Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DAKAR за авантюристи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • DAKAR за авантюристи

    Искам да споделя с всички вас ,че смятам да посетя тази година това невероятно прик
    лючение наречено LISBOA-DAKAR RALLY .И така ,тъй като това не е съвсем просто начинание (поне от финансова гледна точка) по-скоро мисля че ще бъде една голяма авантюра отколкото каквото и да било друго.Но, все пак какво би бил живота без тези неща.
    Второ смятам че е крайно време да обединим усилята си, и да съберем достатъчно информация (вкючително и на място) за едно първо българско участие на това ставащо все популярно състезание(но това за участието ще го оставим за след като се върнем).За сега предлагам на авантюристи готови да се включат в такова начинание да дадат сигнал и да направим група която да докара това начинание до успешен край тоест до DAKAR.Естествено става дума за една разходка успоредно с кервана с която да усетиме атмосферата и да добиеме някаква представа за нещата които се случват там.
    P.S. A впрочем близнаците мисля че могат доста да напишат по въпроса,защото
    разбрах че тази година не смятат да ходят пак.

  • #2
    До: PARIS-DAKAR за авантюристи

    Ами първо колега като за начало състезанието от много години не се казва Париж-Дакар и да знаеш организаторите се сърдят като го кажеш така пред тях.

    Второто което е че вече е късно да се ходи дори и само да гледаш както ходят белите хора...но както и да е....това е дълго да ти го обеснявам.

    Трето аз поне от това което може да се каже открито в медиите съм го написал и за двете ни пътувания.Цялата информация можеш да я откриеш в списание ОФФ-РОУД БГ Нищо че кучето не ставало касапин с гледане.

    Не те познавам и не смятам че трябва да пиша надълго и нашироко тук да ме взимат на базик хлапетата.Още повече за нещо дето не се знае ще стане ли или не.За миналата година трябваше да сме две коли и поне петнаисет души по устни резервации
    То по добре че и не стана

    На нйкои не съм отказвал информация и ще се радвам да споделя с теб всичко което знам и целия си опит..........ако си сериозен играч.

    За нас сме преценили че трети такъв род пътуване няма да ни донесът повече информация и опит.Не и с тези средства и подготовка с която бяхме.Най малкото неискаме организаторите пак да ни върнат по средата на пътя заради чалмите....
    а повярвай ми те знаят и могат как.

    Само като съвет мога да ти кажа без да се правя на пуяк
    че това не е нормална туристическа експедиция и си е едно сериозно предизвикателство. Не става дума за една разходка.Успешният край не е само до Дакар трябва и да се върнеш от там..........понякога
    Колкото до солидарността от целия народ за твоето участие това е като от умрял писмо да чакаш. Поне на нас ни помогнаха не повече от 10тина човека.И само две фирми.....финансово само една това е. И то след първото пътуване което изцяло плати брат ми. Тате вуичо чичо и познатите ги нямаше на гишето в банката. Пробваи го за самото пътуване и ще разбереш какво ти трябва за участие.

    Има още много какво да се каже само дето не ми се кълве по компа на хаост.

    ЪЪЪЪЪЪЪ и последното дето трябва да го знаеш е че за участие се приемат само заявки на карачи участвали най малко два пъти на състезание организирано от АSO или доказани такива в крос-кънтри шампионата.И това незначи че ще те одобрят да караш.
    Като пример ще ти дам Руснака моторист който беше единствения избран от няколко стотин човека.Другото е да се казваш Роби Гордън или Филип Гаш. Ама щеше да ги знаеш ТИЯ НЕЩА ако народа беше запален за идеята и някой беше платил монтажа на 32часа видео който заснехме само тая година.Не че немога аз да го платя но някяк си не е правилно........

    Ще се радвам ако и някой друг отиде да усети магията на това преживяване Повече хора повече възможности повече опит. Дай боже по догодина да сме няколко екипа с усигурено и платено като на другите хора.Даже с радост бих дошъл и аз да помагам с квото знам. Само дето вече имам друга програма за тази година.Която може би няма да е по малко интересна.И надявам се че мога да ти напиша много неща дори и да присъствах на Дакар пак и тази година.

    А колкото до плановете за участие на ДАКАР като се върнем е..... върнахме се.
    Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 22-10-07, 03:17.

    Коментар


    • #3
      До: PARIS-DAKAR за авантюристи

      Ще трябва още веднъж да си редактираш поста.

      Състезанието се казва само ДАКАР.
      Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 22-10-07, 03:18.

      Коментар


      • #4
        До: PARIS-DAKAR за авантюристи

        Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
        Ще трябва още веднъж да си редактираш поста.

        Състезанието се казва само ДАКАР.
        Готово

        Коментар


        • #5
          До: DAKAR за авантюристи

          Аз мисля, че с търсене на случайни "авантюристи" в Интернет е сигурно, че до Дакар няма да стигнеш.

          Гарантирам таркала още на 1/3 от разстоянието.

          Коментар


          • #6
            До: DAKAR за авантюристи

            Ох, то в България вече не може да карате с „кервана”, пък за Дакар да не говорим. Това „разходка успоредно с участниците” няма как да стане – не си правете изобщо илюзии! Това, което Близнаците направиха, си беше чиста проба авантюра и трябва да се луди да го направят отново. Надявам се, след 100 години, когато списанието се замогне достатъчно, да им вземем по един от прес-пакетите и да ги пратим като бели хора на ралито – за справка ще ви кажа цените на тези пакети – Plane Pack – 8000 евро на човек; Press Car – 1600 евро за колата (трябва да еподготвена по изисквания на ФИА) + 1600 евро депозит + по 3000 евро на човек в колата; Press Atache – 16 000 евро. Естествено, не броим страничните разходи, които не са никак малко (сметнете си дори само бензина). Организаторите са много строги и пиле не може да прехвръкне до биваците и т.н...
            Единственото, което можете да направите, е да си хванете самолета до Лисабон и да разгледате колите в двата дни преди старта... и после да се наслаждавате на хубавите морски деликатеси в португалската столица.
            [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

            Коментар


            • #7
              До: DAKAR за авантюристи

              Това с "прес-пакетите" не се брои.

              Всъщност съм почти готов да се обзаложа, че до 5 години някой ще направи такова самостоятелно пътуване като на Близнаците, и то до края. Но, нещата не тръгват от такава тема, това е сигурно.

              Коментар


              • #8
                До: DAKAR за авантюристи

                Реално погледнато, с прес-пакетите май излиза по-евтино. Е, ако въобще те одобрят, че напливът е голям, а например РИНГ ТВ трудно ще измести Евроспорт (нищо лично), а местата са ограничени. Без прес-карта обаче нямаш достъп до нищо интересно, така че не си струва ходенето (според мен).
                Хубаво е, че има ентусиасти - нека да пътуват. Но аз бих си гледала прекрасните репортажи всяка вечер по Евроспорта и бих си спестила онези 50 бона за разходката
                [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

                Коментар


                • #9
                  До: DAKAR за авантюристи

                  Е, все пак благодаря за написаното до тук,но нека да бъде ясно едно аз не търся спонсори тук в този форум а просто искам да проверя да ли в БГ има и други маниаци на темата ДАКАР като мен и близнаците които са готови да зарежат топлия диван пред телевизора и да се скапат от път в африка.Тази тема я повдигнах тук с идята че можеби някой хора също си мечтаят за подобни неща но не смеят и да си помислят че това може да им се случи (естесвено ДАКАР е само за милиардери)да да а ама НЕ бих казал аз.Сигурен съм че в България вече имаме предостатъчно потенциал за такова начинание просто проблема е в това че сме безкрайно можещи и знаещи и никога нямаме нужда от нищо и никого само ни даи да имаме много пари.Само че на този принцип не след 5 можеби и не след 15 години ще имаме участие на Дакар защото Дакар е голям залък за мащабите и възможностите на нашата малка и мижава икономика в която бизнеса се нарича политика,но ако ние знаещите и можещите се опитаме да бъдем малко по-задружни и сплотени още догодина първото БЪЛГАРСКО участие може да стане факт.Какво имам предвид ще коментираме след ДАКАР защото това е една много дълга тема, а сега трябва да се съсредоточа върху пътешествието-авантюра и ако някой може да даде някаква полезна информация или пък смята да се включи нека да драсне някой ред тука.И хора не смятайте че съм тръгнал да се самоубия ами смятам да направя една експедиция в африка и доколкото е възможно това да го съчетая с рали ДАКАР .http://www.youtube.com/watch?v=uf4YI5v12CY
                  Eто тука малко материал как може да изглежда едно пътуване в Мавритания

                  Коментар


                  • #10
                    До: DAKAR за авантюристи

                    Първоначално публикуван от fifo Преглед на мнение
                    Е, все пак благодаря за написаното до тук,но нека да бъде ясно едно аз не търся спонсори тук в този форум а просто искам да проверя да ли в БГ има и други маниаци на темата ДАКАР като мен и близнаците които са готови да зарежат топлия диван пред телевизора и да се скапат от път в африка.Тази тема я повдигнах тук с идята че можеби някой хора също си мечтаят за подобни неща но не смеят и да си помислят че това може да им се случи (естесвено ДАКАР е само за милиардери)да да а ама НЕ бих казал аз.Сигурен съм че в България вече имаме предостатъчно потенциал за такова начинание просто проблема е в това че сме безкрайно можещи и знаещи и никога нямаме нужда от нищо и никого само ни даи да имаме много пари.Само че на този принцип не след 5 можеби и не след 15 години ще имаме участие на Дакар защото Дакар е голям залък за мащабите и възможностите на нашата малка и мижава икономика в която бизнеса се нарича политика,но ако ние знаещите и можещите се опитаме да бъдем малко по-задружни и сплотени още догодина първото БЪЛГАРСКО участие може да стане факт.Какво имам предвид ще коментираме след ДАКАР защото това е една много дълга тема, а сега трябва да се съсредоточа върху пътешествието-авантюра и ако някой може да даде някаква полезна информация или пък смята да се включи нека да драсне някой ред тука.И хора не смятайте че съм тръгнал да се самоубия ами смятам да направя една експедиция в африка и доколкото е възможно това да го съчетая с рали ДАКАР .http://www.youtube.com/watch?v=uf4YI5v12CY
                    Eто тука малко материал как може да изглежда едно пътуване в Мавритания
                    Да така изглеждат Мароко и Мавритания много българи са били по една или друга работа на такива места. Даже някой са били и в много по гадни държави или местности в Африка. Можеш да разговаряш и с Злати тука от форума знам че той доста отдавна и дълго време е работил на такива места.

                    Но клипа който си дал за пример няма нищо общо с разходката успоредно със състезанието.Най малкото при такава голяма група ще си издухат времето за предвижване още на първия Африкански етап.Самия рейд се развива с такава скорост че дори едно нормално мъжко пикане може да ти струва замръкване в пустинята.Не видях също така и тая колона от кошове да ги изпреварват поне сто мотора сто и педесет автомобила и поне още сто и педесет камиона в един наистина ужасен режим на предвижване.За русите мацки в кучкарника даже не ми се пише.Пробваи да минеш северно Мароко през Атласките планини с тях.Не се подлъгваи от нации като холандци испанци и португалци повечето от тия дето пътуват са от деца там а някои и от доста по рано
                    Те много добре знаят какво трябва да се прави и какво не за евентоално оцеляване по тия места.Ще се учудиш как такива руси екземпляри какви местни диалекти знаят.Иначе така клипчето с музика изглежда много приятно и зарибяващо.Само да ти кажа че африка не е като в родопите да си оставиш колата в шубрка и да се обадиш на приятели по телефончето да доидат да те дръпнат.На първата чУшма да пиинеш една шепа вода и ако никой не дойде да тръгнеш да трамбоваш 20 км до първото село.После с реиса до София

                    По начало манияци за рали Дакар има много...хора дето да се хвърлят в такова начинание обаче са много малко.В българия познавам наистина неприлично богати хора въпреки това тяхните рейдове обикновенно завършват рано сутринта в Син Сити с дузина пияни паврантйи. Е някой от тях си правят и по някоя друга авантюра на екзотични острови с поредната любовница. Ама кой ще ти бъхти гладен вмирисан и недоспал в Сахара.Демек тия дето имат много пари това не ги влече а тия дето нямат кинти но са навити не могат да ти отговорят на офертата за такова пътуване.То и не всеки става дори и желание да има голямо и кинти също такива.
                    За участието догодина пак ли трябва да ти пиша или не можеш да четеш.
                    Иначе потенциял имаме много даже в излишек форум 3000души от вчера за днес Йори можеха да отидат да го дръпнат от Витоша не повече от трима души и то не се знае кой до къде щеше да стигне.

                    За едно само си прав че тук политиката е най големият бизнес.
                    Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 23-10-07, 03:08.

                    Коментар


                    • #11
                      До: DAKAR за авантюристи

                      Както казва Близнака, съм живял в Африка, но в черната и част оттатък Екватора. Но в едно е прав, една счупена част, едно пиене на вода от непроверен източник, един изкълчен крак и може човек да си отиде скоропостижно за такива дреболии. А и местните навсякъде в Африка са странни, гледат на белите като на източник на блага. Разликата е само в начина, по който си ги вземат - с просия или с оръжие. Аз винаги съм имал местни придружители, които често са единствения начин да оцелееш.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

                      Коментар


                      • #12
                        До: PARIS-DAKAR за авантюристи

                        Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                        и някой беше платил монтажа на 32часа видео който заснехме само тая година.Не че немога аз да го платя но някяк си не е правилно........
                        В какъв формат е видеото и на каква камера е снимано. Моля за максимално подробно обяснение. За звука също моля за подробно обяснение - използвани микрофони /микрофон от камерата или друг/ и т. н.

                        Коментар


                        • #13
                          До: DAKAR за авантюристи

                          Разбрах се вече с колега от форума да ги качи във формат за обработване. После вече ще решим дали ще е клип или филм. Благодаря че попита.

                          Снимано е с четири камери И на трите качеството на картината е добро но разбира се не професионално. Три от тях са на формат mini DV.Едната е от тия с дисковете не и знам формата.Но от нея има много малко запис смазаха я още на трети етап. Записвали сме с микрофон повечето от интервютата.

                          Коментар


                          • #14
                            До: DAKAR за авантюристи

                            DV /mini DV/ е много подходящ формат за обработване. Идеята ми беше да говорим със списание свързано с тази тематика, което да тиражира в няколко броя DVD-та. Евентуално да се дозаснемат ваши интервюта или разкази /според както биха се направили сериите/. А според тиражирането от евентуалното списание току виж се овеществил в някаква степен и труда. Такава идея имах.
                            Камерата с диск вероятно е записвала в mpeg-2 формат, но с влошено качество.
                            Ако все пак решиш, че такава идея може да се реализира - имам нужните знания и техника. А финансовата страна винаги подлежи на договорка.

                            Коментар


                            • #15
                              До: DAKAR за авантюристи

                              Първоначално публикуван от fifo Преглед на мнение
                              ...просто искам да проверя да ли в БГ има и други маниаци на темата ДАКАР като мен и близнаците които са готови да зарежат топлия диван пред телевизора и да се скапат от път в африка...
                              Със сигурност ИМА!
                              Разкажи повече как точно мислиш да осъществиш тази експедиция в Африка?
                              Only after the last tree has been cut down,
                              Only after the last river has been poisoned,
                              Only after the last fish has been caught,
                              Only then will you find that money cannot be eaten.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X