Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Павликени- Москва 2012. Пътешествие №1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Павликени- Москва 2012. Пътешествие №1

Дойде време и аз да се съветвам със знаещите.
    Това лято си мисля да мина това http://maps.google.ru/maps?saddr=%D0...=1,2,3,4,5&z=5, но както винаги има едно "но", което се надявам да не ме спъне още преди да съм прекрачил прага на дома си. Във подробности да се впускам за сега няма.....
    Лек план на цялата тая работа:
    1. Края на юни-началото на юли взимам новата книжка от посолството в Москва (старата истече)
    2. Мръсна гас със самолета в БГ
    3. Моментално започвам курс за "А" категория (12-14 дена е. Предварително ще знам кога е изпита пред КАТ за да знам кога да пътувам към Родината)
    4. Правя си нови документи (за 3 дена)
    5. Бързо си купувам мотор (transalp 600).....(много ще съм благодарен на помощ от форума)
    6. Тестване на "стоката" до морето за 2-3 дена и евентуален ремонт
    7. Лека полека към Москва (6-7 дена- а дано и повече)
    8. Скара-бира за сефтето
    ? Колко време е регистрацията на мотор
    ? Зелена карта
    ? Какво още ми трябва...
    Много Ви моля да задавате въпроси и давате акъл. Приемам всякакви критики. Знам, че е малко на магия тая работа, но ми е мечта от много време и сега е момента!!!
    По въпросите с документите- имам лична карта- за Румъния; руска учебна виза- устройва ли ме за Украина и Молдова? Ако не, колко струва, къде
    Времето за всичко е месец, много се надявам за още някой ден отгоре.
    Примерно време на тръгване от Павликени- 20 юли +-няколко дни
    Последно редактирано от peshunov; 25-04-12, 19:32. Причина: допълнение
    HONDA XL650

От: Павликени- Москва 2012. Пътешествие №1

Украйна и Молдова с български международен паспорт. Без визи.
    Зелената карта си е зелена карта - 10 мин.
    Регистрация на мотор ?? От един час, до един ден.
    По т.6 от един ден до ... месец-два

Сигурно е възможно да го направиш. Трябва много да искаш ... Има твърде много неща, които могат да те спънат.
    Дано всичко се подреди. Успех.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Благодаря Димо. Това, което написа ме радва много!
      "Сигурно е възможно да го направиш. Трябва много да искаш ... "- МНОГО искам. Вече 5-6 години само искам, а вече мога и не мисля да чакам повече!
      По 6т. знам че е така. Идеята е да ме закара до точка "Б". После лека полека ще има ровичкане....
      Какво може да ме спъне?
      Поздрави
      Последно редактирано от peshunov; 25-04-12, 22:01. Причина: допълнение
      HONDA XL650

Коментар

Всичко
        1. Нямаш мотор
        2. Нямаш "книжка"
        3. Не си стигнал до т.А, а говориш за т.Б

Все едно. Желая ти успех. Ако много искаш, ще го направиш
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Относно вадене на категория "А"--възможно ли ти е да го направиш в Москва?
          Би трябвало да важи и в България, поне за временно пребиваване, и по този начин няма да губиш време с курс когато си в България...

Коментар

Имай предвид,че след изпита ще те забавят поне ден-два с протокола! След това,този протокол трябва да отиде "по служебен път"(много ми е любим този израз) до КАТ! При мен протокола пътува 4дни! Ето ти едни 4-6 дни само за това! Дано имаш време!!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Здравей,колега, не бързай, подготви си :Мотор, Талон на мотора, ако не е на твое име пълномощно,книжка( аз в петък се върнах във Варна от Москва с кола и никой никъде не ми е искал книжката) Застраховка+зелена карта, международен паспорт, българска лична карта, дребни евро-по 5 и 10 за украинските полицаи ако караш като мен, тоест без да спазваш ограниченията на скоростта.Карай по пътя Москва-Киев-Одеса(магистрала е)-Измаил-Джурджулещи-Галац-Браила и т.н. Ако имаш някакви въпроси ми звънни на телефона +3598891961тридесет и пет. За два дни се стига,малко над 2000км са, има хотели по целия път. Лек път !!
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

По това време, движението в Украйна е доста натоварено. За неопитен водач, трябва да си много предпазлив и късметлия.
                Успех !
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Хубав план, но според мен за да стане умножи времето по две след като са забъркани КАТ и ДАИ. При мен протокола от изпита пътува 25 дни. Не знам защо, ама по "служебен път" като се изпрати е божа работа. Регистрацията на мотора в КАТ е един ден ако имаш всички необходими документи за него. Издаването на нови документи може и да стане за 3 дни. Покупката на мотор обаче е сложна работа. Първо трябва да харесаш, второ да се окаже читав за да няма нужда от ремонт и да те закара в Москва, което само по себе си означава, че твой много близък човек трябва да ти намери мотор за да не губиш време ти в търсене. Тук във форума ще получиш много съвети, но не очаквай някой да ти каже ето това е твоя мотор.

Коментар

[QUOTE=drjanton;1835324]Здравей,колега, не бързай[QUOTE]
                    Немога да не бързам. Отпуската ми е месец, но се надявам да изврънкам още седмица.
                    Ако имаш някакви въпроси ми звънни на телефона
                    Малко не ми се иска да звъня от Москва до Варна, но гледам, че имаш скайп...

REGULATORСлед това,този протокол трябва да отиде "по служебен път"(много ми е любим този израз) до КАТ! При мен протокола пътува 4дни! Ето ти едни 4-6 дни само за това! Дано имаш време!!
                    Може и да се намери някой познат по системата...а дано да намерим

По това време, движението в Украйна е доста натоварено. За неопитен водач, трябва да си много предпазлив и късметлия.
                    Със сигурност очите ми ще са поне на 4. "Който бърза- бавно стига"

boiko73 Хубав план, но според мен за да стане умножи времето по две
                    Ще тегля локуми пред шефа ако се забавя, но няма да се откажа!!!
                    HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение

Ще тегля локуми пред шефа ако се забавя, но няма да се откажа!!!
                      Ей тва да се чува Нямам съмнение че ще се справиш.

Коментар

Здравей,

Добре си избрал мотоциклет, възможностите за проблеми с него са малко.

Имай предвид две неща - прекъсване на CDI (запалванията) и способността му да гори масло при продължително каране в по-високи обороти. Иначе за цялостното му обслужване си мисля, че ден-два са достатъчни. А едно пътуване до морето си е напълно достатъчен тест.

Успех!
                        Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Първоначално се бях спрял на АФРИКА ТВИН, но ще ми е тежка за градски условия. Това, че CDI-то прави проблем означава, че ще трябва да взема 1 със себе си....
                          HONDA XL650

Коментар

Такаааааа. Една равносметка на полувремето:
                            1. готово
                            2. да ама със влака
                            3. 18.07 ми е изпита

5. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-07-13 20.09.08.jpg
Прегледи:1
Размер:190.4 КБ
ID:5391040
                            6. Не отидох до морето ама покарах едни 300 км

Останаха 4. и 7.
                            Предполагам, че 24-25.07 книжката ще ми е в джоба.
                            HONDA XL650

Коментар

Еее супер, как ни зарадва!!! Най-сърдечни поздравления, може би ще покрием No. 8 в Москва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X