Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

    Ако искате да отидете някъде на море, където да ви е спокойно, едновременно с това луксозно и да покарате на воля ендуро по пътеки, просеки и пътища, елате в Синеморец !
    Тази година за трети път съм тук и докато е все така диво и спокойно, все ще идвам на това място на Черно море. Дано скоро не се нахака и тук хотел до хотел !
    Праз активния сезон не препоръчвам на никой главния път София-Бургас !
    Последия път пътувах по него 6 часа до Стара Загора, но сега си избрах атрактивен маршрут през Сакар и Странджа и стигнах за 4 часа без да се напъвам и да тегля майни на всеки километър. Взех си и мотора, че да поразгледам наоколо и да пусна на Събин още някой трак за новата карта.


    Хотелът е кацнал на брега на морето и изгледът от там е страхотен, особено вечр ! Лунната пътека блести по водата, морето шуми приятно, ти си наливаш питие, облягаш се на перилата на терасата и на новата ти риза се отпечатва незасъхналото ако, изтърсено от някой гларус. Романтика !


    Избирам си винаги апартамента със средната тераса с надеждата все накой ден да се престраша и да скоча от нея в басейна, но явно питиетата ми идват малко за такъв "подвиг".


    Казах ви, че вечер е много хубаво, нали ?!
    На сутринта ставам рано към 10:00, защото тук човек бързо се наспива, а и на моите години ... Качвам се на мотора и отивам до плажа, който е на две крачки, но все си е друго да покажеш превъзходство над лъскавите паркетници, които едвам кретат по черния път. След като поплувам около час и установя съхнейки, че наоколо е само целулит, тръгвам към хотела да си облека "работното облекло", т.е екипа.


    Веднага след плажа започват атрактивни пътечки, които се вият по самия ръб на високия бряг и минават през закътани плажове, където са се разклечили любителки на нудизма и си пекат ... каквото трябва.


    Ето един такъв плаж, скътан в буковата гора и далеч от цивилизацията. Привечер е и е много красиво !


    Все едно, че си в Египет. От тук започва природен парк "Силистар" и карането не е желателно, макар че май никой не се съобразява с това и гората е набраздена от черни пътища-магистрали.


    Докато караш покрай самия бряг, постоянно се редят интересни гледки, а на места пътечката си е голям майсторлък за ендуро !


    Днес реших да отида нагоре по река Велека, докъдето мога да стигна. Красив е лонгозът покрай нея, но черния път е коварен за ендуро, защото уж те предразполага да даваш газ, но изведнъж влизаш в много дълбоки коловози, които те изненадват и нямаш време да го осмислиш добре докато падаш.


    Риболовците са паркирали на всеки 10 метра по долното течение на реката.


    Намират се и много паднали големи дървета, където можеш да си поопражняваш уменията в екстрийм теста, за да не ставаш по състезанията за резил.


    Само да кривнеш наляво и си по ниските възвишения на Странджа, които са прорязани от много противопожарни просеки, по които се кара на газ.


    Вече съм към горното течение на Велека, реката става по-тясна и обрасла, но в бистрата вода под дърветата се мяркат големи кефали по лакът.


    До тук се стига спокойно и с неподготвен джип, но трябва да жертвате боята му ! Има цели плантации от къпини, където можете да заведете жената или приятелката на обяд.


    За съжаление тук превключих на резерва и трябваше да се върна, а когато стигнах до бензиностанцията, в резервоара бяха останали само 100 гр. бензин.


    Дори и тук ме познаха в този джандем ! Едно семейство с интерес четяло форума и малкият им син първи задърпа таткото: "Това е Жоро Хаджиев, това е Жоро Хаджиев !" По щях да съм радостен, ако беше задърпало така мама, ама явно все още има жени, които не ме познават...
    Снимахме се с таткото и синчето, но с техния фотоапарат за спомен. Ако прочетат темата, специални поздрави от мен !


    Отново хванах край брега да се връщам към Синеморец. Хубав лиман се е заформил тук, където Велека се влива в морето. Тук е и най-големия плаж наоколо !


    За край искам още веднъж да ви поканя на това, все още неунищожено кътче от нашето черноморие, защото тук можете ем да си починете добре, ем да се нагледате на различни красиви места, ем да покарате ендуро.
    Утре ставам и мисля да начетая някакъв трак до Малко Търново, но ще гледам да е възможно най-пряк !
    Поздрави на всички колеги от Синеморец !
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

    http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

  • #2
    До: Около Синеморец с моторче !

    Адаш, позравви за поредния прекрасен репортаж! Странджа е красива по всяко време на годината... особено поречието на Велека...
    Имам само една техническа забележка, горното течение на Велека е изцяло в Турция, за огромно съжаление...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

    Коментар


    • #3
      До: Около Синеморец с моторче !

      Бях забравил колко е хубаво там
      Плажа на Синеморец е уникален - кеф ти да се къпеш в солена вода кеф ти в сладка.
      Като гледам колко хотели са се появили ... добре, че е по-далече и само ентусиасти ходят натам.
      2010 CRF 250 R

      Коментар


      • #4
        До: Около Синеморец с моторче !

        И аз бях там наблизо - в Ахтопол. Странджа е красива и все още има девствени места там. За съжаление не бях с мотор , но направих чудесна разходка от Ахтопол до Синеморец и обратно с велосипед покрай морето. Пътят е подходящ и за ендуро. Между другото срещнах и колеги , но не се запознахме. Доколкото разбрах бяха от София , с Honda CRF и KTM. Ако са от форума и четат този пост ги поздравявам.

        Коментар


        • #5
          До: Около Синеморец с моторче !

          Поредния страхотен пътепис Миналото лято бяхме там и си изкарахме невероятно.Покарахме из приказни места. Обиколихме терафа. Покарахме по Велека ,отидохме до с. Кости и рабира се накрая се навряхме в едни каньончета - бързичко се върнахме
          Не мисля ,че ще пропуснем и това лято - може би началото на септември.
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

          Коментар


          • #6
            До: Около Синеморец с моторче !

            Тази нощ патувам за към южното Черноморие с Витарката и мисля да пообиколя околностите.Моля Жоро да ми каже от каде да мина през Странджа за да не минавам през лудницата в Бургаска област, да се има в пред вид че нямам GPS и работя с пътна карта. ЗАбравих да кажа че трябва да излезна на Ахтопол
            ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

            Коментар


            • #7
              До: Около Синеморец с моторче !

              Жоро, казваш че сега е диво, а ако знаеш какво беше 93-94г.Направо невероятно, а като отидех с джип ме гледаха като извънземен.На Силистар съм ходил средата на август, и на плажа нямаше никой
              Еееех, спомени
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

              Коментар


              • #8
                До: Около Синеморец с моторче !

                Там ще сме от 28-08. За съжаление без мотор, но с джипа ще пообиколим, може и да е паркетен, но като прежалиш боята може да те разходи добре. На Синеморец му давам ще 1-2 години и ще му е..т майката и на него, ще бъде голяма загуба.

                Коментар


                • #9
                  До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                  И така, днес отново тръгнах по недовършения от вчера маршрут към Малко Търново. Прав е giorgio, че там, докъдето бях стигнал, беше едва краят на средното течение на Велека. Срамота, не знаех, че реката извира от Турция !
                  Колкото и да се мъчех да разнообразявам маршрута по нови пътища и пътеки или стигах до задънени места, или те отново след малко се вливаха във вече познатия маршрут през село Кости. Така загубих много време в лутане и накрая реших да следвам познатия вече трак и да търся някакви интересни отбивки, по които да се позабавлявам.


                  Беше вече станало обяд, когато тръгнах по макадамовия път към село Кости. По целия път след село Бродилово имаше табели с карта на местността. Трябва да благодарим явно на Княжество Монако, че този затънтен, но красив край е поразработен туристически, макар да не срещнах кой знае колко туристи днес ... Направо бих казал, че освен дежурните по Велека риболовци, броят на туристите бе равен на нула.


                  Ето го и централния булевард на село Кости.
                  Слагайте ударението на И-то ! Така ми каза един граничар, че било по стандартите на ЕС.


                  Минаваш селото и тръгваш по горски път, който е нито асфалт, нито макадам и стигаш до забележително кръстовище и установяваш, че явно Кости е по-важно от Малко Търново, след като сравниш големината на табелите.


                  След като се отбиеш по Главния път за М.Търново, той се превръща в чудесен за ендуро мотор и ATV макадам. Можеш да караш яко и да дрифтваш по завоите на воля, обаче вниманието ти привлича поредната табела с надпис: "Към ловния дом". Е, няма как да не се отбиеш, да не минеш край чакалата за сърни, с които с голяма грижа за животните, ловците са оградили гола поляна. Стигаш накрая до луксозна табела, несъвместима с коптората до нея. Това е горски дом "Макьовци", намиращ се на умопомрачаващата надморска височина от 255м, до който може спокойно и да не ходите.


                  Нали ви казах, че бях решил да се отбия навсякъде около пътя, където видех табела, изрязана от дъска на щайга. Така стигнах до интересното селце Сливарово, което се намираше далеч зад кльона. Задължително наблюдавах за сливи - имаше, но като че ли ябълките бяха приоритетни ?! Попитах хората в някаква спретната, реставрирана с вкус къщичка, дали има какво да се види наоколо, но те с досада ми отговориха, че на 300 метра по-надолу е вече Туция и освен стари коптори, друго нищо нямало ...
                  Снимах ето тази коптора, която ми се видя доста интересна и тръгнах за М.Търново разочарован.


                  Е, това наистина вече е коптора, но на времето тя е била правена с мерак, тук са се раждали хора, горели са може би страсти и надежди...
                  Такива гледки винаги ми навяват тъга, колкото и душата ми да е чувствителна като бетонен блок на вълнолом.


                  По едно време бях попригладнял и мярнах като че ли нов обяд, но след като спрях, реших да не ям, а да го оставя за на Янко Чуров тъщата, ако реши пак да я разходи натам !


                  Да, иначе Турция е зад реката. Това вероятно е турска застава, която прилича повече на курортен комплекс.


                  Напускам екзотичното село с около 10 къщи, минавам отново през кльона и се запътвам към целта си - Малко Търново.


                  Интересно градче е Малко Търново. Наистина е малко, но китно, особено в централната си част.


                  Ето го и мегданя. Пих кафе и побързах да заредя, за да не стане като вчера. Нямам навик да бягам от полиция, но освен цигари, фотокамера и презервативи, нищо друго отново не носех в себе си, така че ... наложи се да се кача по един стръмен склон край града. Да ме прощават, но аз само такова ... за зареждане.


                  Вече съм на 100% сигурен, че всички открития стават случайно ! Така открих и тази страхотна за ендуро пътека, която шунтираше асфалта и излизаше точно където трябва.


                  Неусетно отново стигнах до разклона за село Сливарово ...
                  "Не може да няма нищо интересно тук ?!" - отново ме зачовърка натрапчива мисъл. Я поне да стигна до реката, че да видя какво правят комшийските граничари ! Хванах интересна пътека с маркировка синьо и бяло. Тя се спускаше стръмно към реката, та по едно време си помислих, че при този наплив от туристи, само остава да не мога да се върна ! В главата ми изплуваха подобни случаи от преди, но продължих, верен на чувството, което ме човърка отвътре и това, дето много мразя да вървя пеш.


                  Ето, така слезнах до река Велека. Вярвам, че колегата най-после ще се съгласи за горното и течение.
                  Минах през нея, отидох в Турция, изпуших един чабук, но ме обзеха натрапчиви задни мисли относно някои мои познати, на които пуснах по един SMS през турскя оператор и набързо се върнах отново на наша земя. От край време мразя да съм в чужбина.


                  Пообиколих селцето и поснимах още интересни "коптори". Нямах много време, затова заебах художествения елемент на фотографията, а имаше много мът'рял наоколо.


                  Ето още една.


                  До затворената църва в селото, чийто последен свещеник май беше починал още през 39-та година видях тази табела, която посочваше интересните туристически пътеки и местности в околността, но нямах време да ги посетя. Нищо, нека остане повод за ново идване тук ! Мястото е някакси загадъчно и тайнствено, но налетях само на някакъв откачен иманяр с Москвич, който се впусна да ми обяснява колко много злато имало наколо. Като гледам москвича му, си предстваям колко от него е намерил !


                  Ето я и църквичката. Онзи, лудият как не я е разкопал и нея, направо се чудя !


                  Намирам нова пътечка към реката и тръгвам по нея неусетно, защото ме влече.


                  Хубави скали, но само за траялка или за приятели, като Данчо.


                  Хванах друга пътека, но ...
                  Можете да прецените, ако се бях спуснал, колко голям ми беше шанса да си прекарам весело вечерта в някоя от онези стари къщи, които ви показах. С голям зор дори тръгнах обратно от там !


                  Така се зарадвах на тази чешма, както циганче на сладолед, тъй като мразя да нося и разни "камили" за вода с мен ! Имал съм лоши спомени от подобен произволен водопой, но този път съм 6 !


                  На връщане минах по друг път, защото рядко обичам да повтарям, за каквото и е и се отбих до праклис, направен в чест на адаша - Св.Георги. Поговорихме си малко и ... напред ! Исках да кажа всъщност "назад към Синеморец".


                  Това ми прилича поразително на фикус, ама знам ли ?! Гората е пълна с такива !
                  Другия път ще заведа някоя специалистка по растениевъдство, че аз навремето не внимавах хич на лекциите.


                  Върнах се в Синеморец бързо. Пътят беше отново бърз макадам и не се усети изобщо. Харесвам морето, но все ме тегли към планината.
                  Морето го ползвам най вече за ...


                  ... това !
                  Денят беше много горещ, но разходката бе супер и усетих горещината и приятната умора едва като спрях тук. В главата ми веднага изплува асоцияция за две ракии + салата домати с моцарела, а на съседните скали три дами, сигурно на моята възраст, горяха от нетърпение кога "момчето" с мотора, влизайки в морето ще си смъкне и слипа. ..
                  Разочаровах ги !

                  Това е от мен. Утре ще почивам и ще обръщам внимание на сина и щерката, че уж дойдохме тук да ги забавлявам ...
                  Хубаво е, че са оправни деца !
                  Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 18-08-08, 00:11.
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

                  http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

                  Коментар


                  • #10
                    До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                    Ееееее......спомени ,спомени направо ме върна преди 15-тина години когато бях на 16 тогава бях там точно на река Велека и точно на плажа където реката се влива в морето беше диво и красиво тогава сега незнам как е ама някои ден мога и да си натоваря моторетката и да ида да опитам малко от вкуса на природата там,ама маи и тъкъмите ще си взема като гледам репортажа пък и кефали викаш се мяркат.Там пак гледах полякини разни по цици за сефте ченето ми беше паднало като на вълка Лупо.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                      Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

                      Това ми прилича поразително на фикус, ама знам ли ?! Гората е пълна с такива !
                      Адаш, шегуваш ли се?
                      Хвърли едно око тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%ED%E8%EA%E0
                      Това изключително рядко растение е преживяло последния ледников период. Единственото място в Европа, където се е запазило, е по поречието на някои от реките в Странджа. Всъщност имало го и на още едно място по Земята, в Кавказ... Цветовете му са толкова красиви, че е станало символ на природен парк Странджа. Цъвти в началото на май. Пчеларите по този край са много внимателни, защото красивото растение е отровно...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                        Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                        Неусетно отново стигнах до разклона за село Сливарово ...
                        "Не може да няма нищо интересно тук ?!" - отново ме зачовърка натрапчива мисъл. Я поне да стигна до реката, че да видя какво правят комшийските граничари ! Хванах интересна пътека с маркировка синьо и бяло. Тя се спускаше стръмно към реката, та по едно време си помислих, че при този наплив от туристи, само остава да не мога да се върна ! В главата ми изплуваха подобни случаи от преди, но продължих, верен на чувството, което ме човърка отвътре и това, дето много мразя да вървя пеш.


                        Ето, така слезнах до река Велека. Вярвам, че колегата най-после ще се съгласи за горното и течение.
                        Винаги си бил nomber one с ориентацията,но в случая това е Резовска река
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

                        Коментар


                        • #13
                          До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                          Сигурно ти е писнало да те хвалят за репортажите ти.
                          Ти си знаеш - перфектни са.

                          А ето тази снимка ми навя малко особен спомен



                          Точно на тези скали, от които си снимал, само малко по-навътре, преди 6-7 години щях да се удавя от едно мъртво вълнение докато се гмурках.
                          Cressi-то ме спаси тогава

                          Коментар


                          • #14
                            До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                            Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                            Винаги си бил nomber one с ориентацията,но в случая това е Резовска река
                            Ей за това винаги съм предпочитал топографските карти...




                            На тези карти е все още долното течение на Велека... Въпреки условното делене, средното започва по на запад и продължава в Турция, а горното, както и изворите са изцяло в Турция, макар и доста близо до границата ни...
                            Казано по друг начин, Велека извира на 3-4 км южно от с. Беливрен, под врър Бождалар и само на няколкостотин метра от границата, но на сегашна турска територия. Тръгва на юг, после на изток, след това на север, за да влезе в България, около 40-50 км след изворите си, срещу с. Евренезово. Останалите приблизително 70-80 км са изцяло в българия...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Около Синеморец с моторче ! (с продължение)

                              Дам... тука е станала капитална грешка !
                              Някой е сменил вчера сутрин двете реки - Велека и Резовска без да ми се обади. Бързо да си признава кой е, че да си нямаме неприятности !

                              Така е. Дори не погледнах името на реката в GPS-a за справка, защото попитах "The great иманяр" дали това е Велека и той отговори: "Ъм чи как, Велека е я ?!"
                              Колкото до "фикусите", не знаех, че са единствени на земата ! Просто ми направи впечатление, че не съм ги срещал никъде досега, а горите там са пълни с тоя модел.
                              Благодаря на Giorgio за информацията, ама все пак ще си заведа растениевъдка, че в тия времена не знаеш да вярваш или не.
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

                              http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X