Здравейте,
В началото на септември планувам пътуване до Фюсен където ще разгледаме замъците. Ще пътуваме през Австрия и ще се радвам, ако някой, който е бил в региона, ми препоръча къмпинг по маршрута Инсбрук - Фюсен. Предвид сезона в Алпите / възможно е да ни навали / предпочитам къмпинг, в който се отдават бунгала или каравани под наем за нощувка, за да не мръзнем в палатката. Пробвах да намеря нещо подходящо посредством АSCI, но много ми куца немския и не мога да разбера в кои къмпинги се предлага подобна екстра. Всяка информация свързана с темата би ми била полезна.
В началото на септември планувам пътуване до Фюсен където ще разгледаме замъците. Ще пътуваме през Австрия и ще се радвам, ако някой, който е бил в региона, ми препоръча къмпинг по маршрута Инсбрук - Фюсен. Предвид сезона в Алпите / възможно е да ни навали / предпочитам къмпинг, в който се отдават бунгала или каравани под наем за нощувка, за да не мръзнем в палатката. Пробвах да намеря нещо подходящо посредством АSCI, но много ми куца немския и не мога да разбера в кои къмпинги се предлага подобна екстра. Всяка информация свързана с темата би ми била полезна.
и вечерта пристигнахме в Белград. Отново бяхме при приятели, обикаляхме нощен Белград - този град май не спи. На сутринта потеглихме към Словения. За да избегнем скучната магистрала минахме през Вуковар и разни други градчета успоредно на главният път. Вечерта спахме в случайно намерена къща в покрайнините на Любляна
. На сутринта разгледахме старият град
и продължихме към езерото Блед
. Обиколихме езерото, поснимахме и продължихме към Кранска гора. От там влязохме в Австрия и се насочихме към Лиенц и Гросглокнер
Поснимахме, измръзнахме яко - температурата беше около 1 - 2 градуса и прехвърчаше сняг. Спуснахме се по северните склонове и си намерихме място за нощувка във Фуш
. На сутринта продължихме към Залцбург и вечерта бяхме при приятели. Тъй като по независещи от нас причини се наложи да посъкратим пътуването на следващата сутрин отново се върнахме към Алпите по посока на Гросглокнер и Фуш . Този път обаче пренощувахме в къща Брунхилда / собственика е байкър / където се запознахме с клуб "Пух"
. Моторетките и водачите са набор 1950 и бяха тръгнали да превземат Гросглокнер. На следващият ден сритахме моторетката и се озовахме в Раковица - Хърватска, на 8 км. от Плитвицки езера
. Разглеждане, преспиване и хайде на обратно към Белград. Отседнахме отново при приятелите и обърнахме внимание на Ада Циганлия - острова в Сава при влива и в Дунав
. На следващият ден се прибрахме в Панагюрище. Равносметката 3 500 км. и яко впечатления и емоции. Още веднъж благодаря на всички, които с постовете си ме насърчиха да тръгна към непознатата до момента за мене Австрия.
Коментар