Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

    Здравейте!
    Пускам темата, с надеждата, че няма да ми се наложи да карам сам( в което няма нищо лошо , ама после като спреш става скучно .Та идеята ми е: 30.06, 01.07, 02.07(събота неделя и понеделник- в същност става още от 29.06 -петък след работа, но не вярвам някой да се навие ) да направя едно бързичко каране из Карпатите. За срамотиите са ми на една крачка,ходил съм няколко пъти с кола( ама не и на Трансфагарашан), но никога с мотор.
    Значи: Варна-Букурещ-Питещи-Куртеа ди Аргеш- (после ако съм добре с времето Сибиу-Медиаш-Сигешоара; ако не)--Фагараш-Брашов-Синая-Букурещ и после България-дали през Констанца за Варна, или през Русе за където и да е .
    От всичкия маршрут не съм карал само Трансфагарашан- Сибиу-Сигешоара. Миналата г. стигнахме с кола до Сигешоара, ама през Брашов и после обратно , че нямахме време. Има доста какво да се разглежда.
    Километри- между1200-1500- спане: Идеята ми е първата вечер някъде на палатка( и аз не знам къде), втората-както дойде- може палатка , може хотел. Знам , че на много хора не им харесва пътуване без резервации(ама на мен пък това ми е една от тръпките на пътуването-да спя до където стигна
    Знам също , че тогава е Джулая, ама като се замисля(без да обиждам никого), все по- малко стават хората в този форум на които идеята за Джулай морнинг НАИСТИНА им е в сърцето. Не ме разбирайте погрешно моля [-o<
    Пари: ами всеки да си смята- цените са като тук-не искам да се изхвърлям или да карам като арабски шейх. Просто ще се съобразя с този, който дойде и заяви, че има най- малко пари-(може да се яде на кръчма, от магазина или хич да не се яде, само да се пие ). Единственото ми условие е да не пропусна Трансфагараш( за което всъщност и искам да тръгна). Ако се тръгне още в петък късния следобед и се стигне и спи някъде преди прохода-добре-тогава става с 2 нощувки. Ако се тръгне обаче събота сутрин( ако има някой не от Варна), тогава сборен пункт на Русе-кръговото преди моста- магазина на Змея Чакам от 8 до 9( ама само толкоз) и тръгвам- който дошъл. Неделя вечер и понеделник ги оставям за резервен ден( аз понеделник почивам , ама другите хора евентуално , не)
    Както казват Форката и Гошо- пътуване без обвързване:Това ми е плана, няма да се разсърдя на никого , който дойде само за малко или иска да кара повече, а аз да трябва да се прибирам. Въпроси тук или по тел. 0882 622 720-Емил
    ПП Имам 2 мотора с които мога да пътувам( Африка и една малка туристическа Кава ER5)-при всички положения скорости 90-130, не повече) и ще тръгна с този, с който реша в последния момент(сигурно Африката де, ама ме тегли да се поизмъча и с малкия)

  • #2
    От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

    Ние ще ходим по горе-долу този маршрут, но чак на 5 август.
    Приятен път и да споделиш инфо после!

    Коментар


    • #3
      От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

      За палатка ,ще спиш в Куртеа ди Аргеш - има и много пансиони и много поляни -къмпингуването е свободно. Ако знаеш румънски ,може да се присламчиш към някои палаткаджии - пълно е
      Картата ти е на бюрото ми и все забравям
      да ти я донеса или мини ,когато ти е удобно...
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

      Коментар


      • #4
        От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

        Аз немога да се включа, но да ти дам едно предложение за спане на палатка.
        Бран - на югозапад от Брашов, (ако минаваш от там) в самото градче има къмпинг, но не е много интересно.
        Та - в началото на Бран, преди центъра и непосредствено преди едно мостче има един път вдясно, който се движи по река. Това е нещо като вилна зона. След 5-6 км има приказни местенца, до самата река, дърва за горене колкото щеш, хлад, тишина и спокойствие. Не ми се тръгваше на другия ден. Дори палатките не опънахме а си спахме под небето до огъня. На сутринта нещо ни беше яло от шунката 'щот баща каза, че ще я прибере, но я беше забравил. Ако съм пак в района пак там ще спя.

        Диво лагеруване в ниските части на Румъния е много зле в жегите (където сме се пробвали). Мътни води, жега, комари навсякъде и много и всякакви нощни посетители от местните селца. Но там беше супер!
        You'll never find out - I got no key hole....

        Коментар


        • #5
          От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

          Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
          Аз немога да се включа, но да ти дам едно предложение за спане на палатка.
          Бран - на югозапад от Брашов, (ако минаваш от там) в самото градче има къмпинг, но не е много интересно.
          Та - в началото на Бран, преди центъра и непосредствено преди едно мостче има един път вдясно, който се движи по река. Това е нещо като вилна зона. След 5-6 км има приказни местенца, до самата река, дърва за горене колкото щеш, хлад, тишина и спокойствие. Не ми се тръгваше на другия ден.
          Илияне, съвсем точно го знам мястото, ходихме и спахме точно в Бран преди 3г, ( въпреки , че на хотелче- бяхме на гости , не можехме да избираме, но беше СУПЕР, а и домакините ни направиха страхотно посрещане). Ако някой ходи в Бран...това което казваш е мястото за спане. Но моята цел са двата прохода по- на запад-Трансфагарашан(който мисля да го карам в понеделник като се прибирам за Бг), Трансалпина( в събота30.06)на път за Сибиу. Първата ми нощувка смятам да е в или около Сибиу,-до там мисля да стигна за един ден(Via MIchelin ми го дава 536км), втората- някъде около стената на язовира ( Видрару)..или Щидер ми показа една хижа от западната стена на язовира.
          Правя си тези планове , защото както гледам май ще пътувам сам(почивните ми дни са събота , неделя и понеделник). Заради тези 2 прохода и Сибиу искам да ходя в Карпатите. Почти всичко на изток съм го видял и натам бих карал , само ако някой дойде с мен и МНОГО ИСКА да караме през Брашов и да разгледаме Пелеш.Бих карал натам , но единият проход ще отпадне(няма да стигне времето сигурно ) - тогава планове ще правим на моста преди да влезем в Румъния, за да знам от къде да карам.
          Поздрави!

          Коментар


          • #6
            От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

            Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
            ...или Щидер ми показа една хижа от западната стена на язовира...
            Заради него и ние стигнахме до там. В точка "J" е въпросната хижа. Всъщност там има и къмпинг и доста други бази. Много хора кампират свободно от южната страна на Трансфагарашан. В точка "G" е свободно спане до Синая (много студено).
            Може да погледнеш ТУК, въпреки че е писано много из нета.
            още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

            Коментар


            • #7
              От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

              Здравейте!
              Така като гледам, никой не се натиска да кара с мен идния уикенд в Карпатите и поради тази причина пускам окончателния си маршрут за събота, неделя и понеделник-30-01-02.07. За всеки случай възнамерявам да почакам един час на Русе на кръговото преди моста (може пък някой да размисли в последния момент ).
              Та: 1-ви ден: Букурещ-Питещи(по магистралата)-Ръмнику Валчеа-после на севр към Сибиу, но не през главния път , а на ляво и през планинския път покрай язовира(на румънската пътна карта са дадени и пътищата с хубава панорама, а този е даден целия.Спане някъде около или в Сибиу. 540-580км.
              2-ри ден-сутринта моткане из Сибиу-после посока Фарагаш и на отклонението преди града на ляво за прохода. Там би трябвало да съм в неделя следобяд. Обиколка на язовира Видрару по цялото му крайбрежие(или ако няма време от едната страна ) като се наблегне на каране и снимки. Спане някъде около язовира или около стената. Километрите не са много за сметка на гледките и завоите-някъде 200-250 км.
              3-ти ден: прибиране. Аз мисля да го правя Питещи-Букурещ-Констанца(това е само гадна, скучна магистрала)-Варна. А може и след Букурещ за разнообразие да се пробвам да се прибера през Силистра-както ми кефне
              Ами......това е . Който иска да кара на хладно , да гледа зеленина и пейзажи......да заповяда. Чакам от 08 до 09 часа на кръговото преди моста. Тел. ми е
              0882 622 720 Емил . Поздрави!!!!
              Ще пусна друг пост САМО АКО МИ ИЗЛЕЗЕ НЕщО СУПЕР-НАЛОЖИТЕЛНО.

              Коментар


              • #8
                От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                Маршрута си заслужава! Миналата година го преминах но с джип, с мотоциклет определено ще е по-добре!

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:route.jpg
Прегледи:1
Размер:270.9 КБ
ID:5386354

                Коментар


                • #9
                  От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                  Благодаря за картата- не знаех как да я постна. Частта Предеал-Брашов-Синая ще я пропусна , че съм ходил 2 пъти. За сметка на това мисля горе по проходите и язовира да се помотая повече - по- хладно и с много красиви пейзажи.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                    ЕМо ,гледам ти маршрута и се чудя чий ще дириш на околовръстното в Букурещ? А тръгвам в четвъртък.Ще се разминем някъде Оглеждай се по черните пътища
                    ДО Питещи :
                    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                    0899187766

                    Коментар


                    • #11
                      От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                      Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                      ...
                      Та: 1-ви ден: Букурещ-Питещи(по магистралата)-Ръмнику Валчеа-после на севр към Сибиу, но не през главния път , а на ляво и през планинския път покрай язовира(на румънската пътна карта са дадени и пътищата с хубава панорама, а този е даден целия.Спане някъде около или в Сибиу. 540-580км.
                      ...
                      Емо, не знам дали добре се разбрахме и кой язовир ще гониш, но задълъжително от Ръмнику-Вълча хващай пътя за Новачи (DN 67). Най-интересната част от Трансалпина е над Новачи - път 67C. Или ако ще караш покрай езерото Видра, което също е много добър вариант -задължително слез и малко на юг към Новачи...
                      Тук не съм пускал снимки (фейс-клюка ми иначе е пълен ), но високопланинското пътче е уникално - качва се над 2000мнв - малко по-високо от тунела на Трансфагарашан...
                      SUZUKI V-STROM 1000
                      Jeep Cherokee 2.5CRD
                      TOYOTA PREVIA 2.4 'youngtimer
                      о889 525 о74 - Владо

                      Коментар


                      • #12
                        От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                        Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                        Емо, не знам дали добре се разбрахме и кой язовир ще гониш, но задълъжително от Ръмнику-Вълча хващай пътя за Новачи (DN 67). Най-интересната част от Трансалпина е над Новачи - път 67C. Или ако ще караш покрай езерото Видра, което също е много добър вариант -задължително слез и малко на юг към Новачи...
                        Тук не съм пускал снимки (фейс-клюка ми иначе е пълен ), но високопланинското пътче е уникално - качва се над 2000мнв - малко по-високо от тунела на Трансфагарашан...
                        Ами да де -точно по 67С мисля да карам , само , че не знам дали най- южната му част е готова и за това мисля да се кача на него малко по- от север- от отбивката за Брезой, на запад покрай южната страна на езерото Видра и после нагоре( на север по С67). Тоя целия път го дават зелен-т.е. с хубава панорама

                        Коментар


                        • #13
                          От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                          Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                          ЕМо ,гледам ти маршрута и се чудя чий ще дириш на околовръстното в Букурещ? А тръгвам в четвъртък.Ще се разминем някъде Оглеждай се по черните пътища
                          ДО Питещи :
                          Околовръстното на Букурещ ИЗОБЩО не ме интересува, а мисля да си мина до центъра и после на едно голямо кръгово(дано само да не го изтърва, ама се надявам на ГПС-а да ме извади) на ляво и да гоня магистралата за Питещи. Карал съм я веднъж и целта ми е да стигна бързо Питещи и да пестя време. Иначе успех на пътуването ти. Можеше да го направим заедно , но петък съм на работа и НЕ МОГА да се освободя. . Едвам си освободих съботата за да ми станат 3 свободни дни.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Трансфагараш и места в Карпатите , които знам , че са хубави

                            отивам на ,,оглед'' ,че след месец съм замислил няколкодневно офроуд каране в района...
                            ПП не мисля ,че ще е ,,по-бързо'' през Букурещ ,освен ако нямаш някаква работа точно там
                            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                            0899187766

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X