От: Honda XRV Africa Twin
Хора не се пънете да ставате спецове по обслужване на БМВ.
Плановите обслужвания на този мотор нямат нищо общо със смяната на лагерите на кардана ми. На около 50 000 км е трябвало да се сменят само двата семеринга на кардана, ремъка, евентуално да се сменят двете малки странични лагерчета на кожуха на кардана и да се провери, и евентуално регулира луфта на клапаните. След, като купих мотора и установих, че италианският му собственик е бил абсолютен мърляч по отношение на подръжката на превозното си средство, и абсолютно нищо не е подменил и проверил, когато е трябвало, а да не говорим пък за ръждата по спиците, язвите по двигателя и ауспусите, амортисьорите и т.н.... Това, че аз съм решил да сменя всичките 5 лагера на кардана на 64 000 км плюс семерингите, ремъка, бензиновият филтър, който беше почти запушен, маслото в предните колове, което не беше сменяно, от както този мотор е излязъл от завода и т.н... Та всичко това, което смених и направих по моя мотор съвсем не означава, че БМВ е много скапан и дефектен мотоциклет. 
За сведение, Димо смени само три от петте лагера на кардана и семерингите му на 85 000 км, а Мария е на 130 000 км, но май още нищо не е сменяла, освен ремъка и свещите разбира се. А ремъка струва 32 лева в Камор ауто. Може да се намери и за 17 лева.
Извинявам се, че поста ми стана малко дълъг. В същност темата е за Африка Туин.
Хора не се пънете да ставате спецове по обслужване на БМВ.
За сведение, Димо смени само три от петте лагера на кардана и семерингите му на 85 000 км, а Мария е на 130 000 км, но май още нищо не е сменяла, освен ремъка и свещите разбира се. А ремъка струва 32 лева в Камор ауто. Може да се намери и за 17 лева.
Извинявам се, че поста ми стана малко дълъг. В същност темата е за Африка Туин.
).
Коментар