Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cagiva Navigator 1000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Cagiva Navigator 1000

Здравейте!
    Всъщност идеята за смяната от 18' на 19' дойде точно от "братчето" на моя мотор - големия каньон (аз даже си мислех, че и моя е на 19' преди да го купя). А най-основната причина, за да е точно 19', е че все пак Каньона е със същата рама и окачване, и се очаква да не се развали цялостната геометрия на мотора. Също така размера на гумата, която пасва на такава джанта е 100/90/19 (при оригинално 110/80/18 ), тоест не е много по-тънка (21' е вече 90/90 и не знам дали няма да развали стабилността). Ако намеря от Гран Каньон ще е перфектно (дисковете са същите, като на Навигатора, само че апаратите са Брембо), но този вариант клони към нула, като се има предвид колко често се срещат и двата модела . И май джантата в крайна сметка ще е от BMW F650 или Aprilia Pegaso.
    Та нищо й няма на 19'-ката, даже мисля че ще си е много добре!
    А относно смяната на предницата - виждала съм колко трудно се оцелва подобна и дори да се намери нещо сходно, пак няма да се пригоди толкова лесно.
    Пък това, че моторът бил голям и тежичък, че колко голям може да е . А в града и с колело да си, че и пеша, пак има доста голям шанс някой човек от типа "ааааа, извинявай - не те видях!", да те отнесе. Ама Ганьо Балкански си е Ганьо Балкански - няма отърване ! Виж, в Германия и Австрия - вече е друга тема.
    ---------------------------
    Cagiva Navigator 1000
    Husqvarna TE610-E

Коментар

До: Cagiva Navigator 1000

Много съм впечатлен от отзивите за мотора! Много се радвам, че и нежната половинка оценя качествата на тежките ендура! Мисля, че предложението на Змея за друг по-голям обръч 19", стига да се намери такъв, е най-удачно! Странен ми се вижда разхода на бензин и масло за този двигател? Приятел с В-стром, натоварен с мома и багаж постига 5л./100км. и почти не долива масло!
      Относно Митас е-09 - карам с такива и съм доволен дори при мокър асвалт - все пак от навирен мотор като моя и толкова мека предница, не очаквам кой знае какво пътно поведение в завой, така че внимателно си подбирам скоростта!

Хиляди безаварийни километри!
      Поздрави, Камен.

Коментар

От: Cagiva Navigator 1000

Това беше направо тема за образец. С чиста съвест я вадя от праха. Сега гледам една Каджива Навигатор и ми се върти нещо в главата, но това е друг въпрос. Преди да вляза във форума мислех, че за този екзотичен мотор няма да намеря никакви отзиви. И ето изненадата - едно невероятно подробно представяне на базата на личен опит... съчетано с една от най-красивите гледки на света - жена на голям мотор. Благодаря на автора за полезното и приятното, което открих тук.
        P.S. С интерес бих прочел и следващи отзиви, ако мотора все още е наличен...

Коментар

Здравейте!

popov308, радвам се, че темата е била полезна за теб!

Мотоциклетът е все още при мен - вече мъничко поостарял (на 64000км.), но все така силно привлекателен за мен. През изминалите 2 години и над 30000км. мога да кажа, че проблеми почти никакви не ми е създавал. Е, все пак за да не ми е скучно направи няколко магарии . Нали е „Италианче” – не може да мине без проблем с електрическата инсталация. Първият беше с кабелите, които излизат от генератора и отиват в изправителния блок. Инсталацията е оригинална, но от завода-производител явно не са пресметнали на какъв ток трябва да издържат тези кабели и буксата, която ги свързва. Резултатът беше – стопени кабели и букса, и съответно липса на зареждане на акумулатора. За щастие нямаше никакви поражения по генератора, а проблема го оправихме с 3 хубави нови кабела и керамична букса от печка . Вторият проблем с инсталацията беше в един кабел, който излиза от датчика за позицията на дроселната клапа. Този проблем разрешихме малко по-трудно, защото трябваше да се проверят показанията на всички датчици. В крайна сметка подменихме кабела и всичко отново беше наред (не, че така не си го карах около една година, но малко ми се качи разхода на гориво и по това разбрах, че нещо не е както трябва).
          Като обслужване не е капризен. Само масло, гуми, накладки и разни дреболии съм подменяла, а единственото по-сериозно нещо беше ревизията на задния амортисьор и смяната на маслото в предницата.
          Модификациите, направени през тези две години са: ролбари, странични багажници, предпазители на ръчките от Априлия Пегасо, подкартерна ламарина (за съжаление издържа само на един офроуд ), а след като смених предната джанта от 18 на 19 цола, вече си имам „универсален боец”.

Като общо отзивите ми са само положителни. На този мотоциклет все още се радвам като малко дете всеки път, когато го карам! С него винаги е забавно, независимо дали ще карам по магистралата, в града, по завои или на офроуд. Та, на всеки който гледа към тежките ендура, бих препоръчала да не пропуска Навигатора, само защото е по-неизвестен, а в България дори неприлично и съмнително евтин.

P. S. Надявам се скоро да се присъедини и друг притежател на този невероятен мотоциклет, та да не е толкова самотна темата

Поздрави,
          Нели
          ---------------------------
          Cagiva Navigator 1000
          Husqvarna TE610-E

Коментар

Браво! Много се кефя като видя жена с тежко ендуро.

Относно смяната на джантата, предполагам се е вдигнала предницата на мотора, съответно и биенето на фара. Успя ли само с регулиране да го оправиш или си ползвала и други прийоми?
            And the dream that you dare to, why, oh why can't I?

Коментар

Браво на колежката! Има дар слово.

Коментар

Браво супер представяне...Преди години видях един такъв в една авто къща на изхода на Варна...Доста го обикалях...За първи път виждах такъв. Малко ми беше ''чуден'' дизайна и затова просто го ''отметнах'' и продължих
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki_neli Преглед на мнение

P. S. Надявам се скоро да се присъедини и друг притежател на този невероятен мотоциклет, та да не е толкова самотна темата

Поздрави,
                  Нели
                  Добриютро,аз само да вметна както казват в парламента-понеже май съм се решил за нещо сравнително близичко до това,дали ще може тук да се включа,щото е най-близката тема до моята бъдеща Каджива само дето не е навигатор,ама като няма живи съученици това мойто какво да правя?
                  Иво (таксито) Андреев
                  0988 91 80 50
                  Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Gran Canyon?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                      Gran Canyon?
                      Нееееее,много преди това!
                      Джокер-първият цвят на този мотор е бял!
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                        Нееееее,много преди това!
                        Джокер-първият цвят на този мотор е бял!
                        Първо - доста спам нещо направихме в тази тема и ското ще играе метлата...
                        Щом е по-стар и първият цвят бял най-вероятно е някое Слонче /Elefant/, но тука има тема за 900cc, значи може би 750cc ?
                        .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                          Първо - доста спам нещо направихме в тази тема и ското ще играе метлата...
                          Щом е по-стар и първият цвят бял най-вероятно е някое Слонче /Elefant/, но тука има тема за 900cc, значи може би 750cc ?
                          Точно последното,за това събрах пари,ама като немам близки роднини по мотор,тука поне по марка се чувствам съпричастен! А и последно време все по рядко се намират съмишленици за нещо което не е японско или австрийско!
                          Иво (таксито) Андреев
                          0988 91 80 50

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X