Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW R 1250 GS - ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BMW R 1250 GS - ???

Това не е ревю. Това е новина.
    Добре де, не е и новина но е ново за форума.

http://www.motorcyclenews.com/MCN/Ne...W-GS-1250-R--/

Превод от MCN:

"Тотално нов, резултат на еволюция, не на революция.

Новата кралица на ендуро турърите ще е достоен наследник на клана GS.

По-мощен и по-лек, новия GS е с ново разпределение на масата и всички размери на рамата са променени.

Много детайли са заимствани от HP, но и много са създадени за точно този нов модел.

Естетически ще е по-спортен и по-агресивен, но определено разпознаваем като BMW.

Тотално нов. Тотално BMW. Тотално GS."

Следващия!
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от giorgio; 29-07-09, 15:12.
    You'll never find out - I got no key hole....

До: BMW R 1250 GS

Новина е!
    При това приятна...

Остава да разберем кога ще е на българския пазар... и колко ще струва.

П.П. Прерових нета, но не открих нищо повече... ТТ-данни - никакви, освен суперлативи...

За сега остава да го сравняваме визуално с предшественика му:

Последно редактирано от giorgio; 29-07-09, 18:40.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

С риск да попаря ентусиазЪма ви ... ама според мен това БМВ е САМО на картинка, и то САМО на сайта на MCN

Коментар

Прав си, Митак!
        Вчера доста порових из нета и навсякъде, където намерих някаква информация за BMW R1250 GS, тя се базираше единствено на този сайт...

Остава надеждата, това да е случайно изтекла, предварителна информация, или маркетингов трик. Иначе, би било поредното потвърждение, за мощта на интернет, в съвременното разпространяване на слухове.
        Последно редактирано от giorgio; 30-07-09, 08:54.

Коментар

Хич не е случайна тая информация - MCN имат навика да "презентират" разни рисувани модели - не знам що за маркетинг е това, ама АфрикаТуин 1000 и СуперТенере 1200, както и още 100 измислени модела са техни "рожби" - тъпоооо ...

Коментар

Ако това наистина е така, нека модераторите да изтрият темата....

Коментар

Независимо от развоя на нещата, темата трябва да остане. Ако се появи подобен модел, просто темата ще се развие в описание на модела, ако ли не, то тогава пак трябва да остане, да ни напомня, че не всичко което хвърчи, се яде...

Коментар

Мда...
                И аз като вас още си мечтая да видя 1000 кубиковата Африка на витрината...
                Много ми хареса на снимките като я видях... Мислех си че е истина, но уви...

Коментар

До: BMW R 1250 GS - ???

За 2010 година няма да има БМВ GS с 1250, или 1300 кубика. Остава старият модел от 1200 кубика, но с малко по-висока компресия 12:1 и от там малко повече коне 110 и 120 нютонметра въртящ момент. Освен това са добавили нещо като преливно казанче към АБС-а, от което той е започнал да работи значително по-добре. Безшумно и почти без тласъци.
                  http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...nture%2010.htm
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

А-ха...

със електрически регулирани клапани преди ауспуха

и нови глави на цилиндрите с "shim under bucket" задвижване освен другите нови неща

А дали всичко това се доближава до целта или се отдалечава от нея?

Нека споровете започнат....

Коментар

Имайки в предвид , че тая клапа( най-популярна като EXUP) е маханата на повечето от спортните мотори ,които съм карал ( а и е един от често дефектиращите детайли ) за мен ползата им е спорна , да не кажа и излишна, при мотор от типа на ГС а. Увеличавне на компресионното съотношение също ми изглежда обезпокояващо, въпреки детонационните датчици. Със сигурност в БМВ са мислили по въпроса , но бъдещето ще покаже.

Коментар

Само да спомена - никъде не пише за това,че R1200GS-kите са с "Dual brake system" въпреки, че са само с едно маркуче на спирачен апарат. Установих го от опит - като спирам на светофар само с предна спирачка и когато по някое време я отпусна леко, моторът се повдига. Доста интересено явление.
                        [RIGHT][FONT=Comic Sans MS]R1200GSA[/FONT][/RIGHT]

Коментар

Да бе. Забравих да пиша и за клапите, и за новите глави. Новите глави са хванати само с два болта и по това външно можеш да ги различиш от модела 2009 год.
                          И аз мисля, че повишаването на компресията при същата кубатура не е много добро нещо. По този начин няма да може да работи двигателя с по-нискооктанов бензин мисля. По-добре да бяха увеличили кубатурата, а намалили степента на компресия. Конете щяха да са по-малко, но въртящият момент повече, или същият а? Ама кой съм аз, че да давам акъл на БМВ?
                          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

... гледам на картинките, че и капачката за наливане на масло в двигателя са я изместили от левия на десния цилиндър....

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                              И аз мисля, че повишаването на компресията при същата кубатура не е много добро нещо. По този начин няма да може да работи двигателя с по-нискооктанов бензин мисля.
                              Ако са умни, поне колкото КТМ, ще сложат "магическо копче" за промяна на електрониката и така няма да имат проблем с нискооктанов бензин.
                              Но въпроса има и друга страна - дали това БМВ въобще ще може да стигне до земите на нискоктановите бензини

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X