Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Актуализиран за 2026 г., KTM 690 Enduro R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Актуализиран за 2026 г., KTM 690 Enduro R

КТМ вече били готови с новият модел. 690 кубика едноцилиндров мотор с 80 коня. Окачване WP-Xplor осигуряващо, около 25 см ход. Предвидили са интервал за смяна на маслото през 15 000 км. Мотора пълен зареден щял да тежи 162 кг и то с резервоари, които му осигуряват над 400 км автономия. Осигурили са комфорт за дълги разстояния, капацитет за носене на багаж и понижена височина на седалката. Шпионските снимки показват машина с по-голям, ясен, „рали кула“ формат, в който се съобщава, че се помещават 4-инчов TFT дисплей и LED осветление. Настройката трябва да осигурява повече защита от вятъра от малкия, ориентиран към двуспортния обтекател и фар на по-старият 690 Enduro R.
    Изглежда, че KTM в момента има добра платформа, от която да достави еднорога. Някои „поправки“ трябва да са доста лесни, докато други ще изискват от инженерите на KTM наистина да заточат моливите си. Във всеки случай ще трябва да изчакаме и да видим, какво ще излезе от KTM в бъдеще. MCN твърди, че моторът е почти готов за производство, така че може би няма да се налага да чакаме твърде дълго.
    Новната е наистина добра и радостна. Видно е, че КТМ искат да се съобразят с исканията на повечето пътешественици на дълги разстояния по не особено добри пътища. До сега подобни мотори бяха много редки, та да не кажа, че хич ги нямаше. Всеки си купуваше мотор и започваше веднага да сменя по него, седалки, окачване, да прави багажни системи, да муши разни допълнителни резервоари и още, какво ли не. А производителите все се правеха на мотики, все едно не знаят, какво е нужно за дълъг път и пътешествия... Е КТМ са решли да променят това!
    Последно редактирано от ВладиЧ; 11-04-26, 20:08.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Едно дяволче ме подтикна да пусна всичкото си движимо имущество в 17.00 часа днес(жена ми чак скандал направи) в ибей,сега разбирам защо...
    25 см ход...уау

Коментар

Дано не си изпили вала до първа смяна на масло,че съвсем ще я втасат
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• ВладиЧ
        ВладиЧ коментира
        Редактиране на коментар
        Е това го оправиха отдавна. И то беше за двуцилиндровите редови КТМ-и. На 790 и 890. Тоя двигател на 690 го ползват от доста време и е много добро попадение, но като цяло мотоциклетът беше прекалено хард и си искаше доработки и промени, за да стане за дълъг път, и пътешествия. И точно това са решили да оправят.

Владич да беше турил некой линк или снимка поне бре

Трябваше да потърся и предполагам си имал предвид това:

https://www.motorcyclenews.com/news/...ure-spy-shots/

Не разбрах какви са плановете им за него но НЕ намирам тази модификация в сайта им.

Няма го в Adventure моделите, не е в Enduro нито пък барем в Dual Sport.

Не съм задълбавал в проучвания но според мен това е все още концепция.
      Както малката африка на хонда за която се говори от по-лани но все още не съществува.

Що се отнася до модела от темата - 2026 KTM 690 Enduro R виждам, че са осъвременили фара и таблото.
      Сигурно има още някакви дреболии изискващи четене ама не е това, което си имал предвид.

Ще видим.
      Каквото и да направи някой - нищо не остава без персонализация.
      Не съществува вариант - качваш се и тръгваш, това не е кола.
      Естествено по-добре е да започнеш от база максимални близка до предназначението на машината.

А вала и да са го "оправили" отдавна ще трябва значително повече време за да си върнат доверието а те го нямат.
      Всъщност какво се случи финално с финансовото блато в което се оказаха?
      Ще го бъде ли изобщо това като европейски бранд или като индиански?
      Враг усраине

Коментар

Ето от тука съм ползвал информация. https://www.advrider.com/unicorn-adv...bike-incoming/ Още не са го извадили и пуснали този мотор. Снимките тука в тази статия са на старият КТМ 690.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 12-04-26, 08:55.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Ще видим какво ще излезне, но тая смяна на маслото на 15К е ташак неземен. На моя му дават 10К и на 5 вече е за кофата. Не знам какъв дебил трябва да си да караш 15К. Маслото е под 2л и явно не цената е фактор тук.

Коментар

• ВладиЧ
            ВладиЧ коментира
            Редактиране на коментар
            Под 2 литра е на сегашният модел КТМ, който мяза на мотор за мотокрос. На моето Сузуки е 3,5 литра маслото и се сменя на 12 000 км. Минерални масла в никакъв случай не могат да изкарват такива километри. Само синтетика. Тези неща отдавна са известни. КТМ няма да открият топлата вода... Пък и целта тука на този проект не е да е по-евтино, а за какво ще служи тази машина. От там са изискванията.

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Почти на 99% съм сигурен, че няма да има промяна в количеството масло и в този модел.
            Оставям все пак 1% вероятност и да не е така.

Изобщо КТМ имаха такъв модел преди да го спрат - беше Husqvarna 701 Enduro LR (Long Range).
            Определено няма да откриват и студената вода, важното е да има нещо "ново"

Първоначално публикуван от dancoo Преглед на мнение
          Ще видим какво ще излезне, но тая смяна на маслото на 15К е ташак неземен. На моя му дават 10К и на 5 вече е за кофата. Не знам какъв дебил трябва да си да караш 15К. Маслото е под 2л и явно не цената е фактор тук.
          Никой сервиз или инстанция няма да направи проблем ако имаш желание да го сменяш по-често.
          И да - в повечето случаи продават афтър маркет капаци само за да се увеличи количеството масло в двигателя.
          За LC4 двигателя не помня но за 500цц има със сигурност.

Сега дали тия 200 или 300 грама в повече реално ще променят нещо е друг въпрос.
          Обаче точно с тази цел се продават и далеч не струва 100 евро
          Враг усраине

Коментар

Височината на седалката е пряко свързана с хода на окачването , свали ли се височината на седалката , се намалява и хода на окачването. За мен правилната височина на седалката е около 100см. , другото става само за разходки. Смяната на маслото зависи от начина на каране , може и на 15000 , може да се наложи и след всяко каране , може и на всеки час. 80 коня от един цилиндър е неприемливо за мен , два литра масло се сменят , но смяната на двигател е скъпа. За такава мощност от един цилиндър си има дву-тактови двигатели.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• the slow heart
              the slow heart коментира
              Редактиране на коментар
              Колко си висок, колега?

• motor_men
              motor_men коментира
              Редактиране на коментар
              185

• the slow heart
              the slow heart коментира
              Редактиране на коментар
              Сходни сме на ръст, аз 186. Моята седалка е на 92 и мисля още 2 да добавя. Не повече, че отлепям петите, а е твърдичко окачването за килата ми и моя адв туч сагва минимално, не като ендурата.

Иначе най-високото стоково, което виждам е ктм супер ендуро ер с около 96см. 100 за мотор с багаж и по тежки терени е неприемливо за мен. Колкото и да надобрея все ще се набия някъде дето без бързо подпиране ще има кълбета.

Може да звучи прекалено но на практика машината е много приятна и балансирана.
            Все пак имам 1 година и към 7К км с такова - това се кара адски приятно и е страшен фън.
            Не съм чувал LC4 да има някакви фундаментални проблеми освен това изобщо не е току що направен.
            Но не бих тръгнал да пътешествам с това в НИКАКЪВ случай.
            Независимо каква седалка и ветрозащита ще му сложат.

Просто не го намирам за достатъчно надеждно.
            Сигурно е субективно но тая база аз никога не съм я приемал за пътуване.

Враг усраине

Коментар

Ето го малкият КТМ 390. Това вече е на пазара. 44 коня е 165 кила пълен зареден. https://www.motorcyclespecs.co.za/mo...re-r-2025.html
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X