Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за маршрут Мароко - Геноа.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Информация за маршрут Мароко - Геноа.

    Здравейте, моля за мнение, идеи и информация за планирания от мен маршрут. Ако някой го е пътувал или знае повече за забележителности, интересни места, инфо за спане / в Мароко/, изобщо каквото и да било за тези държави ще бъда благодарен да прибавя още полезни неща към плана си.

    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Димо; 07-04-12, 09:02. Причина: снимка
    IN ENDURO WE TRUST!

  • #2
    От: Информация за маршрут Мароко - Геноа.

    Виж моята тема от миналата година (тук във Форума). Маршрута от Trieste до Барселона беше 1 към 1 с този който си показал.
    Ако имаш възможност не минавай по магистралите , скучни са (особенно преди и след Монако ..) а карай покрай морето, там е истината!
    В Генуа е много яко ... ако си на къмпинг , избери южния ... гледките от там си заслужават определено!
    Във Франция можеш дирекно да подминеш града: Perpignan .... няма нищо , ама абсолютно нищо интересно там .... на мен ми се падна така , че нощувах там ... е голяма грешка.
    Ако решиш да почиваш след Барселона , предпоръчвам къмпинга във Villanova (50тина км след Барса). А от там задължително да посетиш Tarragona (още 50тина км)


    Ако имаш нужда от информация за такси и глупости свиркай ... макар , че моите спомени са от преди година

    Забравих , че за Испания си приготви удобно протмуне за монети , защото ако решиш да хващаш магистралата цените са безумни ... 2,21€ , 3,09€ ... някакви такива !!!
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

    Коментар


    • #3
      От: Информация за маршрут Мароко - Геноа.

      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=120160

      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126678
      ______2
      Е = MZ

      Коментар


      • #4
        От: Информация за маршрут Мароко - Геноа.

        Дай повече подробности за избрания маршрут през Мароко.Както и с какво и кой ще пътуваш.Маракеш Танжер и Казабланка си заслужават отвсякъде.Фес не е нещо особено.А през ноща е опасен.Имаме стабилен човек в Уазарзад.Той може да те ориентира за интересни маршрути и забележителности.Притежава сервиз и хотел с ток.Маршрута през Мелия-Надор е по-интересен със слизане до Уазарзад и връщане по брега на океана.Ако минаваш през Атласките планини трябва да се внимава.Ако водиш руса жена с теб са възможни проблеми също.Ако спазваш ограниченията и знак Стоп в населени места няма да имаш ядове с тамошната полиция.Ако те стопират без причина не се шашкаи.Записват те в един тефтер и ти пожелават лек ден.Пренасянето и притежаването на алкохол е забранено.Вземи и един плик с бонбони за дечурлигата по-пътя.Една две шапки с козирка и надпис може да бартеросаш за страхотни фосили.Пазаренето по пазарите като в арабския свят.Ако те бива понякога свалят цената до 80% Възможни места за кражби са бензиностанциите и крайпътните ханове.Задните врати трябва да са постоянно заключени.Автомобила не трябва да остава без надзор.Желателно е да няма много багаж върху покрива на автомобила.Пътищата са им в пъти по качествени от нашите но трябва да внимаваш от къде зареждаш гориво.Най добрата карта е на Мишелин Мароко №742.Купи я още в Испания защото на места ГПСа не върши работа.Понеже е голям чаршаф я отрежи само за твоя трак.Провери си дали компанята за ферито е читава защото при лоу-кост билет може на връщане да останеш неприятно изненадан.Не бутилирана вода не ползваи за нищо което е свързано с тялото.Ледът също е шибан.ГСМ сигнал има почти навсякъде по маршрута.Каране само на фар и гледаи като се разминаваш с претоварените камиони за изпреварващи ги в този момент.Страшни тъпаци са зад волана на всичко що се движи.Ако има човек на пътя не разчитаи че като наближиш ще се прибере на банкета.Както са написали и колегите по приятната част на пътя е извън големите градове.Предвиждаи си местата за нощуване така че да бъдеш преди залез слънце на мястото.Понякога на по дивите пътища са правили ремонт и слагат само един избелял ламаринен знак десет метра преди трапа където свършва асвалта.Иначе Мароко е чудно място като за по близки срещи с пустинята.Ще останеш очарован и винаги ще искаш да се връщаш пак и пак.Но все пак най приятната част от дълго обикаляне из Мароко е момента в които слезеш от кораба в Испания.




        Xотел и малка база за ремонти,дава мотори и джипки под наем.
        Знае всички маршути на рали DAKAR от Надор,Ел Рашидия до Тан-Тан.
        Ако излизате през нощта в Уарзазат се движете с повишено внимание!

        BIKERSHOME OFF-ROADCENTRE
        Motor-tours / 4x4 tours / ATB-tours
        Route du Zagora - Ouarzazate/Tajda - Morocco
        Post address: P.Buitelaar Boite Postale 474 Ouarzazate Maroc
        GPS-Waypoint N.30.53.864 W.006.54.083 WGS84
        www.bikershome.net
        www.morocco4x4tours.net
        www.hikershome.net
        E-mail: pbuitelaar@gmail.com
        Tel: GSM Peter 0021270785640
        Tel: GSM Zineb 0021267458367
        Tel: home 0021224854004
        Patent nr. 73206232


        Ето важно инфо от сайта на Питър------- www.morocco4x4tours.net/tips-tricks/


        Колкото до Европа всичко е ясно но по път ти е къщата музей на Енцо Ферари в Модена.Срещу 13Е ще разгледаш яки спортни тупани и историята на автомобилостроенето на уникални возила.
        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 25-04-12, 23:27.

        Коментар


        • #5
          От: Информация за маршрут Мароко - Геноа.

          Много благодаря за подробната информация, особено на
          Близнака. За последното изречение си много прав, като казват българите в Мароко, " Страната е чудна, но без мароканците" Видях много хубави и не чак толкова хубави неща. В питането си забравих да спомена, че пътувам с мотор, но то е без значени сега, всичко мина добре, живи и здрави се завърнахме.
          IN ENDURO WE TRUST!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X