          Бях взел колани, но навсякъде ми вързаха мотора с въже за перилата. И аз не бях пътувал на дълъг круиз. По добре питай къде се спи ))

          Коментар


          • #6
            От: Да докоснеш Палермо

            Пренощувах при Паоло. Имах планове да спя на къмпинг. Бях помъкнал сериозно оборудване. Щом и стол си бях взел, може да си представите колко съм се натоварил.

            Не се наложи. Моите приятели ме настаниха в едно уникалномясто – частна хасиенда извън Палермо. Това е частна къща и няма да може да дам координати, но ви показвам снимки. Имах чувството , че съм в етнографски музейна Сицилия, а аз спя между експонатите. Собственика е фермер, който произвежда портокали и сладко от черница, супер отдаден на работата си и е на скромните 26 години.

            След като разтоварих куфари и сакове, потеглих на разходка. Движението беше доста шокиращо за мен, но нямах избор, Паоло си караше в родния град и не трябваше да се губя. Всъщност в края на деня се слях с местните мотористи, а от втория ден не изоставах по светофарите J))

            Палермо е не много голям град, на 1/3 от София. В центъра улиците са прави, криви са само по крайбрежието. Основния град е около пристанището. При съседния залив - Мондело е квартала на богатите. Еднофамилни къщи с много зеленина и басейни. Имах късмета да бъда на купон там същата вечер. Богатите не са мафиоти. Това са адвокати, лекари и търговци. Мафия в града няма, за разлика от селата.

            Посетихме параклиса на Света Росалия – покровителката наПалермо. Красив скален параклис, около който е построена църква. Ядохме страхотни сандвичи в не туристическо място. Обичам да избягвам масовите места.Направихме обиколка на планините около града. Доста са високи – 1200 метра със страхотни пътища и завои. Аз не съм добър по такива завои и не им се кефех, нозавоите бяха като в Алпите. Карахме и лек офроуд. Веднага се запознах сместните ендуристи Jвъпреки, че беше през седмицата, тия хора карат всеки ден след работа. Яки пичове. Изкефиха се много на Африката и ме обявиха за супер ентусиаст, щом съмдошъл чак от България на този мотор. J)))

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (3).jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5283187


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (5).JPG
Прегледи:1
Размер:413.4 КБ
ID:5283191


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (9).JPG
Прегледи:1
Размер:559.0 КБ
ID:5283193


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (8).JPG
Прегледи:1
Размер:569.7 КБ
ID:5283185


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (7).JPG
Прегледи:1
Размер:390.9 КБ
ID:5283184


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (1).JPG
Прегледи:1
Размер:487.9 КБ
ID:5283183


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (11).jpg
Прегледи:1
Размер:97.8 КБ
ID:5283186


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (18).JPG
Прегледи:1
Размер:426.1 КБ
ID:5283188


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (12).jpg
Прегледи:1
Размер:112.7 КБ
ID:5283192


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (14).JPG
Прегледи:1
Размер:461.2 КБ
ID:5283194


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:498.2 КБ
ID:5283195


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (10).JPG
Прегледи:1
Размер:456.9 КБ
ID:5283196


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (6).JPG
Прегледи:1
Размер:616.1 КБ
ID:5283197


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (15).JPG
Прегледи:1
Размер:410.4 КБ
ID:5283198


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (13).jpg
Прегледи:1
Размер:82.9 КБ
ID:5283199


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (16).jpg
Прегледи:1
Размер:82.9 КБ
ID:5283189


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (4).jpg
Прегледи:1
Размер:66.2 КБ
ID:5283200

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 (17).JPG
Прегледи:1
Размер:514.7 КБ
ID:5283190
            ((( нямам сили да се боря с подредбата на снимките, губя по час на всеки пост и пак не се получава!
            Последно редактирано от Димо; 09-06-11, 10:53.

            Коментар


            • #7
              От: Да докоснеш Палермо

              А може ли да увеличите размера на снимките?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

              Коментар


              • #8
                От: Да докоснеш Палермо

                Светльо, благодаря.

                с_с1 снимките се увеличават сами с кликване в/у тях.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

                и на хоби такива

                тел. О879 Ч8Ч 2З5

                Коментар


                • #9
                  От: Да докоснеш Палермо

                  Явно аз не правя нещо както трябва защото губя по един час да подреждам и форматирам снимки. Довечера ще разпитам на сбирката просветените хора и ще се коригирам затова се бавя с останалите публикации, щото просто вечер до 1 през ноща цъкам с мишката и се нервя

                  Снимките се увеличават с кликване върху тях.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Да докоснеш Палермо

                    Светльо, обади се на Венци да ти направи акаунт на ftp-то. Като ги качиш там е лесно и бързо!

                    Коментар


                    • #11
                      От: Да докоснеш Палермо

                      Много яко начало и много хубави гледки над Палермо, но наистина ме изненда с този разход от почти 8/100 за АТ.

                      Това с каква средна скорост си го постигнал?
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Да докоснеш Палермо

                        Утре ще оправя нещата с FTP-то и ще кача повече неща.
                        Разхода и мен ме изненада силно, бях заложил 6/100
                        Когато карах разтоварен, разхода беше 5,5.
                        Разхода 7.8/100 дойде след средна скорост 100км/ч или 120-140 в 60% от времето и обемен багаж.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Да докоснеш Палермо

                          Благодаря много за информацията и снимките!
                          Подготвяш ме леко по леко , за това което ме чака няма и след месец

                          Моя разход е същия ... при градско каране , празен ... в края на седмицата мисля да го натоваря и да отида 2 дни до Словакия на къмпинг ... да видим какво ме чака!
                          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

                          Коментар


                          • #14
                            От: Да докоснеш Палермо

                            Благодаря за снимките!

                            Коментар


                            • #15
                              От: Да докоснеш Палермо

                              Едно от любимите ми места по света... Благодаря, че го виждам през твоя поглед! Пусни още снимки от къщата, ако може - наистина е като етнографски музей. Разбира се, след като се сприятелите с ефтипи-то
                              Много ми е интересно, затова се опознавайте по-бързо
                              Поздрави!


                              П.П. А това къде е?

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X