Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за пряк път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: питане за пряк път

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
    Драго , мерси много . Тоя маршрут е ясен , и ние го карахме 2010г.. Идеята е да минем от там от където не сме минавали . Иначе не е проблем да го минем за 2 дена , ама искаме за 3 дена максимум да се довлечем до Гросглокнер(БЕЗ ГАДНАТА МАГИСТРАЛА) и после...накъдето очите ни видят. Първите 2 дена са ни САМО ПЪТ И ТО МНОГО

За към Гросглокнер не става ли и от към Гърция - Италия?

Коментар

Драго , мерси много . Тоя маршрут е ясен , и ние го карахме 2010г.. Идеята е да минем от там от където не сме минавали . Иначе не е проблем да го минем за 2 дена , ама искаме за 3 дена максимум да се довлечем до Гросглокнер(БЕЗ ГАДНАТА МАГИСТРАЛА) и после...накъдето очите ни видят. Първите 2 дена са ни САМО ПЪТ И ТО МНОГО
      ами ако такъв е плана използвайте нашия маршрут от прибирането ни от Алпите , следмалко ще ти го начертая за 2 дни каране до Гросглокнер но моренце малко ще видите освен ако Котор не ви е точка от маршрута .защо не кажеш къде мислите да обиколите, туко виж сме ви зарадвали с готино местенца
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Бих се радвал да го пуснете публично.

Коментар

Ето го как изглежда, като спите една нощ Сараево или на Плитвишките езера, но за да стигнете до тях за ден си трябва железен задник и стегнато каране и после направо в къмпинга мечта Camping Lindlerhof

http://goo.gl/maps/gFSgn

от тук не минавайте много е гадно

http://goo.gl/maps/Jhs5t

нашето пътуване не сме го държали в тайна , обратния път започва на 4та страница http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99943
          Последно редактирано от drago varvar; 17-07-13, 21:42.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
            ами ако такъв е плана използвайте нашия маршрут от прибирането ни от Алпите , следмалко ще ти го начертая за 2 дни каране до Гросглокнер но моренце малко ще видите освен ако Котор не ви е точка от маршрута .защо не кажеш къде мислите да обиколите, туко виж сме ви зарадвали с готино местенца
            Не за друго, ами за да не ни мине котка път(то цяла година го говорим и накрая ако не стане ...ще е ЕБАСИ КАРЪКА). аЗ ТИ ЧЕТОХ ПЪТЕПИСА УЖ ВНИМАТЕЛНО , АМА пусни маршрута само в частта му от Адриатика до Сф. Море гледам постоянно . Идеята е за 2 дена да минем първо през Македония, Албания и да стигнем някъде много на юг в Черна Гора. Втория ден -САМО ПОКРАЙ МОРЕТО НЯКЪДЕ БЛИЗО ДО РИЕКА да се доберем и ...после е ясно. А пък прибирането...ще преценим дали през Унгария, Румъния и после в Бг , или да караме повече из Алпите и ....ГАДНАТА МАГИСТРАЛА(дано да не ме чуе дявола).

Коментар

Пътя София-Bar, през Охрид е 688 км, 9 часа 33 мин.
              Последно редактирано от trapper; 17-07-13, 21:55.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Втория ден -САМО ПОКРАЙ МОРЕТО НЯКЪДЕ БЛИЗО ДО РИЕКА да се доберем и ...после е ясно.
                това е грешка, по време на сезона покрай морето е малък ад и се кара много бавно, няма да отхвърляте километри, но пък то си има защо да е толкова натоварено. Един Дубровник примерно или Будва според мен си струват много да се разгледат. За Македония и Албания не съм компетентен , последно там бях 1995, но нагоре ще помагам с каквото мога примерно

http://goo.gl/maps/DqJvg

или така

http://goo.gl/maps/jFifJ

Коментар

Втория маршрут, ама не от Задар, а от Риека, после през Илирска Бистрица, Толмин, Кобарид, Кранска Гора и ....а ве ....ще видим. Това пътче през Словения е МНОГО ЯКО ЗА МОТОР (карали сме го и сега искаме пак). А покрай морето ...Дубровник (мисля , че час и половина стигат0 , Котор(половин час , че сме ходили), а за Будва...ти кажи колко време е достатъчно без да се мотаем. Пътя е натоварен, ама са ШИРОКИ 2 ЛЕНТИ мисля и става за тройни(карахме от Сень до о-в Крк-към 60-70 км само ). Тогава решихме , че ще е добре да се мине цялото крайбрежие

Коментар

виж и този през Постойна Яма ( много си струва и пещерата да се види освен замъка) и след това ви го накъдрих

http://goo.gl/maps/KlgD5

Коментар

Благодаря! Нещо подобно го мислим , само , че от Бовец през Триглавския нац. парк до Краньска Гора, после Вилах , надясно по път 111 и къмпинга. Ако се кара след Бовец направо , а не се завие надясно се минава покрай едно отклонение водещо до подножието на връх Мангарт, страшно красиво , но бяхме май месец и имаше сняг и нямаше как да го достигнем . Ако сега имаме време мислим да отидем специално и да се върнем за да минем през Триглавския парк, а може и през Предел(ама не ми беше интересен -поне на мен). От Риека до къмпинга го дават към 450 км , което е нищо , ако няма да се спира много - много.

Коментар

ами аз така като гледам май си има граница м/у Македония и Албания на въпросното место

http://goo.gl/maps/whsFq

на снимката отстрани има "сателитна карта" на която се вижда ясно всичко.

https://ssl.panoramio.com/photo/32851714#comment

Коментар

Емо Въпросното КПП според местните го има.Не го пробвах ,защото маршрута ми беше друг.Ето ти път ,който е добър и относително бърз..
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled1.jpg
Прегледи:1
Размер:268.4 КБ
ID:5502421
                          Имайте в пред вид ,че 90 % от пътищата в жълто(второстепенните) на хартиените карти и на ГПС-а(не на Мапсорса) в Албания са без асфалт...
                          ПП Не ми стана ясно,защо ,след като целта ви е друга ще влизате в Албания?Това ще ви забави..
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

И аз моите 5 стотинки - април месец София - Дубровник - 8 часа и малко със съответните спирания - Сърбия - Хърватия - само по магистралата (т.е. през Загреб) и без да сме натегнати нещо. В същото време пътуваха и други хора от София - през Албания им отне 15 часа, през БиХ в чукарите - на едните 13 часа, на другите 16. Та аз бих заложил на магистралата - на практика всичко ти е магистрала без последните 190 км.

П.С. - и на връщане пак оттам - пак същото, а другите групи ползваха нашия маршрут.
                            Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                            Grand Cherokee 3.0

Коментар

ХОРА- ПОПИТАХ НЕЩО СЪВСЕМКОНКРЕТНО!!!!!!! Моля, не ми казвайте къде да карам. Още повече , че ще сме с мотори ( а и темата е в тоя раздел на форума). Защо от там , а не от там, защо не по магистрала , защо не през Сърбия. Хората , които карат мотор или са минавали с мотор по западните Балкани, ме разбраха с половин приказка. през Сърбия и Черна гора с мотор до Котор се стига по- бързо от колкото с кола- Правили сме го. ИСКАМ ДА МИНА ОТ ТАМ ЗАЩОТО ИСКАМ ДА МИНА ОТ ТАМ. Благодаря на всички - разбрах , че КПП има - най- вече Янко и Драго ми помогнаха-особено Янко с последния трак- може би ще го ползваме. Успешен сезон на всички до края! Моля никой да не ми се сърди за този пост!

Коментар

Първоначално публикуван от a26 Преглед на мнение
                                И аз моите 5 стотинки - април месец София - Дубровник - 8 часа и малко със съответните спирания - Сърбия - Хърватия - само по магистралата (т.е. през Загреб) и без да сме натегнати нещо. В същото време пътуваха и други хора от София - през Албания им отне 15 часа, през БиХ в чукарите - на едните 13 часа, на другите 16. Та аз бих заложил на магистралата - на практика всичко ти е магистрала без последните 190 км.

П.С. - и на връщане пак оттам - пак същото, а другите групи ползваха нашия маршрут.
                                Много се извинявам, обаче 8 часа до Дубровник през Загреб, как ?
                                София - Загреб 790км (две граници)
                                Загреб - Сплит - Дубровник 596км (два тунела 80км/ч и много камери вътре, няма магистрала последни 100-120км) и две граници с Босна
                                Three witches watch three Swatch watches.
                                Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X