Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлог- Владивосток 2012- подготовката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлог- Владивосток 2012- подготовката

Е...дойде време за пускане на тема за въпросното пътуване.
    Подготовката за "експедицията" е започната.
    Тръгвам края на май.
    Ще пътувам най-вероятно с жена ми.
    Визи за Русия- готови.
    Визи за Казахстан ми казаха, че не трябвало защото минавам транзит. Но ще се обадя в посолството за потвърждение.
    Визи за Монголия още нямам.
    GPS + пътен атлас и карти - готови.
    Мотора- Honda Africa Twin 650,все още не обслужен. Чакам да свърши ски сезона в Банско и да го почваме.
    Фото техниката- готова. Една раница обективи и батерии. + една турбо сапунерка, камера все още нямам..имам обещано едно Гоу Про, ама незнам дали няма да ме излъжат. Ако ме излъжат, тъй като не ми се дават излишни пари и за камера ще снимам със моето старо Сони.
    Маршрута мисля да е подобен:
    Разлог- Москва- Нижни Новгород- Казан- Уфа- Челябинск- Петуково, влизане в Казахстан - Петроповал- Каракога, излизане от Казахстан - Омск- Новосибирск- Красноярск- Иркутск, на Байкал мисля да почина няколко дни. После Улан Уде и ако имам Монголски визи ще ида и до Улан Батор. После обратно в Улан Уде и газ за Чита. От Чита казват че пътя става от лош до много лош и така до Шимановск. След Шимановск - Биробиджан- Хабаровск и ... ВЛАДИВОСТОК.
    За връщането имам 3 идеи. Първата да се върна с мотора на самоход. Втората да го опаковам със хора на Синус (Местен пътешественик за който много от вас са чували. Той в момента се намира в Камбоджа) и да го кача на влака Владивосток- Москва. Ние или Аз във пътнически вагон баба Африка в товарен. Третата баба Африка да пътува с влака а ние със самолет до Москва. Там да взема мотор от някой приятел и да обиколя близки до Москва забележителности, докато дойде мотора.
    Планове за пътуването не си правя защото никога не ги спазвам. В смисъл такива планове: "първи ден мисля да карам от точка А до точка Б обядвам в 12, вечерям в 18..."
    В цивилизацията ще карам докато имам сила за каране. Ще спирам във всички големи градове, ще се срещам с разни хора и т.н. Извън цивилизацията ще карам докато е светло.
    Мисля за около до средата на юли да съм се прибрал.
    Ще съм с 3 куфара отзад и 2 туби от по 5л. на ролбарите отпред и кутия за инструменти монтирана на ламарината дето пази двигателя отдолу. Мисля да нося освен стандарното къмпинг оборудване, доста части, като CDI-та, лагери, релета и т.н.

Съвети и идеи приемам всякакви.

Поздрави от снежен (все още) Разлог.
    1993 Kawasaki Zephyr 1100 Bobber, 2002 BMW R 1150 GS
    1994 JEEP Grand Cherokee 4l - 7"+35/13.5x15 , 1999 Mitsubishi Galant Sport 2.5 V6, 1985 GMC VANDURA 2500 5.7 V8
    motorhead-bar.com, О897985668

От: Разлог- Владивосток 2012- подготовката

Първоначално публикуван от onkel_tom Преглед на мнение
    Е...дойде време за пускане на тема за въпросното пътуване.
    Подготовката за "експедицията" е започната.
    Тръгвам края на май.
    Ще пътувам най-вероятно с жена ми.
    Визи за Русия- готови.
    Визи за Казахстан ми казаха, че не трябвало защото минавам транзит. Но ще се обадя в посолството за потвърждение.
    Визи за Монголия още нямам.
    GPS + пътен атлас и карти - готови.
    Мотора- Honda Africa Twin 650,все още не обслужен. Чакам да свърши ски сезона в Банско и да го почваме.
    Фото техниката- готова. Една раница обективи и батерии. + една турбо сапунерка, камера все още нямам..имам обещано едно Гоу Про, ама незнам дали няма да ме излъжат. Ако ме излъжат, тъй като не ми се дават излишни пари и за камера ще снимам със моето старо Сони.
    Маршрута мисля да е подобен:
    Разлог- Москва- Нижни Новгород- Казан- Уфа- Челябинск- Петуково, влизане в Казахстан - Петроповал- Каракога, излизане от Казахстан - Омск- Новосибирск- Красноярск- Иркутск, на Байкал мисля да почина няколко дни. После Улан Уде и ако имам Монголски визи ще ида и до Улан Батор. После обратно в Улан Уде и газ за Чита. От Чита казват че пътя става от лош до много лош и така до Шимановск. След Шимановск - Биробиджан- Хабаровск и ... ВЛАДИВОСТОК.
    За връщането имам 3 идеи. Първата да се върна с мотора на самоход. Втората да го опаковам със хора на Синус (Местен пътешественик за който много от вас са чували. Той в момента се намира в Камбоджа) и да го кача на влака Владивосток- Москва. Ние или Аз във пътнически вагон баба Африка в товарен. Третата баба Африка да пътува с влака а ние със самолет до Москва. Там да взема мотор от някой приятел и да обиколя близки до Москва забележителности, докато дойде мотора.
    Планове за пътуването не си правя защото никога не ги спазвам. В смисъл такива планове: "първи ден мисля да карам от точка А до точка Б обядвам в 12, вечерям в 18..."
    В цивилизацията ще карам докато имам сила за каране. Ще спирам във всички големи градове, ще се срещам с разни хора и т.н. Извън цивилизацията ще карам докато е светло.
    Мисля за около до средата на юли да съм се прибрал.
    Ще съм с 3 куфара отзад и 2 туби от по 5л. на ролбарите отпред и кутия за инструменти монтирана на ламарината дето пази двигателя отдолу. Мисля да нося освен стандарното къмпинг оборудване, доста части, като CDI-та, лагери, релета и т.н.

Кажи от какво имаш нужда, че 2R търси кой да спонсорира.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Готина работа-мечтая си и аз за подобен трип.
      http://www.fireinside.bg/ Тук маршрута се застъпва малко-има доста полезни неща

Коментар

rusev
        Благодаря за предложението. Имаш лично.

gotinfan
        Коста Атанасов помага с организацията по пътуването.
        1994 JEEP Grand Cherokee 4l - 7"+35/13.5x15 , 1999 Mitsubishi Galant Sport 2.5 V6, 1985 GMC VANDURA 2500 5.7 V8

Коментар

В процеса на подготовка установих, че ще трябва да подменям разни и да набавям други неща.
          Тъй че, приемам оферти за:
          Централна стойка за Африка Туин 650. Мисля че ще стане и от Трансалп.
          CDI-та, релета, бензинова помпа.
          Система за автоматично смазване на веригата.
          Нетбук 10". Ще се използва предимно за интернет. Колкото по евтин толкова по добре.
          2 местна палатка. Може и да е използвана малко.
          За момента се сещам за тези неща.

Коментар

Хубав маршрут. Ако се забавиш малко може да се засечем в обратната посока към България.
            И конкретно. Имам хубава палатка - Hannah. http://ajhannah-shop.redenge.net/ten...-s-289473.html
            Използвана е често в България и никога в чужбина, въпреки, че доста е пътувала. Сега от една година не е и разгъвана, но е стояла в хола ми на сухо и мисля, че няма проблем. Мога да ти я дам с пожелания да я ползваш и да ти върши работа в пътуванията ти. Води се за трима, но освен Вики друг не съм пускал вътре. Сгъната е доста компактна - колкото пакет на хубав спален чувал е и тежи 2,4кг. Иначе събира дори надуваем дюшек от големите. В нея спокойно ще се съберете двамата и може и багажа да наредите покрая. Ако мислиш, че ще свърши работа се обади 0897872855 или на лично.

Коментар

Ще следя с интерес.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

И аз ще следя с интерес - както го казах и в един друг форум - много хубав маршрут.
                Много добре си го избрал, местата по които ще минеш много ми харесват, идеята за Байкал също.

Дори малко завиждам, но то е нормално.
                Да не забравиш, че тука с жадни погледи поне няколко стотин човека ще чакат да напишеш къде си минал, какво си видял и какво си снимал

Успех от мен,
                Калин

П.С. Визите за Русия /за български граждани/ лесно ли се вадят и каква е прицедурата по принцип ?
                .

Коментар

Пожелавам ти успех и съм сигурен, че ще видиш уникална природа - особено ез. Байкал... Ще следя темата изкъсо

Коментар

Ще бъдете ли съоръжени със SPOT тракер ?
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Добре си го намислил. Успех! Ето ти връзка с мото клуба в Иркутск. http://irkutsk.blackbears.ru/forum/ От форума на Синус, пък ползвай "хелп листата". Можеш да пуснеш направо тема в сайта на Синус за това пътуване преди да тръгнеш. Много хора в Русия го следят този сайт и ще имат информация за теб, за да помагат, ако се наложи. Ако си взел руска виза с двукратен вход и изход, и минеш през Казахстан, то няма да можеш след това да влезеш, и излезеш в Монголия от Русия. Проучи добре този въпрос. Иначе в София има монголско посолство. От там може да се извади едномесечна туристическа виза за Монголия за 30-40 $.
                      Имам разни работи за Африка, въздушен филтър, свещи, пружини, но те са за най-новата RD 07. Май са ми останали комплект вътрешни гуми, с които мога да те уредя. Имам и подробен пътен атлас на Русия, но ти си писал, че също имаш. Понеже пътят ти е доста дълъг, ако имаш възможност смени си задният венец със по-малък поне с четири зъба. По този начин ще намалиш разхода минимум с половин литър на 100 км. Моторът ще стане малко по-тромав при потегляне, но пък ще можеш спокойно да поддържаш по-висока скорост, съответно с по-нисък разход.
                      Лагери не е необходимо да носиш според мен. Ако си ги подменил своевременно предполагам, че няма да имаш никакви проблеми. Сигурно ще има офроуд по пътя, но той, нито ще е много дълъг, нито много тежък. Това разбира се, ако не се нахакаш навътре по степите и черните пътища на Монголия.
                      Последно редактирано от ВладиЧ; 21-03-12, 08:43.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Много добре звучи замисленото до момента, пожелавам ти успех С едни приятели в момента си организираме нещо подобно като тръгваме за 1 май с един мотор ( аз ) и 4 човека с джип по маршрут Турция, Грузия, Русия. В района на Елбрус около края на май се разделяме и аз се прибирам през Украйна и Румъния а те продължават през Русия , Казакстан и Монголия. Също мислят да минават през Байкал и още сто места. Та може да се засечем някаде - нарочно или не

Коментар

Чудесна информация, omkel_tom! Пожелавам успех и ни дръж в течение.

Първоначално публикуван от mordorrr Преглед на мнение
                          Много добре звучи замисленото до момента, пожелавам ти успех С едни приятели в момента си организираме нещо подобно като тръгваме за 1 май с един мотор ( аз ) и 4 човека с джип по маршрут Турция, Грузия, Русия. В района на Елбрус около края на май се разделяме и аз се прибирам през Украйна и Румъния а те продължават през Русия , Казакстан и Монголия. Също мислят да минават през Байкал и още сто места. Та може да се засечем някаде - нарочно или не
                          Това е извън темата на onkel_tom, но обмислили ли сте добре минаването Грузия - Русия? Това несигурна работа... Погледни тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=121518 Още по-добре е да отвориш нова за вашето пътуване, където може да си поговорим за Кавказ.
                          LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от onkel_tom Преглед на мнение
                            .........Визи за Казахстан ми казаха, че не трябвало защото минавам транзит. Но ще се обадя в посолството за потвърждение.

Наистина е добре да го консултираш въпроса. Транзит минаваш през летище например на път за някъде, а твоя случай не е това.

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                              И аз ще следя с интерес - както го казах и в един друг форум - много хубав маршрут.
                              Много добре си го избрал, местата по които ще минеш много ми харесват, идеята за Байкал също.

Дори малко завиждам, но то е нормално.
                              Да не забравиш, че тука с жадни погледи поне няколко стотин човека ще чакат да напишеш къде си минал, какво си видял и какво си снимал

Успех от мен,
                              Калин

П.С. Визите за Русия /за български граждани/ лесно ли се вадят и каква е прицедурата по принцип ?
                              И на мен ми е интересна темата с визите,как,къде,защо?
                              Много добре замислено,но като гледам имаш още доста неща да потготвиш,по-добре си го обслужи добре и носи със себе си само най-най необходимото,а не един куфар с части.Ще следим с интерес развитието по темата,успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X