Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

    Следващия ден протече в излежаване по плажа, а не както бях споменал. Бяхме намерили ново плажче от предишните дни, на което се бяхме заседявали за кратко. Плажът бе малък и скрит, с едно много красиво кафене, малко хора явно го знаеха. Тук времето е спряло, дори и за бармана и сервитьора. Слушаше се само хърватски рок и падаше голям смях от наша страна. Имахме си тема за разговор, която я бе почнал чичко Радич сутринта, като си пиехме кафето. Троя била в Хърватска и то не къде и да е, а именно тук на този полуостров, зад еди кой си хълм. Ние не му повярвахме и веднага му отговорихме, че ние си имаме няколко в България и за да сме по убедителни му показахме на картата Троян . Естествено, той не схвана майтапа и ни обеща, че ще ни покаже книги, където го пише. Беше ни много странно къща на Клаудия Шифер, музей на Пикасо, родното място на Марко Поло, а сега и Троя, нямаше да се учудим и ако Христофор Колумб бе хърватин. Оказа се, обаче, че наистина имало световен спор, дали Троя се намира в Турция или в Хърватска. Както и да е, деня мина в смях и закачки, разходки и много хубаво време. Звезди се разходи до края на полуострова. Искаше да отиде до фара. На нас не ни се мърдаше никъде, но явно е трябвало да отидем, каза че било много красиво. След обяд пред очите ни се появи вече нещо познато. Корабът с 5те мачти, който бяхме видели предишния ден в Дубровник, акостира на пристанище Корчула, което беше точно пред нас.





    Отвори се една врата отзад и от там започнаха да излизат едни моторници и джетове, нямаха край,засвири някаква музика по уредбата на кораба и трябва да ви кажа, че доста добре се чуваше.



    Вечерта кораба бе много красив (снимката е правена с телефон).

    Последно редактирано от viki terzieva; 05-02-10, 11:22.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

    Коментар


    • #17
      До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

      Сутринта решихме рано да отидем отсреща на остров Корчула, преди да е станало много горещо. Кафето го пихме на пристанището в Оребиц, докато чакахме ферибота да дойде. Тук феритата са през 30 мин. и са от 5:30 до 23:30ч. Таксата не си я спомням, но не беше нещо фрапиращо. Бяхме решили да ходим само с моторите, а колата да я оставим и аз и Звезди като самостоятелни бойни единици на моторите качихме Соня и Ръмпи.





      Не чакахме дълго и ферито дойде, там ги карат тези фериботи като леки коли и на всичкото от горе ги дрифтват при акостиране.





      От ферибота се разкриха страхотни гледки.









      След като пристигнахме трябваше да заредим с бензин. Бензиностанцията определено ни впечатли, тъй като освен автомобили и мотори обслужваше моторници и яхти. За първи път виждахме "морска" бензиностанция



      Града ни изненада със своята красота и уют.



























      Къщата на Марко Поло не ни впечатли с нищо, само където дадохме по няколко куни да се качим на терасата му.Имаше много други сгради които бяха, къде,къде по-интересни.

















      от дясната страна на мачтата се вижда вил Радич



      Малко атракция на туристите с футбол на малки врати







      Разбрахме,че на острова има хубав плаж и след разходката се насочихме на там.Плажа бе в съседно градче на Корчула,казваше се Лумбарда и до там пътя минаваше през огромни лозови масиви.Плажа бе с пясък (странно ) бяхме свикнали вече с каменистите плажове.Имаше страшно много хора.Влезнахме в морето да се разхладим но водата бе много топла,жегата ни мореше вече и решихме да си се върнем на нашия плаж пред квартирата.И без това чакахме Тони и Дарето всеки момент да ни се обадят че са пристигнали,бяхме им пратили координатите на GPS.Обратно на ферито и направо в кафето при мързеливите сервитьори,все едно си бяхме у дома.













      Чаканите гости пристигнаха





      На следващия ден Звезди си тръгна за София и се беше прибрал без аварийно, с леки загубвания по път в Сръбска република, за 12 часа.Ние пак го бяхме ударили на мързел и събиране на сили за път. На сутринта поемахме обратно към дома, колкото и да не ни се искаше.
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

      Коментар


      • #18
        До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

        Сутринта трябваше да се тръгне рано и да се хване ферибота от Trpanj до Ploce. Бяхме навреме на пристанището, но се оказа,че опашката е много голяма и колите трябваше да се върнат по пътя. Щяхме да се чакаме на първата бензиностанция в Босна и Херцеговина, като границата минавахме на Метковиц.

        На митницата имаше опашка и минаването пред колите малко изнерви митничарите, но проблеми не сме имали. Със Соня и Тони (двете коли) се засякохме на босненската митница, което означаваше, че по пътя е по-бързо. На границата видяхме този ентусиаст.




        Колкото по-навътре влизахме в държавата, толкова повече си личаха следите от бомбардировките. В Мостар имаше много сгради, които всяваха ужас от последствията на войната. Никой обаче не ги снима, решихме да се забавляваме с имената на населените места.


        В Сараево имаше какво да се види, но бързахме. Това беше страната на голфовете, тук от 10 коли, 9 са Голф, а десетата е Джета. Голям смях е като те подгонят да ти показват как вървят GTI. Попаднахме и на сватба

        Тези тук обикалят 3 часа града и чак след това отиват в ритуалната зала. От Сараево влезнахме в Сръбска Република, изненада ни красивата природа и китните селца. В едно от тези селца се забавихме, за да ядем сладолед, да пием кафе и да видим това чудо на техниката.



        По-точно карахме зад Цеко и на едно изпреварване той ни дръпна и ние след няколко минути опити да го настигнем, решихме да си починем като хапнем по един сладолед. Тони ни видя, но не спря. След 10 минути тръгнахме, но видяхме една градина с ябълки и пак спряхме. Тогава дойде и Соня, която ни почерпи с кафе и продължи. Какво става с Цеко, който ни чака вече на Сръбската граница? Идва Тони и го пита ''къде са останалите'' .... ''ядат сладолед''. След малко се появява и Соня и той пак същия въпрос .....''ами пият кафе и ядат ябълки''..., при което Цеко вече ни беше бесен. ИЗВИНЯВАЙ, ЦЕКО, НЕ БЕШЕ НАРОЧНО .На границата е един сръбски град Banja Koviljaca и имаше мото събор. Голяма лудница, каниха ни, но ние не и газ към Белград. Времето ни натисна и на 60км преди града вече трябваше да се спи. Тони не е изморен, а и с колата е по- неуморително, и си продължи за София. Спахме в един мотел за по 23 евро на човек. Сутринта пак се разделихме и аз, и Денко, и Папи отидохме да разгледаме крепоста на Белград, а другите тръгнаха направо за София. Бях много доволен, крепостта и парка много ми харесаха, центъра на самия Белград също.Успяхме да го разгледаме, защото се позагубихме в него, но бе забавно.





        От тук вече почна да ни се разваля настроението, една скучна магистрала и мисълта, че всичко вече е към своя край...... А този навес, не знам защо, но много го обичам. Когато го гледам от страната където пише лек път, а не от тази с добре дошли.

        Последно редактирано от viki terzieva; 05-02-10, 11:32.
        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

        Коментар


        • #19
          До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

          Забравих да напиша маршрута : София-Nis-Prokupjle-Beloljin-Blace-Brus-Brzece-Rudnica-RasKa-Novi Pazar-Ribarice-Rozaje-Berane-Poda-Mojkovac-Podgorica-Cetinje-Budva-Kotor - Dubrovnik - Ston - Orebic - Korcula - Lumbarda - Trpanj - Ploce - Metkovic - Moster - Sarajevo - Ljubogosta - Mokro - Sokolac - Vlasenica - Tikvarici - Zvornik - Banja Koviljaca - Lesnica - Sabac - Obrenovac - Belgrade - Sofia

          P.S. Един сърбин на една от границите,в опит да ни заприказва ни спука от смях ..... От къде идвате ...... от България ...........Ооооооо България,София ,ЦЕНТРАЛНИЯ,знам ги.........
          Последно редактирано от drago varvar; 05-02-10, 09:04.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

          Коментар


          • #20
            До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

            Kakто се казва "... всичко е добре когато...."
            Мерси че ми сгря душицата тази седмица.
            още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

            Коментар


            • #21
              До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

              Нали подредиха разделите, два дена не мога да открия пътеписа на Драго- шегичка
              Мерси за споделеното преживяване! Хубав маршрут, хубави хора, добри емоции, страхотни спомени. Е това ако не е пълно щастие
              Поздрави!
              Последно редактирано от Тануцо; 05-02-10, 18:58.

              Коментар


              • #22
                От: До: България,Сърбия,Черна гора,Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,България

                Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                Е това ако не е пълно щастие
                Поздрави!
                Не е, ако знаеш Фильо, как ми се ходи там отново..................
                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X