Почти спонтанно , с леко чуждо давление , узря идеята да се повозя в северна посока, към Румъния, чиято граница иначе е на 1 км от мен , но с мотор до момента не съм ходил. В общи линии плана е по скоро идея - от Видин са малко над 1000 км , за два дни , 60(1ден)/(2ден)40 % път , спане на палатка в Карпатите ( района на Бран/Дракула ). Иначе 2 прохода - единият много прочут - Трансфагараш , другият - не толкова , но за сметка на това май-по атрактивен - Трансалпина , и двата са над 2000 м нв. прогнозен разход за бензин 150 лв , ако не се пренатяга някой , с 200-300 лв ще си прекара чудесно. Дата - средата на юли .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Румъния - 2дни-2прохода and more...
Свий
X
-
От: Румъния - 2дни-2прохода and more...
Миналата година с джип и спане в хотел не можах да изхарча 400 лева, ако не броим ферибота. Карах точно тези двата прохода. Трансалпина би трябвало вече да е изцяло асфалтиран.“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
-
Аз само съм чувал за този, забравен от бога, район и може да се пусна с теб и на това... уикенда на 9-ти и 10-ти ме няма, какво ще кажеш за следващия 16-ти и 17-ти?You'll never find out - I got no key hole....
Коментар
-
Тук още малко :
И аз не знам много подробности , но не вярвам да ме притесни нещо . Ако липсва компания ще пътувам на 18 ( понеделник), на Кладово - Сръбско-Румънската граница, ще се срещна с колега , който тръгва от Сф, но ще преспи в къмпинг на Дунава. До Бран сме заедно , а на другия ден се връщам (19-вторник) , той си продължава по пътя . При сформиране на групичка - може и през почивните дни , нямам претенции.
Коментар
-
Дали? Гледал съм по снимки, че не е асфалтиран, или поне част от него. Миналата година Дъг и Поли минаваха от там, но по снимките не личеше да е асфалтиран.Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнениеТрансалпина би трябвало вече да е изцяло асфалтиран.LZ2NKM
Коментар
-
Аз минавах края на август (Дъг ме светна) и имаше толкова техника, че няма да се учудя ако вече са успели да приключат.Първоначално публикуван от damon Преглед на мнениеДали? Гледал съм по снимки, че не е асфалтиран, или поне част от него. Миналата година Дъг и Поли минаваха от там, но по снимките не личеше да е асфалтиран.“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
Коментар
-
Дата 16-17 юли, за да е логична и удобна за всички , а ако няма мераклии - 18/19 , тъй като мой приятел ще пътува тогава. На мен ми е най-лесно , границата е близо , но ако мисли да идва някой , да си направи сметка - пътя за първия ден е 600 км ( Вд-Къмпинг ( http://www.vampirecamping.com/ )), 2 граници , 1 проход ( Трансалпина ), тръгва се рано . Малко разяснения - скорост - 90-120 км/ч.за в група , гарантирана автономност , някой ако иска може и да поостане или избърза . Разстоянието , в предвид терена е сериозно - образно казано е целодневно. Връщането може да е през Оряхово или Видин ( ферибот ). Идеи , въпроси ?
Коментар
-
Ще се прецакате с нощно каране. В Румънско е адски тегаво да се пътува уйкендите. Гъсто движение, села и задръствания.Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнениеДата 16-17 юли, за да е логична и удобна за всички , а ако няма мераклии - 18/19 , тъй като мой приятел ще пътува тогава. На мен ми е най-лесно , границата е близо , но ако мисли да идва някой , да си направи сметка - пътя за първия ден е 600 км ( Вд-Къмпинг ( http://www.vampirecamping.com/ )), 2 граници , 1 проход ( Трансалпина ), тръгва се рано . Малко разяснения - скорост - 90-120 км/ч.за в група , гарантирана автономност , някой ако иска може и да поостане или избърза . Разстоянието , в предвид терена е сериозно - образно казано е целодневно. Връщането може да е през Оряхово или Видин ( ферибот ). Идеи , въпроси ?още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home
Коментар
-
Както на писах и в байкърз, според този (вероятно официален) сайт http://transalpina.biz/harta.html през трансалпина има само 8км неасфалтирани, но изглежда добре и лесно за преминаване. Аз много вероятно ще се включа в разходката, без значение дали е събота/неделя или през седмицата. Миналата година наистина в събота беше фрашкано с румънци по Трансфагарашан.
Доколкото разбирам от поста на друг колега в байкърз, участъка около яз.Видрару е в ремонт, което е добре, защото беше доста разбит, дано го оправят до тогава.
Коментар
-
За румънските пътища добивам представа предимно от g-eartha а , не съм карал там - безкраен низ от почти слети селца и чупки . Това с което се самоуспокоявам , е че избраният маршрут не е масов ( поне 1/2 от него ) , и едва ли ще има наплив . Трансфагараш а е за вторият ден (север->юг) , а километрите и маршрута за деня значително редуцирани. При всички случаи е много каране , едва ли има нужда да го пиша , но да е максимално ясно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

.
Коментар