Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Планиране на разходка из Южна България

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Планиране на разходка из Южна България

    Здравейте!
    Аз и едно приятелче планираме за лято 2012 да тръгнем двете семейства със хлапчовци да им покажем южна България. Планираме да тръгнем от София - Рилски манастир - Петрич - Гоце Делчев - Велинград - Пещера - Родопите - ... - до черно море (там 2 -3 дни на плаж за децата) и се пребираме по подбалканската линия до София. А за следващото лято 2013 планираме северна България. Идеята с моето приятелче е да покажем на децата основно 100-те нац. обекта а и искаме и някои други по хубави места дето не са включени в 100-те обекта. Планираме 2 жени и 4-те деца да се с Джипа а ние с двата мотора. не мислим да бързаме да я правим обиколката на бегом мислим където ни замръкне вечерта да спим може и на палатки не само по хотели.
    Моля кажете интересни места където да обиколим. От пътеписите писани от някой които са се разхождали сме си сложили по маршрута някои интересни места където сте ходили. Приемам всякакви съвети за маршрута и местата където да заведем децата та да научат нещо интересно за нашата прекрасна родина. Окончателно мислим Май да начертаем крайния маршрут и да си отбележим местата. ТА ако някои иска да се включи със нас да пътува ще се радваме много.
    Благодаря предварително.
    Георги BMW R1100GS

  • #2
    От: Планиране на разходка из Южна България

    Източни родопи, областта след Ивайловград, вила Армира, крепостта Лютица, някои от пограничните села, по-специално Сив кладенец, лично за мен с някакво особено въздействие, полурухнала църква, вишка зад нея, кирпичени къщи в състоянието на църквата, безвремие, миналото и бъдещето на България. От другите села-Мандрица и Горно Луково . Както и село Меден бук с "меандрите на река Бяла" докъдето аз не стигнах, но е поправимо
    Мисля че Владич имаше пътепис за там в темите с пътувания.
    Gnome Rhone AX2 800 1938
    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
    Husqvarna Te 510 1989
    Argvmentvm ad novitatem

    Коментар


    • #3
      От: Планиране на разходка из Южна България

      Мерси. За крепостта бях чувал и ще отидем вилата ще я потърся в нета за спане се надявам да е добра и определено ще си я отбележа на ГПС-а преди това ще я търся в нета да я намеря.
      Георги BMW R1100GS

      Коментар


      • #4
        От: Планиране на разходка из Южна България

        Вила Армира е римска вила , не е за спане (но е уникална и определено си заслужава да се види!), но в Ивайловград се предлагат доста квартирки. Оттам може да се качите малко на север до река Арда и да се поплацикате на брега, а след това покрай Маджарево, Тополовград и Малко Търново да се озовете в Странджа, където също е безкрайно красиво и интересно. Като селца препоръчвам Кости и Българи.
        Преди това не е за пропускане районът на Кърджали - освен Перперикон, и двата "Дяволски моста" - единият истински мост край Ардино, другият - скалните образувания на изток от Кърджали (за второто така и не знам дали наистина се казва също Дяволски мост, може и да е грешка в нашата карта ).
        На юг от Кърджали, близо до Джебел, е и крепостта Устра - също много интересна.
        Засега това се сещам (местата по на запад са май доста по-известни и затова не споменавам). Ако имаш въпроси, ще се радвам да отговоря, стига да мога.
        П.П. Пропуснах село Мезек, на самата граница - крепост и тракийска гробница (както и на връщане по Подбалканския, близо до Копривщица - гробницата до Старосел).
        Последно редактирано от eager; 10-10-11, 07:25.

        Коментар


        • #5
          От: Планиране на разходка из Южна България

          Не забравяй най-южния ни град Златоград - реновиран исторически център, приятни хотели на много достъпни цени. Пътя от Смолян-Мадан-Златоград е перфектен за мотор. А в Смолян е планетариума - на децата ще им е интересен.

          Коментар


          • #6
            От: Планиране на разходка из Южна България

            Благодаря на eager на Старосел сме ходили доста тъй като бачках в Карлово и докато течяха изпитанията на полевата система нашия батальон го хвърляха все на Старосел та и видях как с фадрома и 4 самосвала изкопаха една могила и извозиха пръста на някъде заедно с откритото явно са търсили злато защото като се разходихме до там имаше само начупени старинни керамични съдове и това става пред очите на 3 генерала които не си мръднаха дебелите трътки да ги спрат. За планетариума знам бях на годините на щерка ми (6) като ме водиха баща ми и майка ми те ме водиха много и пак покрай приятели намирам такива места дето не съм ходил та ме е срам че аз чак тази година тръгнах да ги водя. Планирали сме го и сме планирали и на обсерваторията на Рожен да ги качим там също ще им е интересно.
            Георги BMW R1100GS

            Коментар


            • #7
              От: Планиране на разходка из Южна България

              на мен любими места по южна Българя са ми Триград ( трите пещери ), Ягодина, Чудните мостове, Огняново, Ковачевица и др.
              Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

              Коментар


              • #8
                От: Планиране на разходка из Южна България

                Това е много интересна тема.
                Точно от около месец се чудя къде да прекарам следващата отпуска ... по Ботуша надолу или в България , разбира се с мотора
                Ако наистина може да се организира и приемате един моторист (може и да има 2ри човек зад мен, знае ли се) , може да се включа ако ме приютите към групата ви
                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

                Коментар


                • #9
                  От: Планиране на разходка из Южна България

                  За включване в групата няма проблеми приемаме но не сме определили точно датата на тръгване зависи от моите шефове кога ще ме изтърват отпуска. Жена ми и на моето приятелче съпругата му са във отпуск от средата на юни до 1-10 септември а моето приятелче си е началник (собственик на фирма) та зависи мен кога ще ме пуснат. за включване в групата може по всяко време може и по път някъде имам един съученик които от Гоце Делчев ще се включи колкото повече толкова по весело а за датата ще пиша в тази тема. Мислим крайния маршрут да се обсъжда до към края на м.Май за да може да си намерим телефони и адреси на ориентировъчни места за спане а и на палатки мислим да спим също ако не успеем да стигнем до планираното място за спане. Не мислим да бързаме може да се наложи на едно място да останем и 2 дни за да се разгледат повече интересни места.
                  За колегата по-горе дето даде идея за Триграт там сме си намерили местно приятелче което да разходи хлапчовци. С него се запознах на един събор там докато бяхме на събора се качвах до пещерата много ми хареса и смятам че и децата ще се радват много.
                  Георги BMW R1100GS

                  Коментар


                  • #10
                    От: Планиране на разходка из Южна България

                    Колега,това е много добра идея! Сега съм намислил да закупя една Каджива Елефант 750,та ако не е много хард маршрута ще е добър тест за мотора,като се има предвид какво съм му замислил за лято 2013!
                    Иво (таксито) Андреев
                    0988 91 80 50
                    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

                    Коментар


                    • #11
                      От: Планиране на разходка из Южна България

                      Не мислим да е хард маршрута защото нямам вяра на жена ми на офроуд маршрут та нали ще вози 4 хлапета другата жена пък няма книжка все още а и да си изкара курса и изпита успешно и да си вземе книжката до тръгването как да я оставя тя да кара предпочитам да ги накарам да ходят пеш пред джипа вместо да се водят. Трябваше ми да навигирам около 10 000 км на жена ми докато и разреша да качи сама децата без мен или "Дядото" (на жена ми баща и). За прехода не мислим повече от 100-150 км на ден да минаваме за тези които са ходили из Родопите знаят че е труден прехода а искаме и да разгледаме малко природата. За сега сме ние и още 3 потвърдиха със сигурност идването където не ги бърка кога ще тръгваме така че няма проблеми и за включване и по маршрута. Един познат от Карлово ще дойде също с нас но ще се присъедини по късно като минаваме близо до Пампорово.
                      Георги BMW R1100GS

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X