Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Long way LEFT 2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Long way LEFT 2011

Също така добави малка помпичка за велосипедни гуми, от онези металните, че ако смениш вътрешната гума как ще я напомпиш после?
    Вместо спрей за визьора на каската си купи антифог слюда на прогрип, която се залепя от вътрешнната страна на визьора на каската - http://www.shopmania.co.za/shopping~...p-1324347.html
    Газовия котлон го изхвърли и вземи някой инструмент на негово място, масло за двигателя или нещо от сорта. Лопатката не знам за какво ти е. Вземи си от някоя железария един найлон 4 х 5 метра, продават ги сгънати и опаковани, доста малко място заемат. Може да послужи да си покриеш палатката в пороен дъжд или мотора ако се ти е жал да го оставиш на дъжда
    Гумени калъфки за ботушите си вземи задължитело, моите ботуши също не пускаха вода, докато един хубав дъждовен ден краката ми не подгизнаха
    Навигацията може да я държиш и в прозрачния джоб на чантата на резервоара.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
      4. Цвета е важен ! При правилна експлоатация, палатката ще ти служи с години и ако се запалиш и тръгнеш по "по-интересни" дестинации, ще имаш моменти, когато последното, което ще искаш е среднощни посетители. Пастелен, убит цвят.
      Това е много вярно.
      Направих грешката да си купя оранжева палатка и сега като реша да разпъвам, гледам да съм далеч от населени места. Но тук не е само до цвета на палатката, с бяло-червен мотор, палатката и да е камуфлажна, какво от това. В Европа май само по къмпинги можеш да разпъваш, така че цвета няма значение. Но си вземи зелена.
      За навигацията - вземи другата, голямата. С тоя гармин трябва да спираш, за да видиш накъде те води. С такъв съм и не е много безопасно.
      Стойка мога да ти изработя, но как да ти я пратя, ще ти излезе златна.

Коментар

Стойка намерих вече .... колега от форума и мой градски (Врачанин) ще ми продаде неговата ... щото не я ползва
        за сега карам по 1-2 дни в седмицата с него в служебния камион ... и общо взето е до свикването.
        Като се направи да показва на 150-200м височина постоянно ... си се вижда супер
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Както се спомена:свободното къмпингуване(поне за Испания) не е разрешено,та ако ти се наложи, гледай да опъваш на такова място ,където не се вижда от пътя и да е на свечеряване.Друго което е доста важно(според мен),НЕ забравяй спалня чувал.Преди време си направихме със едно приятелче ,един коло-поход от 500км само из черни пътища и понеже беше лято(а и трябваше да съкратим теглото на багажа),реших да тръгна без чувал.Е такъв студ не съм брал дори и при зимни бивакувания из Белоградчишките бълкани!Просто кошмар,спеше се с всички възможни дрехи облечени,краката пъхнати във калъфите на шалтето и палатката ,и после вкарани във раницата,и пак нямаше спасение.Всичко идва от големите температурни разлики(през деня около 35-40,а през ноща към 18-20 градуса,но това важи само за планинските райони).
          пс:пратих ти координати на лични,но не знам дали си ги получил¿
          Щях да пропусна най-важното:и през ум да не ти минава да палиш огън някъде!

Коментар

Днес хубав ден .... карам си с едно бусче на край света със 100км/ч ... близо до чешката граница ... и гледам срещу мен с такава скорост се задават 2 мотора. BMW GS ... втория не го загледах ... гледам първия има лепенка на слюдата оффроуд България ....
            Викам си ... това е Димо !
            Пиша СМС и след час получавам отговор ... той и Събин са във Виена.
            До сега дъра бъра ... много неща ми обясниха , за което им благодаря много!

ivatz получих ти координатите , за което ти благодаря.
            За нещата написани по-горе , днес ги разяснихме със Събин и Димо ... а за къмпингуването и огъня ги знам ... от 10 години живея в тая полицейска държава ... Австрия

Коментар

Един конкретен съвет за чувал - Trimm highlander
              Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Някой случайно да знае от къде тръгват и цените на фериботите до Ibiza ?
                Някаква малка промяна от първоначалния маршрут ми се иска ... щото 2007ма не успях да разгледам всичко там

Коментар

https://www.balearia.com/wps/portal/comercial/home_en ;http://www.trasmediterranea.es/trasmeweb/inicio.do
                  ;Пробвай на тези линкове.Иначе има феррита от Барселона,Валенсиа и Дениа.Цени-според датите.

Коментар

Продължавам бавно но славно подготовката.
                    1.) Вече сме с голяма слюда .... и разликата е от небето до земята!

2.) Днес ще монтирам стойката на GPS-а ... на подходящо място .... буксата за запалката и нея трябва да я прасна някъде.
                    Замислям се да пробия дупка на пластмасовите кори отпред и там да я монтирам .... да не ми се пречка на кормилото...

3.) Чакам потвърждение за Spot Tracker

4.) Седалката е свалена и разтапицирана. Днес ще си играя да видя какво ще сътворя .... кожа и дунапрен от задна седалка на кола има толкова, че да си претапицирам салона на колата

5.) Аптечката не успях да си я набавя в България като си бях .... (щото се занимавах с глупости) ... но гледам и пиша какво ми трябва....

Търся щанги за отделяне на външните от вътрешните гуми ... някакви предложения ?

Коментар

Наскоро си купих оригинални щанги на КТМ, толкова лесно става размонтирването/монтирането че направо ме е яд защо съм чакал досега. Трябват ти две малки и една голяма!

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                        3.) Чакам потвърждение за Spot Tracker
                        Писах ти ЛС, но не знам дали го получи. Ако не си - драсни ми ти едно.
                        Успех с остатъка от подготовката
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

В Луис-а има щангички. С две се оправям чудесно, а за предната гума ми е нужна само една. Носи си и резервни вътрешни, че понякога се случва да спукаш вътрешната докато вадиш външната
                          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                            В Луис-а има щангички.
                            Тези които си взех от КТМ ми изглеждат по-удобни-голямата е извита за по-голямо усилие явно, но пък луиските са плоски и могат да се пъхнат почти навсякъде

С две се оправям чудесно, а за предната гума ми е нужна само една.
                            С две малки или с една малка и една голяма? Ако е залепнала гумата за обръча как успяваш да я разлепиш само с една? За какъв цолаж предна става въпрос, 21'' наистина е по-лесно да се свали, но 19''...

Носи си и резервни вътрешни, че понякога се случва да спукаш вътрешната докато вадиш външната
                            Преди да си купя новите щанги на сваляне/монтиране съм правил по 4-5 дупки (свалям за една, обикновено при монтиране захапвам вътрешната, поне на две места, после пак сваляне и така докато се успокоя и започна да внимавам )...така че освен резервна вътрешна и няколко лепенчици с шкурка и лепило няма да са излишни.

Коментар

С една щанга няма начин да демонтираш гума особено пък задна. Това не ти е велосипед... С две щанги става, но малко мъчно, ще трябват малко благословии на майка, може да одраскаш каплата, а освен това е много голяма вероятността да прищипеш вътрешната при монтажа... Най-добре, удобно и лесно става с три щанги, и ако пък едната от тях е за Балканче (те са като Г и имат врязано за закрепване към спиците, когато държи гумата), то тогава всичко става много лесно и елегантно. Така че не се стискайте и циганете, ами си намерете три щанги.
                              Аз на дълги пътешествия си нося резервни предна и задна вътрешни гуми + лепенки и лепило. Случвало ми се е да сменям спукани вътрешни гуми, които в последствие съм давал на вулканизатор за да ми ги лепят, но въпреки това си нося и лепенки, и лепило за да няма после "опааа, какво стана" на някое по-забутано място.
                              Последно редактирано от ВладиЧ; 10-06-11, 11:54.
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Преди няколко дни си смених гумите, с помощта на 2 броя щангички от Луис-а. Изпускам гумите, настъпвам ги яко за да се отлепят от борда и ги вадя с щангичките. За да не се прищипят вътрешните е необходимо да са леко надути. При демонтаж ако е спукана доста няма как да стане, но при монтаж е добре леко да се надуят и вероятността да я хване щангичката е доста по-малка. Точно така си спуках задната вътрешна - от бързане и....после чакане един ден за нова вътрешна по еконта Също така е дорбе да се носи талк - да се талкира външната и вътрешната преди да се монтират, за да няма прискрипванки и залепване. Иначе резервни вътрешни задлжително - ако вътрешната се среже или и се набие някой голям пирон няма лепене.
                                Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X