Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бургас - Свищов или римляните в действие ...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Бургас - Свищов или римляните в действие ...

    Най-накрая остана малко свободно време за да оправим снимките, да покажем и да разкажем за пътуването до Свищов, участието в римските истории и прибирането към Бургас.
    От другите теми предполагам сте запознати с цялата история - имало едно време едни римляни, дето си живеели спокойно и джиткали наляво - надясно. По едно време се появили едни варвари от близкия север - искали и те да си джиткат по тия земи. Римляните обаче не били съгласни, защото ония не ги уважавали, три пъти ги предупреждавали да не идват и започнали проблемите - бой, бой и пак бой. Дори мечове си вадели, вадели си и очи и какво ли още не си вадели, позната история, но не това не е тема на моя разказ.

    На 27-29 юни една група италианци, една германци и други неизвестни направиха възстановка на тия истории - имаше посроена крепост - лагер на римляните, лагер на варварите с много бира, пазар на роби, гладиаторски боеве, римски хумор и други интересни работи.

    От Бургас бяхме няколко мотора, а в Свищов любезните домакини от мото клуб "Ескадрон" се бяха постарали за заздравяване на международните връзки между двата клуба - подходяща поляна за палатки, музика, бира, скара, химически тоалетни, охрана, приятна компания ... всичко, от което има нужда човек за да се почувства добре.







    В събота сутринта гледаме на хоризонта оригинална римска крепост останала като по чудо запазена още от онези дни. Напълно автентична ви казвам.





    Яко си я охраняваха. А си казал нещо, а са те набучили на копията като пиле на грил.
    Опасна работа, ей ...



    Тук шефа им даваше наставления колко заколени варварина е нормата за деня.



    По едно време настана суматоха, римляните се строиха и с песен на уста тръгнаха към нас. Всички естествено избягаха, само аз останах да снимам. Не, че не ме е страх де, ами да ви покажа какво се случва ... . С мисълта за вас рискувах живота си. Шефа им носеше една тояга да дрънка с нея по шлемовете на войниците. Истински барабанист виртуоз.



    Това са варварите. Приятни и мили хора. Обичат да се скитат тук-таме, да не се подчиняват на по-силните от тях и да пият бира. Интересни хорица.

    Римляни и варвари обаче вместо да се изпотрепят се качиха на няколко автобуса и поеха в неизвестна посока. Не знаехме, че едно време са се предвижвали с обществения транспорт. Гледахме малко в неведение и решихме да поразгледаме Свищов. А той ... едно китно градче, красиво, оправено, красота. На центъра един паркинг, платен, а на него пазача ни дума - момчета, от "Ескадрон" са ви запазили места за моторите и багажа. Оставяйте ги тук, аз поемам охраната им. Тц тц тц ... малко нещо, ама голяма работа!!!





    Разглеждаме града. Той освен красив се оказа и голям бостан. Някои хора загубиха като не дойдоха ...





    Поразходихме се, поразгледахме и обратно в лагера. А там какво да видим - бат Рачо Центурионът, хванал едно пешкирче, малко шлайф паста и лъска ли, лъска един Шадоу ...



    Дори го чух да мрънка, че туй Хондата е мотор, Вулкана нищо не струвал пред нея, ама нещо се измъкваше после и отказваше да признае. Някои казаха, че дори карал Хондата и със зор го накарали да слезе от нея, ама аз не вярвам той да изневери на Вулкана ;D ;D ;D

    Докато си говорим, около крепостта се заформи люта битка









    Яко се трепеха. Дори утрепаха един, че после го погребваха. Луда работа.



    Ние вечерта ядохме, пихме и се веселихме, а на следващия ден рано - рано опаковахме багажлъците и поехме по прекия път към Бургас - през Деветашката пещара, Ловеч, Велико Търново, Омуртаг, Котел, с цел културно - масов - опознавателен - образователен мото туризъм.













    Резултата в крайна сметка беше супер яко преживяване, нови приятели, весели истории за разказване, 827 навъртени километра и неописуемото удоволствие от това да караш мотоциклета си с приятели!!!!!!!!!


    Ето и всичките снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=259031&view=1&photo=1

  • #2
    До: Бургас - Свищов или римляните в действие ...

    Както казват хАмериканците "cooool"
    Където Бирата, Там и Аз...

    Коментар


    • #3
      До: Бургас - Свищов или римляните в действие ...

      Еее, много приятно Бат Димо. И като се замисля колко битки е имало по тукашните земии. И, че ТРЯБВА да се възстановят - Непременно И на Юг, и на Север, и на Запад иии - от битка на битка - цяло лято
      Много приятен хумор. Благодаря.
      ______2
      Е = MZ

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X