Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кратка разходка до Сърбия - 1август2009

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Кратка разходка до Сърбия - 1август2009

    Както се бяхме уговорили с Goshi , в 9 ч. се срщнахме на ШЕЛ Видин , попътя беше успял да премина през един умрял таралеж, и да убие някаква птица , която с мъка извади , заклещена около скоростния лост и някакви датчици на новото Дукати , надявах се да си е изпълнил плана за деня и от тук натам да трепе само насекоми . Границата минахме бързо , като изключиме 2 минутното настояване от страна на сръбския митничар да му дадеме някоя joint цигара или да я изпушиме заедно .Имиджа на хора с мотор май все още си витае около филмовите образи на лошите момчета, ние даже и бяхме непушачи, ама кой да ти вярва... не миряса докато не ми провери мотора . След Неготин хванахме отбивката в дясно , идеята беше да следваме реката , по пътя видях два доста оживени къмпинга с плажове , след Кладово терена става по начупен , тук се намира и интересният участък на реката , който върви между високи скали , малко след това е комплекса "Железни Врати" , снимането е забранено , но май по скоро не ни се спираше, та няма снимки от там .
    Това е от нета за илюстрация:

    Пътят е сравнително добър , без дупки , но на места е с кръпки. Историята е интересна за изграждането и идеята на това съоражение, който го интересува да се поразрови, тук е и най-дълбокият участък на реката - 82 м , ако не се лъжа най-голямата речна дълбочина в света. В Долни Милановац ядохме най-вкусните плескавици , правят ги в едно неугледно на вид капанче , и се поразходихме. Града е с размерите на голямо село , но е много приятно място. После по много живописен път в гора се стига до Бор, за първи път ходя там , оказа се че е по голям град от колкото си мислех , явно заради минната индустрия , видя ми се добре изграден, без да впечатлява с нещо , така и не разбрах къде му е центъра, въпреки че го обиколихме. Пихме по едно кафе и кола , и потеглихме на обратно , до Зайчар пътя е добър и позволява бързо каране , безпроблемно минаване на границата при Връшка чука , и обратно във Видин , този път на ОМВ . 330 км , за около 6 часа , получи се приятна уикенд разходка , из непознати места . Малко снимки за илюстрация.
    Крайпътна отбивка с хубава панорама

    Рибарски лодки

    Параклис на румънския бряг

    Скална скулптура

    Непривична гледак за река с размерите на Дунав

    Плескавици в Долни Милановац

    Градинката

    Веселба около реката

    Разделно събиране в действие, вместо шарени контейнери....

  • #2
    До: Кратка разходка до Сърбия - 1август2009

    Мерси go6o! Хубави снимки от хубави места. Силно наливат масло в огъня който ме пари от доста време. Сърби ме за една по-сериозна обиколка из Сърбия. По-сериозна от еднодневна, имам предвид. През Май направих едно бързо трипче и много ми хареса страната хората и подредените им, малки градчета и живите им, пълни с млади хора села. Ще гледам да вместя нещо за някой уйкенд до края на сезона.. Па може да мина да те забера, ако си навит... Може и на Пешко едно пътно гости да му направим... той там ли е още?
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

    Коментар


    • #3
      До: Кратка разходка до Сърбия - 1август2009

      Твърди че от време на време е в Белград, мисля да проверим това... Аз тая събота ще ходя пак на запад, за два дена , ама са си над 1000 км , че пропуските на интересни места от предишните пътувания си ме чоплят .

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X