Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

    Комбинирайте културен с природен туризъм.Маршрут за 4 дни с 3 нощувки(минах го миналата година по Великден):

    1.ден
    - Рилски манастир(сутринта, докато няма хора) с разглеждане на манастирските музеи, обяд в ресторант Горхим(на връщане, с отлична кухня новообзаведен и много чист, с поляна с маси-бъчви, тераса полуоткрита и закрито помещение).След това вляво по пътя село Стоб и по еко пътеката до Стобските пирамиди -час, час път нагоре до края на екопътеката ,гледка и надолу -има много беседки и пейки на които да седнеш да си починеш и много хора ходят с малките си 4-6 годишни деца .Тези еко пътеки са голям "тиймбилдинг" за семейството и близките с които сте.Следваща спирка Мелник -настанявате се за спане, разглеждате каквото можете вечерта, посещавате Кордопуловата къща, че там дегустирате вино по една чаша и ако искате си купувате бутилка/и вино и си допивате след това.


    2. ден втори:

    На следващия ден доразглеждате Мелник, има близо - 1 км пеша през гората по черен път манастир мисля Света Петка.Хвърляте му едно око, връщате се, освобождавате хотела и поемате към Роженски манастир.

    Разглеждате Роженския манастир, до(преди него по пътя) има една черква пред която е гроба на Яне Сандански и след това поемате през Попови ливади към Гоце Делчев- пътят е много живописен и е през Пирин планина.Минавате през няколко села, като между тях няма почти никакво движение и асфалтът е отреди 5-6 години, без дупки и гладък.Гледките са страхотно, а и минавате покрай винарски изби -може да спрете и да разгледате някоя- към някои има хотели и ресторанти.Много живописно.

    Преди Попови ливади има отбивки от пътя с чучури- на една от отбивките е лобното място на Яне Сандански -има паметник където е бил убит/прострелян.

    След това пристигате в Огняново(до Гоце Делчев) и се настанявате в хотела който сте избрали-вижте букинга за хотели, а може да резервирате и без букинг.Изберете си хотел със СПА термо басейни, за да си отпочинете и отпуснете

    Почивате си след като сте се настанили и релаксирате в басейна/джакузито.Има страхотни хотели с гледки на цялата долина.


    3.ден - Посещение на Лещен и Ковачевица.Препоръчвам Ви да отидете рано сутринта, тоест най-късно 10'00 часа да сте в Ковачевица и да започнете от него, защото след това към обяд започват да пристигат автобуси с туристи и става живарник.Разгледайте Ковачевица и частта над пътя и в частта под пътя който я разделя, а се качете и над Ковачевица по пътя през нея нагоре до Параклиса над селото.Носете си чадъри, защото там времето се сменя за 30-40 минути от слънце на дъжд.
    Можете да седнете в кръчмата в центъра на селото.По-евтино е от който и да е областен град.

    На връщане по пътя има отбивка за колите и за почивка- има дървена беседка за 10-на човека и чучур.Седнете полюбувайте се на гледката, направете си снимки вижда се цялата долина и прорязващата на две планините река...След това газ към Лещен.Разгледайте го и седнете отново в кръчмата на центъра, в лятната градина - отново гледка към цялата долина, Гърция и планините(български и гръцки).


    Върнете се в хотела и релаксирайте.

    4. ден четвърти:


    на този ден аз си тръгнах и се прибрах, но ако имах повече време щях да продължа към село Долен(Гоце Делчевско), да го разгледам и оттам през Триградското ждрело газ към Ягогодинската пещера и пещерата Дяволското гърло.И в Триград има къде да се преспи в нови хубави хотели.


    Останало оставям на вашата фантазия...

    Коментар


    • #32
      От: Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

      Не ,че е важно и ми е роден град но Копривщица е единствена,поздрави
      голф 2 уникат мицубиши панчарево 2.8 тди вранглер 2.5 yj

      Коментар


      • #33
        От: Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

        Към предложението на Justif - ако не си падате по минералната вода, над Гоце Делчев е село Делчево. 9 километра тесен, извилист път с отлична (преди две години) настилка. Няколко панорамни площадки по пътя до селото и великолепна панорама към цялата котловина от кръчмата на площада:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0025_A.JPG
Прегледи:1
Размер:204.3 КБ
ID:5783505
        Ето една снимка за илюстрация.

        Коментар


        • #34
          От: Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

          Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
          Към предложението на Justif - ако не си падате по минералната вода, над Гоце Делчев е село Делчево. 9 километра тесен, извилист път с отлична (преди две години) настилка. Няколко панорамни площадки по пътя до селото и великолепна панорама към цялата котловина от кръчмата на площада:
          [ATTACH=CONFIG]950234[/ATTACH]
          Ето една снимка за илюстрация.
          До Делчево със сигурност ще стигна. аз съм прекарал повечето си ученически ваканции в Гоце Делчев, при баба и дядо-безценни спомени. Баба ми е на 95 и имаме традиция да я водиме на обяд до Делчево всеки път когато се прибираме. Живот и здраве да е.
          The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.

          Коментар


          • #35
            От: Разходка из България-идеи, предложения, съвети.

            Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            - Стария път от Балчик за Каварна - невероятна морска панорама, почти никакво движение, сравнително добър път.
            - Височините около с. Черковица/Черквица до Никопол. Пролетно време, когато се топят снеговете се вижда едно огромно море - наводнения Румънски бряг. Като екстра е, когато реката е заляла пътя за Никопол и да се мине през водата (до ГКПП-то). Пак там, макар да не съм се качвал - Никополската крепост. Междувременно посока Никопол от с. Мусалиево към с. Въбел има нещо като "проходче", дето разнообразява асфалтовото каране.
            Тия Въбелски баири ги знам като дланта си.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X